Ne ölje meg pókjait!

A pókoknak elég rossz a PR-juk, egy csomóan félnek tőlük, még többen irtják is őket a lakásban (igen, a porszívóval beszippantás is annak minősül!). Pedig nem kéne megölni szegény házi pókjainkat – erre hívja fel figyelmünket a Huffington Post.

Az ok egyszerű, és tavaly már teszteltem is, szóval csak egyetérteni tudok: a pókok a lakásba besétáló vagy berepülő apróbb rovarok természetes ellenségei. Így nem kell mérgező rovarirtókkal teleszórnunk a hálószobát vagy a nappalit, mégse csípnek agyon a szúnyogok, és a molyok sem eszik fel a ruhatárunkat – az a két-három pókháló meg nem zavar senkit a sarokban.

shutterstock 446133139

Ráadásul a pókok egymást is irtják, úgyhogy nehezen szaporodnak túl. Ha mégis hirtelen kikel több száz kis pók, akkor persze muszáj közbelépni, és kinyírni a populáció egy részét, de alapvetően nem kell hisztérikusan sikongatva azonnal gyilkolni, ha szembejön egy pók. Egy-két házi pók jól jön, tanuljunk meg velük együtt élni és hagyjuk őket, hogy tegyék a dolgukat! És nem, nem fognak csak úgy passzióból megcsípni se, nem kell aggódni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek