Mi kell a nőnek az első randin?

A pasik odavannak a pirosba öltözött, magas hangon csicsergő csajokért, ha pedig feszültek és éhesek, akkor nagy fenekű nő kell nekik. Ezt már tudjuk. De vajon csak a férfiak nők iránti vonzalmát befolyásolják fura dolgok? Nyilván nem. Összeszedtünk néhány meglepő tényt arról, mi is kell a nőnek. 

A meglepetés azonban a nők esetében nem abból fakad, hogy látszólag a vonzalomhoz sehogy sem kapcsolódó dolgok is bejátszanak a másik értékelésébe, nem. A nők esetében a meglepő inkább az, hogy a vonzalmuk néhány esetben mennyire ellentmond a logikának. És ezt nem is kizárólag a hormonok teszik. 

shutterstock 121130044
Shutterstock

A nőknek kell a kihívás

Két ember közötti vonzalom egyik alapvető eleme, hogy kedveljék egymást. Ez a két tényező ráadásul hat egymásra: minél jobban kedvelünk valakit, ő annál vonzóbbnak fog találni minket. Ez így logikus és tiszta, de sajnos túl tiszta ahhoz, hogy a nők agyában randihelyzetben is így működjön. Egy vizsgálatból ugyanis kiderül, hogy az olyan pasik a legvonzóbbak, akik nem biztosak abban, tetszik-e nekik a nő. Tehát a nők érdeklődését (és vágyát) azok a helyzetek keltik fel leginkább, ahol nem biztos, hogy a másik megszerezhető, amiben van kihívás. 

Mélyebb hang, nagyobb test

Ahogy a férfiak a magasabb, úgy a nők a mélyebb, nyugodtabb hangokra buknak, mert ezt ösztönösen a nagyobb testhez, dominánsabb, erősebb férfihez kapcsolják. A mély hangú férfi pedig még vonzóbb akkor, ha a beszédében tisztán hallatszanak a lélegzetvétel pillanatai is, ez ugyanis nyugalmat áraszt. Nagy és erős férfi kell, akik egyébként éppen nyugodt, vagyis a nővel szemben nem agresszív. 

A gondoskodó férfi elsőre ijesztő

Az emberek szeretnek olyan partnert választani, aki érzékeny az igényeikre, a vágyaikra, aki igyekszik megadni, amire a másiknak szüksége van, aki figyel és aki támogató.  Erre lehet hosszú távon építeni, ráadásul közelebb hozza egymáshoz az embereket, mélyíti az intimitást, ami pedig jobbá teszi a szexet. Logikus, nem? A férfiak például vonzódnak a rájuk érzékeny nőkhöz, a nőknél azonban nem ilyen egyértelmű a helyzet. Úgy tűnik, hogy az ismerkedés korai fázisában egy pasi érzékenysége és gondoskodása sok nőnek konkrétan riasztó. Túl gyorsnak, túl mélynek élik meg a férfi viselkedését, kényelmetlen számukra, hogy a a férfi túl gyorsan akar közel kerülni hozzájuk. Nem szeretik a nyomulást, na. Ez persze nem minden nőre igaz, de azért a korai randikon érdemes csínján bánni a gondoskodással. Azért ne reménykedjen senki: hosszú távon semmi sem működik odafigyelés nélkül. 

2117i

Az immunrendszer márpedig legyen másmilyen

Az ellentétek vonzák egymást duma nem különösebben igaz a hétköznapokban, pláne nem a romantikus kapcsolatok esetében: azokhoz az emberekhez vonzódunk, akik hasonlóak hozzánk. Kivéve akkor, amikor a nők a férfiak immunrendszerének jellemzőit szagolják ki. Ez persze nem tudatosan zajlik, de vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy a nők olyan férfiakat tartanak vonzóbbnak, akik tőlük eltérő immunrendszerrel rendelkeznek. Mondjuk ebben legalább van logika: így nagyobb esély van az erős és egészséges közös utódra.

A széles arccsont, az a menő

Nemcsak a mélyebb hang, de a szélesebb férfiarc is vonzza a nőket. Korábbi vizsgálatok bebizonyították, hogy a szélesebb arccsont látványához az emberek klasszikusan férfiasabb fellépést társítanak, a nők pedig buknak erre. Különösen a rövid távú kapcsolatokban. Egy vizsgálatból azonban az is kiderül, hogy egy szélesebb arccsontú férfinak több esélye van arra is, hogy a nő még jobban, legalább egy következő randi erejéig  meg akarja ismerni. Ennyit arról, hogy a kedves, a biztos, a kiszámítható férfi kell a nőnek. 

A vonzalom persze sokkal bonyolultabb és összetettebb annál, minthogy néhány fura felfedezés megmagyarázza a működését. Ráadásul mindannyian mások vagyunk, más élethelyzetben, más igényekkel és vágyakkal. Szóval, ha biztosan akarja tudni, bejön-e egy nőnek, ne keménykedjen és ne menjen arcplasztikára. Inkább figyelje a nők reakcióját: az mindent elárul. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra