Ez a népi bölcsesség működik a csajozásban

Közismert népi bölcsesség, hogy nem mindig szerencsés a túlzott őszinteség vonzalom idején. Konkrétabban arról van szó, hogy állítólag jobban járunk, ha nem fejezzük ki nyíltan mennyire jön be nekünk a másik, így ugyanis vonzóbbak, érdekesebbek lehetünk számára. Aki kész van az ilyen tudatos párkapcsolati játszmáktól, az ettől a tanácstól is nyilván a fogát csikorgatja, hiszen, ha nem kellünk valakinek tisztán és őszintén, úgy ahogy vagyunk, akkor mi értelme van egyáltalán belekezdeni az egészbe? A kérdés elméleti részére nyilván mindenki megtalálja a maga válaszát, a játszmázás hatékonyságának gyakorlati kérdését viszont nyugodtan rábízhatjuk a pszichológusokra. A néhány évvel korábban végzett kutatás eredményeit nemrég posztolta a Psy Blog

shutterstock 361993916

A Psychological Scienctben megjelent vizsgálatban főiskolás csajok nézegették olyan férfiak Facebook profiljait, akikről bizonyos esetekben úgy tudták, hogy bejöttek nekik, máskor úgy, hogy átlagosnak tartották őket, végül a harmadik csoportba tartozó férfiak véleményéről semmit sem árultak el a kutatók. De vajon melyik csoport férfitagjai jöttek be leginkább a nőknek? Azok, akikről nem tudták, hogyan vélekednek róluk. A bizonytalanság hatására a résztvevő nők nemcsak vonzóbbnak találták ezeket a férfiakat, de többet is gondoltak rájuk, ráadásul ettől ők is jobban érezték magukat. 

A tudomány szerinte tehát a nők valóban arra buknak, ha nem a férfi nem adja ki túl gyorsan az érzéseit, az azonban fontos, hogy legalább annyit tudjanak, kedveli őket az illető. Hogy miért? Innen kiderül.

Oszd meg másokkal is!
Mustra