Bulizzon a szőlőben! Az 5 legjobb szüreti fesztivál

Bár mi különösebb ok nélkül, önmagában csak a táj szépségéért is szívesen kirándulunk borvidékekre, elismerjük, hogy a legvidámabb arcukat ezek a tájak szüret környékén mutatják. Összegyűjtöttük hát az idei ősz szüreti mulatságait Tokajtól Villányig.

Zalakarosi Szőlőkapkodó

A borozást wellness programmal kötné össze? Irány Zalakaros! Itt most szombaton, azaz szeptember 13-án tartanak szüreti mulatságot. Kirakodóvásár, kézműves bemutatók, szüreti felvonulás várja az ide látogatókat. És hogy miért szőlőkapkodó? Este 6 és 7 között a Rendezvénytéren ingyenesen kóstolgathatja a környékbeli gazdák szőlőtermését. Részletes programok a fürdőváros honlapján.

Hotel Karos Spa ősszel is

Ősszel is válassza Zalakaros édenkerti wellness hotelét; a Hotel Karos Spa-t, ahol gasztronómiai programok sokaságával várják. A szállodában Bor-Ász választással és Bordalokkal ünneplik a szüreti mulatságok időszakát, sőt hétről-hétre bemutatják a magyar gasztronómia sokszínűségét is. A különleges íz-élmények mellé színvonalas szolgáltatások társulnak, hiszen a szálloda vendégei wellness és spa kezelések széleskörű kínálatából választhatnak, a gyógyhatású termálvíz jótékony hatásait akár a szobájukban is élvezhetik és a megújult szauna előtérnek köszönhetően még kényelmesebb pihenésben lehet részük. Cserélje le a munkával töltött, borongós őszi napokat gondtalan wellness pihenésre, hiszen most még kedvezőbb árakon foglalhat! (x)

Szekszárdi Szüreti Napok

Szekszárdon jövő héten indul a buli, szeptember 18-tól egészen 21-ig ünnepelnek. Kiállításokkal, koncertekkel, szekszárdi borok kóstolójával, a tájegységre jellemző ételekkel várják a vendégeket. A leglátványosabb esemény a szombat délutáni szüreti felvonulás lesz, melynek során a helyi civilek és néptáncegyüttesek színpompás viseletet öltve vonulnak végig a településen. Utána megválasztják a szüret legjobb táncos párját, és a legjobb élő madárijesztőt is! A részletes programot és a fellépők névsorát ide kattintva találja.

Gyöngyösi Szüreti Napok

A gyöngyösiek a szekszárdiaknál egy nappal később csapnak a lecsóba, itt szeptember 19-től áll a bál egészen szeptember 21-ig a Fő téren. Természetesen itt is lesz kirakodóvásár és kézműves bemutatók, a főszerep pedig a mátraaljai boroké. Vásári tréfákkal, szüreti főzőversennyel, néptáncbemutatókkal is készülnek, de fellép a Szabó Balázs bandája, a Kowalsky meg a Vega és a Honeybeast is. Részletes programok itt.

Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok és Villányi Vörösborfesztivál

Október első hétvégéjén a két legnépszerűbb borvidékünk egyszerre tartja szüreti mulatságát: október 3–5. között Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok és Villányi Vörösborfesztivál is lesz. A fehér borok rajongóinak tehát Tokaj felé kell venni az irányt, míg aki inkább vöröset iszik, Villányba menjen. Aki mindkettőt szereti, döntsön a programkínálat alapján!

A tokaji programokról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a hagyományos programok mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok) több izgalmas meglepetéssel készülnek majd. További részletek az esemény Facebook oldalán várhatók hamarosan. A villányiak egyelőre szintén csak annyit árulnak el a borvidék honlapján, hogy kézműves és kulturális programok, valamint finom falatok várnak mindenkire a vörösborok mellett. További részletek hamarosan itt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek