Vigyázzon, ma van a szakítások napja!

Statisztikával foglalkozó szakemberek facebookos kapcsolati sátuszokat és posztokat tanulmányoztak, és arra jutottak, hogy december 11-én, azaz karácsony előtt 2 héttel szakítanak a legtöbben – írja az Independent.

Az okok közt lehet, hogy sok friss pár például ilyentájt dönt úgy, hogy mégsem akarja választottját bemutatni a családnak, vagy olyan prózai és gonosz indokok is állhatnak a szakítások mögött, mint a drága ajándékvásárlás – amit így el lehet kerülni.

"Senki nem akar közvetlenül az ünnepek előtt szakítani, ezért kicsit előrébb hozzák a döntést, újévkor pedig tiszta lappal tudnak indulni. Idén is nagyon sokan jelentkeztek be nálam olyanok, akiknek mostanában ért véget a kapcsolata" - nyilatkozta a Daily Mailnek James Preece randiguru. "Nincs értelme pénzt és időt áldozni valakire, akivel nem is akarunk együtt lenni. Másrészt ilyenkor buliszezon van, és sokan könnyen elfelejtik, hogy odahaza várja őket valaki. A megcsalás és a túlzásba vitt flörtölés pedig szakításhoz vezethet" - tette hozzá. 

Amerikában egyébként van még egy kritikus szakítási időszak, a hálaadás napjának környéke, amikor szintén a családnak való bemutatás félelme játszhat szerepet a jelenségben, melynek neve is van: "turkey dump" (kb. pulyka dobás).

shutterstock 250075552

Jó hír, hogy ha szakít is december 11-én, a statisztikák szerint hamar túllendül a mélyponton, mert december 24-én már az éves csúcsot dönti meg a forgalom a Match.com-on, ami egy társkereső oldal, illetve ha együtt marad párjával, akkor meg már jó eséllyel tavaszig megússzák a szakítást. Hogy ez biztosan sikerüljön, Preece a következőket tanácsolja:

1. Ne lógjanak mindig egymás nyakán! A két ünnep között sok időt fognak együtt tölteni, és nem, ez nem olyan mint egy közös vakáció vagy nyaralás. Szóval próbáljanak meg külön programokat szervezni, egy kicsit magukkal is foglalkozni, már pár órsa is nagyon sokat számít.

2. Ésszel az elvárásokkal! Rossz vért szülhet, mint amikor ön mindennel elhalmozza a másikat, ő viszont félvállról veszi az ajándékozást. Szóval inkább állapodjanak meg az összegben, és próbáljon egyértelmű jelzéseket adni arról, hogy mire is vágyik. 

3. Ésszel a piával! Igen, vége a száraz novembernek, egymást érik a különböző bulik, de másnaposan az ember elég ingerlékeny tud lenni, és a karácsonyi időszak enélkül is elég stresszes tud lenni, minek tetézni a dolgokat? 

Oszd meg másokkal is!
Mustra