Windsurf: tanulja meg uralni az elemeket

Pár éve már kipróbáltam ezt a sportot, de akkor csak egy nagyon alap gyorstalpalót kaptam egy siófoki rendezvény keretein belül, annyi instrukcióval, hogy álljak rá a deszkára, húzzam fel a vitorlát és kapjam el a szelet. Meglepő módon már akkor is jól sikerült. Nemrégiben összefutottam egy ismerősömmel, akinek meséltem a blogomról és egyből az agárdi Surf Core-t ajánlotta a windsurf kipróbálására – nem kellett kétszer mondani, amint az időm engedte, már mentem is a Velencei-tóhoz.

barbi windsurf 1229 david lapos 3888 x 2592
Fotó: David Laposi

Hogy milyen érzés szörfözni? Leírhatatlan. Az eddigi egyik legnagyobb sikerélményemet éltem át. A víz csobogása, a szél suhogása, és az, hogy a rám ható elemeket – ha csak egy kis időre is, de – uralom, az felemelő! Az adrenalin és a nyugalom keveredésének közepette nem is veszem észre, hogy eltelt az egy óra. Nincs mese, menni kell, a végén már csak pár apró dolog van hátra: minél közelebb kell kerülni a parthoz, majd a szörfdeszkáról le kell szerelni a vitorlát, végül az egész hóbelevanccal kiúszni a partra.

barbi windsurf 1232 david lapos 3888 x 2592
Fotó: David Laposi

Ami fontos:

Nagyon kedves, segítőkész oktatóktól kaptam alapos kiképzést, sokszor kiderült már számomra, hogy legtöbbször ez a lelke a sikerélmény megalapozásának és annak, hogy magabiztosabban álljak hozzá egy adott sporthoz. Az izomláz, hát igen...szerintem a karom és a lapockám az áprilisi rúdtánc óta nem volt ennyire bedurranva másnap. Hiszen ha nagyon fúj a szél, nemcsak azzal kell megküzdeni, hogy az ember felhúzza a vitorlát – ott van még a szél ereje is. Azután pedig arra kell koncentrálni erősen, hogy az ember megtartsa magát. Ha fázna, akkor tudnak adni neoprén ruhát.

Ha kíváncsi arra, pontosan hogyan is zajlott a a windsurf és milyen pontszámokat kapott vendégszerzőnktől ez a sport, akkor kattintson ide, itt az egész beszámolót elolvashatja.

Hámori Barbara

A Move it, Blondie! sportblog főszerkesztőjének a mozgás csupán pár éve lett az élete szerves része. Olyannyira, hogy úgy döntött, hétről hétre újabb sportokat próbál ki, amelyekből szubjektív beszámolókat ír, ezzel rálátást adva az olvasóknak az óratípusokra és azok részleteire. Az általa készített sztárinterjúkból pedig kiderül, melyik híresség hogyan tartja formában magát és a sportedzők is mesélnek a saját óráik részleteiről. Hámori Barbara fő célja és mozgatórugója, hogy motiváljon mindenkit, aki még nem találta meg a saját sportját.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra