Így készítse fel testét és lelkét a tavaszra

A téli hónapok után nem csak a lakás kitakarításával és a nyári ruhák előráncigálásával érdemes felkészülni a napsütéses időre. Tavaszi tippek a Travelótól.

Készítse fel bőrét a jó időre!

Válasszák akár az otthoni fürdőszobájukat, a jól bevált kozmetikusukat és a közeli uszodát, vagy egy kényeztető wellness hétvégét, az alábbiakat érdemes elvégezni:

Elsőként áztassuk ki magunkat egy jó forró fürdőben (hedonista típusoknak a vörösboros fürdőt ajánljuk). Ha ez megvolt, következhet a legfontosabb dolog, amivel felkészíthetjük a bőrünket az új évszakra: szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől! Házilag cukorral vagy holt tengeri sóval érdemes átdörzsölni a bőrünk felületét.

Kádfürdő
KádfürdőNorthfoto

Ezt követően jöhet a hidratálás. Minél melegebbre fordul az idő, érdemes annál könnyebb krémeket használni a testünkre és az arcunkra is. Így megakadályozhatjuk, hogy a nehéz krémek eltömítsék pórusainkat, vagy nagyon zsíros hatást keltsenek bőrünkön az amúgy is izzadós időben. És persze belülről se feledkezzünk meg a hidratálásról, magyarul igyunk sok vizet!

Inni, inni, inni
Inni, inni, inniNorthfoto

Szaunázni mindig jó, így a tavaszi megújuláshoz is ajánljuk szeretettel. A szauna ugyanis segít a méregtelenítésben, a melegben kitágult pórusokon keresztül könnyen és gyorsan távoznak a káros anyagok a szervezetünkből. Ha a tavaszias időjárás miatt már nem vágynak a perzselően forró finn szaunába, próbálják ki az enyhébb gőzfürdőt, vagy az infraszaunát.

További tavaszi szépségtippek, és a fenti kezelések hotelekben elérhető verziói itt olvashatók

Tippek otthonra

Inkább a saját fürdőszobáját varázsolná mini szépségszalonná? Itt és itt remek házi praktikákat olvashat.

Nyújtózzunk egy nagyot!

A jóga az egyik legjobb módja annak, hogy a testünk és a lelkünk harmóniába kerüljön. Annak is érdemes kipróbálni, aki nem vevő a dolog spirituális oldalára. Tapasztalatból mondjuk, hogy a kellemesen megnyújtó testhelyzetek, a légzőgyakorlatok, a pihentető meditáció akkor is működik, ha nem vagyunk azok a tipikus jógik.

Ommm!
Ommm!Eyeswideopen / Europress / Getty

Akinek nincs ideje elutazni, Budapesten is beiratkozhat egy kezdő kétnapos tanfolyamra, ahol az alapok elsajátítása mellett stresszkezelési tippeket és az életmódváltáshoz szükséges kezdő löketet is megkaphatja. A tanfolyam ára 18 ezer forint. Ugyanitt kifejezetten tavaszi méregtelenítő hétvégére is be lehet nevezni a közelgő hosszú hétvégén, ez 26 ezer forintba kerül.

Aki már gyakorlott jógázó, és belefér az idejébe, el is utazhat, hogy a megszokott környezetéből kiszakadva fejleszthesse tovább magát. A Pilisben például minden hónapban tartanak jógahétvégéket. A közös gyakorlás mellett a programban kirándulás és főzés is szerepel. A következő ilyen négynapos elvonulás a márciusi hosszú hétvégén lesz, 12. és 15. között, ára éjszakánként 6500 forint.

Lendületesen

A tavasz a megújulás időszaka, ilyenkor a legtöbben testileg, szellemileg is igénylik a felfrissülést. Figyelj a szervezeted igényeire, és szánj időt az aktív, vagy csendes feltöltődésre! Kezdd a tavaszt böjtöléssel, hogy megszabadulj a méreganyagoktól, erősítsd immunrendszered Sensolite-tal, hogy elkerüld a tavaszi fáradtságot. A Spirit Hotel tavaszi pihenésed és regenerálódásod tökéletes helyszíne! (X)

Böjtöljünk!

Korábban már írtunk arról, mire érdemes odafigyelni, ha otthon vágunk bele a böjtölésbe, majd személyes szállodai tapasztalatainkról is beszámoltunk, és egy rutinos böjtölőt is megkérdeztünk a témáról. Azt, hogy idén tavasszal a hazai szállodák és panziók milyen programcsomagokat állítottak össze azok számára, akik az új évszakot böjtöléssel köszöntenék, itt nézhetik meg

Léböjt
LéböjtNorthfoto / Northfoto

Virágterápia

Virágzó kertekben sétálgatni a legüdítőbb tavaszi tevékenységek egyike. Belföldön például a Vácrátóti arborétumot érdemes felkeresni, ahol március 12. és 15. között a kora tavasszal virágzó növényekkel ismerkedhetünk. A pénztárnál a „hónap érdekességei” című kiadványt kell elkérnünk, és így tudni fogjuk, milyen virágot hol keressünk. A hosszú hétvégén szabadtéri büfé is lesz a botanikus kertben, ha egy kis piknikezésre támadna kedvük. 

Külföldön a hollandiai Keukenhof tulipánkert az abszolút kedvencünk, idén március 24-től várja a látogatókat, az aktuális téma Hollandia aranykora. A korai hagymás növények már a nyitáskor virítanak, a tulipánok április végén-május elején szoktak a legszebbek lenni.

Keukenhof tavaly április végén
Keukenhof tavaly április végénmimi / Travelo

Aki nemcsak sétálni szeretne a virágok között, de hasznos tudásra is szert tenne gyógynövény-ügyben, annak a budapesti Füvészkert tanfolyamát ajánljuk. A kezdő gyógynövény-ismereti tanfolyam öt alkalomból és egy terepgyakorlatból áll, 25 ezer forintba kerül. Jelentkezni március 20-ig lehet, az első alkalom március 25-én lesz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra