no

Nagy mellekkel kényelmesen aludni képtelenség

Nagy mellekkel élni bizonyos esetekben előny, és nem is rossz dolog, de a mindennapokban könnyen akadnak problémái miatta, főleg sportolás (pl. futás) és alvás közben. Ha önnek is méretes cicijei vannak, nyilván ezer és ezer praktikát kipróbált már, hogy kényelmesebb legyen az alvás – például a sportmelltartóban alvást, ami bár a melleket tényleg a helyükön tartja, fullasztóan szoros. Szóval, nem jó megoldás. Tulajdonképpen nem is tudom, hogy valaha aludtam-e igazán komfortosan?! Valószínűleg nem, de ugye valamit, valamiért…

Rengetegszer elgondolkodtam már azon, milyen jó lenne, ha lehetne kapni olyan testre szabott matracot, amelyben a megfelelő helyen kialakított mélyedések lehetnének a mellek számára (mint amilyen a masszázságyakon az arcnak kialakított kis lyuk. De amíg ilyen nincs a boltokban, a következő problémákkal lehet szembesülni:

1. Hason alvás? Kizárt!

Hason aludni az egyik legkomfortosabb alvópozíció, persze csak addig, amíg nem nyomja a matrac a melleket. Vannak trükkök amikkel lehet csökkenteni a nyomást, például a láb-, azaz fenékfelhúzás, nagypárnán alvás, de ezek is csak ideig-óráig működnek sajnos.  

1.gif

2. Az oldalon alvás szintén felejtős

Ahogyan a hason fekvés során, úgy az oldalfekvés közben is rettentő rossz helyen vannak a mellek, ugyanis a gravitáció hatására egymáshoz simulnak, és az a legkevesebb, hogy beizzad alatta a bőr, és elkezd verejtékezni, de még kényelmetlen is. Ráadásul előfordul, hogy az alul lévő mell elkezd fájni, hiszen egész felsőtestünkkel ránehezedünk, és akkor még a dekoltázs ráncosodásáról nem is beszéltünk. Ebben a testhelyzetben egy jó dolog van: végre nincsenek a mellek a felkarok útjában. Ja, de.  

2.gif

3. Melltartóban lehet aludni, de minek

Merevítős melltartóban aludni kényelmetlen: szorít, nyomnak a merevítők és egyébként is, egész nap a melltartó fogságába vannak a mellek, minek őket még estére is bezárni?! Ugye, ön is ismeri, hogy mennyire felszabadító az érzés, amikor a nap végén lekerül a melltartó…

3.gif

4. Minden reggel fáj a háta

Amíg a legtöbb ember kipihenten, de legalábbis nem hátfájással ébred reggelente, azok, akiket nagy mellekkel áldott meg a sors, ezt már nem mondhatják el magukról. Mivel a legtöbb alvópozíció kényelmetlen, ez az egész pihenést elcseszi, és a mellek miatti torz testhelyzet még a hátizmokat is megterheli reggelre. Ja, tényleg tök jó a nagy mell...!

Ha azonban önnek D kosárnál kisebb a melltartómérete, mégis szinte minden reggel hátfájással ébred, javasoljuk, cseréljen ágykeretet, ágyrácsot, matracot, esetleg mindhármat.

4.gif

5. Hasfájásnál is kellemetlen

Hasfájásra hiába gyógyír a hason fekvés, ha egyszer a nagymellűeknek ez sem adatott meg. Ahogyan ugye az alvás sem megy hason, a sima hason fekvés is akadályokba ütközik.

5.gif

6. Csak a fejemet hadd hajtsam rá!

De most komolyan! A mellek nem párnák, és nem, funkcionálisan sem alkalmasak erre a feladatra. Rendkívül kényelmetlen tud lenni, akár még fájhat is, ha valaki tényleg ráhajtja a fejét, mondván, „milyen jó kispárnának”. 

6.gif

7. Könnyű beizzadni alattuk

Természetesen ez a kijelentés sokkal inkább igaz a nyári melegben, de ilyenkor, télen a fűtött szobában is simán előfordulhat, hogy arra ébred, hogy csurog a víz a mellei alól. Ilyenkor, ha nem akar megfázni, a legjobb, ha rögtön éjszaka hálóruhát, pizsamát vált. Ismerős?! 

7.gif

8. Reggel irgalmatlanul tudnak fájni

A súlyuk miatt eszméletlenül tudnak fájni a reggeli ébredésnél és ilyenkor nincs is jobb érzés, mint két kézzel alátámasztani őket, hogy elmúljon a fájdalom. Ez tényleg borzasztó kellemetlen.

8.gif
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek