Önök küldték: a kondiparkok, amikről mi se tudtunk

Úgy tűnik, a szabadtéri sportolás nem csak elvben népszerű, hanem országosan terjedő erős, ám jótékony hatású járványról van szó. Múlt héten megjelent cikkünknél talán csak a kis- és nagylábúaknak cipőlelőhelyet kereső írásunkra kaptunk több olvasói reakciót, aminek persze nagyon örülünk, hisz ebből is látszik, hogy talán mégse annyira rossz a helyzet a sportos életmód terén, legalábbis a Dívány-olvasók közt. Íme, az újabb szabadtéri kondiparkok és tornapályák az önök javaslatai alapján, amiket nagyon köszönünk, és amikkel természetesen a térképet is bővítettük.

Budapesti újdonságok

Budapesten is van néhány új/ lemaradt helyszín. Többen jelezték a viszonylag frekventált helyen, a Petőfi híd lábánál, a volt Rio helyén kialakított edzéslehetőséget, de van új kondipark Gazdagréten a Frankhegy és a Torbágy utca között, ahogy az Levente írta. Ákos a kőbányai Óhegy parknál és a Rákospalotai Tarpai téren található gépekre hívta fel a figyelmet, és azt is hozzátette, hogy a felszerelésük a rendes kondi gépekre emlékeztető, vandálbiztos eszközökből áll.

„A XVI. kerületben épült két új kültéri kondi: a Pálffy téren, és a Cinkotai hévmegállónál, az Ostoros és Bökényföldi út kereszteződésénél lévő parkban. Amúgy mindkét parkot teljesen fel is újították” - számolt be róla Péter. A cinkotai park létezését Dénes is megerősítette, (az ő koordinátái szerint "a 174, 175-ös buszok cinkotai végállomásától kb. 50 méterre" található) bár szerinte lehetne kicsit nagyobb is.

Újpest önkormányzata is jelezte, hogy 2014 tavaszán adták át az kerületieknek a Farkaserdőben található tornapályát, melyet az önkormányzat saját cége, az Újpesti Városgondnokság kivitelezett.

Kondiparkok országszerte

Bár eredeti cikkünk csak a budapesti helyszínekkel foglalkozott, rengeteg tippet kaptunk vidékről is. Gábor egy nemrég átadott, kondigépekkel felszerelt térre hívta fel a figyelmet, Várpalotán a Bakony utca és a Bátorkő utca között. Gyöngyvér egy Lajoskomáromban található parkot jelentett, míg Antal egy gyömrői lehetőséget ajánlott, ezt a kondiparkot még csak néhány hete adták át, de már van Facebook oldala is. Bea is erről írt nekünk: „A mi városunkban, Gyömrőn néhány hete adtak át egy kondiparkot a vasútállomás mellett és nagy sikere van! Azóta délutánonként szinte "foglalni" kell a helyeket, annyira népszerű :)”

Van szabadtéri edzési lehetőség már Tarcalon is, írja Zoltán, míg Tamás örömmel számolt be arról, hogy Szombathelyen a Csónakázó-tó mellett is átadtak egy kondiparkot április elején.

Bár a Bükfürdő központjában található szabadtéri helyszín már korábban felkerült térképünkre, ezzel a kondiparkkal kapcsolatban mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy külön gondoltak a mozgássérültekre is. A hagyományos eszközöket narancsszínnel jelölik, míg a sérültek számára is használható gépek sárgák. 

Kriszta Sopronból jelzett egy szabadtéri edzési lehetőséget: „A Lőverekben is van egy erdei tornapálya 21 állomással és közöttük futás vagy gyaloglás vagy ugrálás a feladat ami remek köredzésnek is. A hossza pedig majdnem 2,5 km.”

A debreceni Lilla Téri Általános iskola igazgatója, Czellér András pedig arról számolt be, hogy pályázat segítségével egy nyolc elemből álló parkot szereltek fel náluk.

A legfrissebb infók már a térképen is megtalálhatók:


View Szabadtéri kondiparkok in a larger map

Oszd meg másokkal is!
Mustra