Tudja, hova a legjobb fújni a parfümöt?

Sokan tudják, hogy a parfümöt leginkább a csuklókra és a nyak oldalsó részeire van értelme fújni, ha azt akarjuk, hogy minél tovább rajtunk maradjon az általában jó drágán megvásárolt illat. Emögött az a tudományos magyarázat, hogy ezeken a területeken futnak a legközelebb a bőrhöz az erek, ami azt jelenti, hogy itt kicsit mindig melegebb a test, így jobban párolog a parfüm.

GettyImages-490181208
Getty Images Hungary

Na, de azt tudta, hogy nem is ezek a leghatékonyabb területek?

A Huffington Post szakértőkre, valamint néhány, a módszert alkalmazó hírességre, például Liv Tylerre (aki egyébként az apjától tanulta a trükköt) és Adriana Limára hivatkozva azt írja: a tuti hely a parfümnek a köldök. Ez ugyanis egy olyan pont a testen, ami a többinél általában kicsit melegebb, ráadásul a formájából fakadóan tökéletesen alkalmas arra, hogy magába gyűjtsön dolgokat (tudja: köldökszösz!), ez esetben viszont éppen az ide befújt parfümöt, aminek kellemes kis odúként szolgál. Ezenfelül minden olyan testtájra érdemes fújni az illatból, ahol egy kicsit melegebb a bőrünk, ilyen például a fent már említettek mellett a térd- vagy könyökhajlat is.

shutterstock 338181995
Shutterstock

Profi tipként megemlítik még a cikkben, hogy sokan ott rontják el a saját illatosításukat, hogy a kifújt parfümöt szétkenik magukon, bedörzsölik a nyakukba, esetleg a csuklóikat dörzsölgetik össze. Pedig ezzel pont fordított hatást érnek el, a szétnyomkodott parfüm csak könnyebben párolog el. Hagyjuk tehát magától megszáradni a parfümmel befújt területeket, akkor lesz a leginkább tartós a hatás!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek