Így gesztikuláljon az állásinterjú alatt

Gondolta volna, hogy nem csak az számít, milyen az önéletrajza, hogy van felöltözve vagy kipucolta-e a cipőjét? A Business Insider John B. Molidor  és Barbara Parus Crazy Good Interviewing című könyve alapján többek között arról készített videót, hogy mit tegyen az álláskereső a kezeivel. 

Tegye!

Tudta, hogy őszinteséget és hűséget sugároz, ha a kezeket finoman az asztalra helyezi és enyhén kifelé dőlnek? Ha magabiztosnak szeretne tűnni, sátorszerűen tegye össze a kezeit. Nem véletlen, hogy számos politikus és üzletember is alkalmazza ezt. 

Ne tegye!

Ne fordítsa le a tenyerét, mert ezzel azt üzeni, hogy ön a domináns, hogy irányítani akar. Ha pedig eldugja a kezeit, azzal úgy tűnik, hogy rejteget valamit, ezért ezt szintén felejtse el. A kutatásokból az is kiderült, hogy ha dobol az ujjaival, az a türelmetlenségét jelzi, és ezt egyáltalán nem értékelik egy felvételi beszélgetés alatt. A karok keresztbe fonása, és a túlzott gesztikuláció szintén pontlevonással jár. Előbbi egyébként a védekezés jele, utóbbi pedig zavaró. 

Ha ön vizuális típus, akkor nézze meg a videón, mit csináljon és mit ne. 

Mustra