Ezért ne sminkeljen vezetés közben!

Ma sem halunk meg hülyén, mert kiderült, a nőknek bizony nem kellene úton-útfélen macerálniuk a sminkjüket, ugyanis egy váratlan mozdulattal könnyedén felsérthetik szaruhártyájukat, figyelmeztettek a szakértők a Telegraphon keresztül. (Ugyanitt, a macskát se tegyék be száradni a mikróba.) 

És ez nem minden! Dr. Susan Blakeney klinikai szaktanácsadó hozzátette, a higiénia hiánya könnyen okozhat váratlan fertőzéseket. Ugyan triviális témának tűnik, hogy mire kell ügyelni sminkelésnél, mégis időről-időre kénytelenek felhívni mindenki figyelmét arra, hogy az olyan alapvető lépések, mint például a kézmosás vagy a szavatossági idő lejáratának betartása nagyban csökkentené az előforduló betegségek kialakulását.

"Az emberi szem ugyan sok mindent kibír, ám az erősen szennyezett környezet könnyen okozhat nem várt fertőzéseket. Manapság megszokott dolognak számít munkába rohanás közben feldobni a sminket, kitéve magunkat annak, hogy megsérüljön a szaruhártya, ami nemcsak kellemetlen érzés, de nagyobb a fertőzés veszélye is” - mondta el. 

És hogy miért kell mindezt hangsúlyozni? Egy felmérésből kiderült, hogy a brit sminkhasználók több mint fele meg se nézi, hogy meddig ajánlatos használni ugyanazt a szempillaspirált, és minden ötödik megkérdezett sosem hallott arról, hogy a dekorkozmetikai termékeknek is van szavatossági idejük

A doktornő azt is elmondta, hogy célszerű sminkelés előtt behelyezni a kontaktlencsét, mert akkor kisebb az esélye annak, hogy a lencse alá szemfesték kerül. És ha lehet, akkor ne vízálló termékeket használjon, mert azok maradványai a lencse alatt ragadhatnak. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra