Íme egy egész napos terv a fogyáshoz

A fogyást nem lehet letudni annyival, hogy eljárunk futni, avokádót dobunk a gyümölcsturmixba és várjuk a csodát. Számos más dologtól függ a siker, ezeket gyűjtötte most össze a Shape és óráról-órára be is osztotta a tennivalókat. 

Reggel

6:00 - Ébredés után igyon vizet, ez beindítja a dolgokat és megakadályozza, hogy felpuffadjon. Majd rágcsáljon egy kis szénhidrátot és fehérjét - például egy fél banánt vagy néhány szem mandulát. Ezután jöhet a reggeli torna! Sokak szerint nincs is ennél jobb, bár persze a kutatók ebben sem értenek egyet

7:00 - Nyújtson néhányat a zuhany alatt, majd fogyasszon el egy fehérjében és rostokban gazdag reggelit. És persze ne rettegjen az egészséges szénhidrátoktól, reggel ez is belefér. 

8:00 - Készítse el vagy pakolja be az ebédet. Szinte minden egészséges életmódról szóló cikkben leírják, hogy így könnyebb tervezni, nehezebben esünk kísértésbe és biztosan tudjuk, hogy mi tartalmaz az étel. 

9:00 - A munkahelyre érkezve töltse meg a palackját vízzel, ebből kortyolgasson nap közben.

Délelőtt

10:00 - Egyen rostban gazdag tízórait, de arra figyeljen, hogy 150 kalória alatt legyen!

11:00 - Vezesse be a noteszébe, hogy mit evett ma és milyen gyakorlatokat csinált. Ez alapján kiderül, hogy hány kalóriából gazdálkodhat még az adott nap és a múlt hét statisztikái mozgásra ösztönzik majd.

12:00 - Szánjon egy kis időt egy rövid sétára, biciklizésre vagy futásra (ha van rá lehetősége), esetleg az asztal alatt tartott súlyzóit is emelgetheti pár percig.

clk
Europress / Getty

Délután

13:00 - Fogyassza el az alacsony zsírtartalmú, rostokban és friss zöldségekben gazdag ebédjét, desszertként pedig egyen gyümölcsöt. Ne rontsa el az egészet azzal, hogy cukros üdítőt iszik hozzá, maradjon a víznél!

14:00 - Sétáljon egy nagyot, mozgassa át a végtagjait.

15:00 - Ismét jöhet egy 150 kalóriás rágcsálnivaló.

16:00 - Igyon zöld teát! A koffein kicsit feldobja majd, az étvágya pedig csökken.

17:00 - Sétáljon vagy tekerjen haza munkából. Nemcsak kalóriát éget vele, de a nap közben felgyülemlett stressztől is megszabadulhat, és így nem fojtja majd étkezésbe a bánatát. 

Este

18:00 - Vacsorára egyen alacsony zsírtartalmú fehérjében és zöldségekben gazdag, teljes kiőrlésű vacsorát. A maradékot rejtse el, nehogy rájárjon!

19:00 - Fogmosás közben végezzen láb- és fenékerősítő-gyakorlatokat (például ezt itt), a mentolos íz miatt pedig elmegy majd a kedve az esti evéstől.

20:00 - Az esti film közti reklámblokk alatt is mozogjon kicsit, íme egy remek gyakorlat.

21:00 - Csomagolja össze a holnapi edzőcuccát, ugorjon bele a pizsamájába, majd jógázzon kicsit.

22:00 - Feküdjön le időben, hogy meglegyen a kellő mennyiségű alvás, mert enélkül nehéz lesz fogynia vagy tartania a súlyát.

Hozza magát formába Bánkuti Gabival!

Ha már most tudja, hogy az egyik újévi fogadalma az lesz, hogy egészségesebben fog élni, akkor van egy remek ajánlatunk. Januárban új videósorozatot indítunk Szobafitnesz Bánkuti Gabival címmel. Ehhez szükségünk lesz lelkes és elszánt olvasókra is, akik vállalják, hogy egy hónapon keresztül együtt edzenek fitneszszakértőnkkel és minden tanácsát megfogadják, meg persze azt is, hogy stábunk kamerával követi majd a kis csapatot.

És hogy mit kell tennie ahhoz, hogy részt vehessen életmódváltó programunkban? A jelentkezésében írjon egy mondatot magáról, egy mondatot a viszonyáról a sporttal, egy mondatot arról, hogy mennyire tartja magát fittnek és persze arról is, miért döntött úgy, hogy szerepelni szeretne a sorozatban. A szöveghez pedig csatoljon egy képet is!

Ha mindez megvan, akkor küldje el erre a címre: szobafitnesz@index.inda.hu

A jelentkezési határidő: 2015.12.15.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek