Legyen ön is halhatatlan, mint Gábor Zsazsa

103502783 10
Michael Ochs Archives / Europress / Getty

Azt mondják, "nem a koros, hanem a soros" szenderül jobblétre, és elnézve az elmúlt néhány év veszteségeit művész-, popkult-, és celebvilágban, ez valóban igaz lehet. Fiatal és tehetséges, sokszínű, intelligens, spirituálisan emelkedett, és egy egész világot inspiráló művészeknek mondtunk búcsút, miközben olyan hírességek, akiknek - a legnagyobb tisztelettel - évek óta csak frissítgetjük a megjelenésre kész nekrológját, egyenesen halhatatlannak bizonyulnak. Közülük egész biztosan korelnök Gábor Zsazsa, a magyar származású színész és botrányhősnő, akit emlegethetünk divatikonként, házasodó és elválóművészként, virtuóz túlélőként, vagy hollywoodi ikonként - de az sosem jutott eszünkbe, hogy bölcs megmondóasszonyként tekintsünk rá. Pedig kell, hogy tudjon valamit, ha egyszer minden egyes balesetet, betegséget, és szomorú veszteséget úgy vészel át, mint mások a náthát. Úgy tűnik, ideje összeszedni Zsazsa létének esszenciáját, hogy bölcseleteit betartva mindannyian megcélozhassuk a (legalább) kilencvenhét évet!

1. Nagyon otthon vagyok a háztartásban: ahányszor elválok, megtartom a férjem házát.

2. Hívj mindenkit 'drágám'-nak, így nem kell emlékezned senki nevére, és rengeteg energiát megspórolsz magadnak.

3. Sose gyűlölj annyira egy férfit, hogy visszaadd neki a tőle kapott ékszereidet.

4. Ha szeretnek, erős vagy. Ha szeretsz, gyenge vagy.

5. Az életben a komoly dolgokat könnyedén kell venni, a komolytalan dolgokat pedig halálosan komolyan. Akkor is, ha ez idegesíti a környezetedet. 

6. Ha az ember ebben az őrült világban normális akar maradni, muszáj kicsit megbolondulnia.

7. Ha egy nő zsíros bőrrel, topis ruhában, hajcsavarókkal a fején mutatkozik a férje előtt, az egyszerűen ostoba. Ha a férfi pedig mindezt tolerálja, akkor ő még ostobább.

8. Soha nem járok más nőkkel együtt szórakozni. Inkább fejbelőném magam. Ahogy egy férfinak megvan a joga hozzá, hogy a elmenjen este iszogatni a többi kannal, a nőnek is joga van hozzá, hogy a férfi ismerőseivel mulasson.

51098722 10
Paul Harris / Europress / Getty

9. Intelligensnek és szépnek lenni fontos, de szórakoztatónak lenni mindennél fontosabb.

10. Aki folyton fogyókúrázik, az folyton házsártos. Éhesen lehetetlen szórakoztatónak lenni.

11. Ha tetszeni akarsz a férfiaknak, legyen feneked és melled. A Vogue cingár címlaplányait senki sem akarja ágyba vinni. (Persze azért ha van rá alkalom, megteszik.)

12. Nagyon fontos, hogy a férj és a feleség külön bankszámlán gazdálkodjon. Nem azért, mert nem bízom a férfiakban, hanem mert nem bízom magamban.

13. Vásárolni a következőképpen kell: ha tetszik valami, vedd meg!

14. A korkülönbség semmit sem számít: a szerelem vak, és matekból is rossz.

15. Ha tetszik valaki, és te is tetszel neki, azonnal házasodjatok össze, különben mindketten meggondoljátok magatokat. Arra bőven lesz időtök az esküvő után is.

80750775 10
Paul Popper/popperfoto / Europress / Getty

16. Soha ne engedd a férfjedet egyedül nyaralni – hacsak nem hegyetmászni, vagy kalandtúrára megy, amihez nyilván semmi kedved. De még ebben az esetben is küldd el vele az anyádat.

17. Spermabankból gyereket venni csodálatos: sosem kell majd aggódnod, merre jár a kémcső éjnek idején, és milyen nőcskével mulat.

18. Merj szembeszállni az anyáddal – rengeteg pénzt megspórolsz magadnak a pszichiáteren.

19. A 'mama pici fia' típust soha ne engedd vissza az ágyadba. Sőt, legjobb, ha rá se nézel.

20. Gyámsági perekben mindig a kicsi gyerekekhez ragaszkodj – a nagyobbak mindenkinek elpletykálják az életkorodat.

21. Ha tudni akarod, mennyire férfi a kiszemelted, lepd meg egy nagy csokor virággal. Ha nem akarja elfogadni, vagy zavarba jön, nem elég biztos a saját férfiasságában.

103909084 10
Ron Galella / Europress / Getty

22. Jégkirálynőt játszani csak akkor érdemes, ha a férfi már beléd bolondult. Ha korábban játszod meg a hűvös hölgyet, sanszos, hogy a közeledbe se megy majd. 

23. Amint megértem egy férfi személyiségét, már ki is ábrándultam belőle. Éppen ezért azt sem engedem soha, hogy egy férfi igazán kiismerjem – megölné a misztikumot, és ezzel a szerelmet is.

24. A szerelem olyan, mint a kötélhúzás. Aki ez nem hajlandó elfogadni, inkább maradjon egyedül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek