A szexi pasik önzőbbek és tesznek az egyenlőségre

Egy friss kutatás szerint míg a vonzó testtel rendelkező férfiak sokkal önzőbbek és kevésbé támogatják az egyenlőséget, a hasonló tulajdonságokkal rendelkező nők esetében ez a tendencia nem megfigyelhető. Szerencsére azért nem minden szexi pasi rossz arc. "A vonzerő és az egoizmus közötti kapcsolat nem tökéletes, ezért ne lepődjünk meg, ha egy szexi pasi mégis önzetlen és az egyenlőségre is törekszik" – mondta dr. Michael Price, a kutatás vezetője

A kutatók egyébként egy háromdimenziós szkenner segítségével mérték fel a 125 férfi és női testet, pontozták őket (a nőknél a derék-csípő, a férfiaknál a derék-mellkas arányt vették figyelembe), majd egy egyenlőséggel és önzéssel-egoizmussal kapcsolatos kérdőívet kellett kitölteniük. A kutatás másik felében egy különálló csoport a szkennerképek alapján ötletelt, hogy az adott test tulajdonosa vajon mennyire önző, mennyire törekszik az egyenlőségre.

497348489
Simon Mcgill / Europress / Getty

"Az eredményekből kiderült, hogy az emberek a vonzóbb külsőhöz általánosan önző, lenéző személyiséget társítanak, a valóságban viszont ez inkább csupán a férfiakra jellemző" – magyarázta dr. Price. "Számos tanulmány bebizonyította már, hogy a gazdagokat kevésbé érdekli az egyenlőség és az, hogy kedvesek legyenek, de a mi kutatásunk azt sugallja, hogy a vonzó külsőnek is legalább ilyen nagy hatása van az emberi viselkedésre."

Hogy mi a tanulság? Az, hogy nehéz mindent megkapni. Ha kedves, empatikus, megértő férfira vágyunk, az valószínűbb, hogy nem lesz gazdag és szexi. Ha azonban a pénz és a külsőség az, amire bukunk, készüljünk fel, hogy nem lesznek könnyűek a hétköznapok. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra