5 módszer, ami nem hatásos a kórokozók ellen

Azt már régóta tudni lehet, hogy a nyilvános helyek tele vannak kórokozókkal, és mindenkinek van valamilyen stratégiája arra, hogy ne kapjon el semmit a mosdóban vagy a tömegközlekedési eszközökön. De van ezeknek értelmük?  A Women's Health Philip Tierno mikrobiológussal, a New York-i Egyetem oktatójával beszélgetett pár módszer hatásosságáról. 

1. Lábbal húzza le a vécét

Ha ennyire hajlékony, akkor próbálkozhat vele, de ha az ajtót puszta kézzel nyitja ki, akkor nem sok értelme, hiszen a kilincs is tele van kórokozókkal. A megoldás egyszerű: nyissa ki papírral vagy könyökkel az ajtót, majd jöhet egy alapos kézmosás. 

 2. Visszatartja a lélegzetét, ha valaki tüsszent

Hacsak nem szabadtüdős merülő, tök felesleges emiatt félig megfulladnia. A baktériumok hosszú ideig ott maradnak a levegőben, szóval maximum annyit tehet, hogy visszatartja a lélegzetét, és elrohan ellenkező irányba, ugyanis a nyál nagyjából másfél méternyire terjed szét. 

shutterstock 177509495

3. Megtöröli a közös üveg vagy pohár szélét

A taktika valamennyire működik, hiszen a nyál egy részét így el tudja tüntetni, de nem mehet biztosra, ugyanis némi Streptococcus vagy a gyomorinfluenzát okozó vírus biztosan marad pohár vagy üveg szélén. Ha biztosra akar menni, hazudja azt, hogy meg van fázva, ha valaki az itala után nyúl, így talán elmegy a kedve a közösködéstől. 

4. A kesztyűvel vesz fel pénzt

Ha soha, de soha nem veszi le a kesztyűt, a dolog még működhet is, de ez ugye nem megoldható, és ha lehúzza, valamennyi kórokozó biztosan a kezére kerül.  Arról nem is beszélve, hogyha kesztyűs kézzel ér az arcához. A jó hír, hogy a meghűlést és influenzát okozó rohadékok nagyjából egy nap után elpusztulnak, és ha a kesztyűt szárazon tartja, biztosan nem lesz gond, hiszen a kórokozóknak inkább nedves közeg jelent jó táptalajt.

142150231
Alicia Vera/con

5. Nem ül le a deszkára nyilvános mosdóban

Kinek van kedve a fenekét egy olyan ülőkére letenni, ahol naponta százak fordulnak meg előtte? Naná, hogy senkinek. Ezért a nők nagy része combizmot erősít a pisilés közben. Ér valamit? Nem igazán. Az emberek főként a szexuális úton terjedő betegségektől rettegnek, de az ülőkének iszonyatosan szennyezettnek kellene lennie, hogy ilyen bajunk legyen tőle, ha viszont nem ül le és emiatt kicsit messzebbről céloz, annál jobban fröccsennek a dolgok, és ez viszont tényleg undorító.

Beparázott? Semmi értelme, több ezer évet lehúzott így az emberiség. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek