26 évesen van a legtöbb barátunk

Egy friss kutatás szerint 26 évesnek lenni elég jó, mert a szociális életünk ekkor a legpezsgőbb, és átlagosan mindenkinek öt közeli barátja van. Persze a nemek között azért van egy kis eltérés, míg a nők 25 évesként a legnépszerűbbek, a férfiak pedig 27 éves korukban – olvasható a Daily Mailen.

A Forever Friends képeslapküldő cég vizsgálata szerint a felnőttek harmada (36%) az iskolában találkozik a legjobb barátaival, míg ötödük (22%) azt állítja, a munkahelyén találta meg lelki társát. A kapcsolati rendszerünkre nagy hatással vannak a közösségi oldalaknak (például a Facebook vagy a Twitter) is, hiszen itt is elég sokan bukkannak új barátokra: a 25-34 évesek átlagosan 22 barátra tesznek szert a Facebookon, míg a 18-24 évesek csak 12-re, a 35 és 44 év közöttiek pedig még ennél is kevesebbre, mindössze négyre.

102581644
Eyeswideopen / Europress / Getty

„Nem meglepő, hogy minden harmadik ember az iskolai évek alatt találja meg a legjobb barátait. Ez az időszak kulcsszerepet játszik az életünkben, hiszen gyakran látjuk egymást, ajándékozunk és a jegyzeteinket is megosztjuk egymással. Felnőttként elfelejtjük, hogy ezek a kis dolgok milyen sokat számítanak: az apró gesztusok ugyanolyan fontosak, mint a nagyobbak" – mondta Sam Owen, a Forever Friends párkapcsolati tanácsadója. "Ha minden héten csak egyetlen dolgot teszünk, amivel megmutatjuk másoknak, hogy szeretjük őket és számítanak nekünk, máris erősebbé teszi a kapcsolunkat" – teszi hozzá.

Érdekesség: ezt keressük a barátokban

A felmérés szerint az elsődleges tulajdonság a megbízhatóság (89%), ezt követi a hűség (79%), majd a humor (62%). Fontos még, hogy a másik tiszteljen minket (57%), szeressen utazni (15%) és bírja azt, amikor ugratják (13%).

A szomorúbb tények: a megkérdezettek több mint fele (54%) költözés miatt vesztett el barátokat, míg harmaduk (36%) csak simán eltávolodott tőlük. A gyermekesek sem örülhetnek: a szülővé válás minden ötödik embert (19%) elsodort a gyermektelen társaitól. A vágyakról: egy átlagos britnek 4 közeli barátja van, miközben hatot szeretne.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra