no

Vegye a fáradságot hihetően kamuzni, ha már lóg

Van az úgy, hogy az embert egyszerűen nem viszi rá a lélek, hogy újra bemenjen robotolni a munkahelyére - hacsak nem otthonról dolgozik. Ekkor a legtöbben betegségre vagy családi okokra hivatkoznak, azonban van, hogy olyannyira elszabadul a fantázia, hogy abból több amerikai filmforgatókönyv is kijönne. Azért vigyázzon, a főnökei se hülyék!

A Daily Mail cikkben szedte össze a leghülyébb kifogásokat, és ennek kapcsán végzett némi utánajárást, mennyire fogékonyak a főnökök a színes dumákra.

Szép idő, Facebookozás és túl vidám hang: a tuti lebukás

Eszerint a munkáltatók közül 10-ből 6 már alapból nem is hiszi el, ha az alkalmazottja azzal az ürüggyel hívja fel, hogy beteg, főleg, ha kint szép az idő. Az is sokszor gyanút kelt, ha az illető az előző nap még teljesen jól érezte magát, illetve ha nem hallatszik kellően elgyötörtnek és betegnek a telefonban - ezért is várja el a munkáltatók kétharmada, hogy lerobbant alkalmazottaik telefonon, és ne email-ben vagy sms-ben tájékoztassák őket. A közösségi site-ok terjedése újabb lebukási lehetőség: egy főnök se nézi jó szemmel, ha a reggel még halálán lévő munkavállaló egész nap fáradhatatlanul pörög a közösségi felületeken.

A hányás és a hasfájás a legbiztonságosabb kamuk

Hogy mit hisznek el leginkább és legkevésbé a főnökök? Egy tanulmány szerint elsősorban a vírus okozta hányást, valamint a hasfájást fogadják el, viszont a nyak- és a hátbántalmakat, illetve az izomeredetű problémákat már sokkal kevésbé szeretik.

Gil Landon, a Benenden Health fejlesztési igazgatója a téma kapcsán elmondta, hogy a mai nehéz gazdasági helyzetben a vállalatoknak egyre fontosabb, hogyan kezelik a betegállományban lévőket. Ami persze nem könnyű, hiszen a hiányzásokra adott álkifogások ma már igen szép palettát tesznek ki, így a munkáltatók ugyancsak növekvő fenntartásokkal fogadják ezeket. Ráadásul az alkalmazottak be is ismerik, hogy a hiányzásaik egyötödében bizony tudtak volna dolgozni is.

Megette a kutya a leckémet

A cikk össze is gyűjtött párat a leghülyébb kifogásokból, ezek némelyike a legbénább kisiskolás hazugságokat idézi, másik részük szépen illusztrálja, hogy a kreativitás és a fantázia ezen a téren néha hátrány is lehet.

„Túl gyorsan úsztam, és lefejeltem a medence szélét.”

„Eltörött az autóm kézifékje, így az legurult és nekicsapódott egy lámpaoszlopnak.”

„Megsérültem szex közben.”

„Nagyon megijedt a kutyám és nem akarom őt egyedül hagyni.”

„Bennragadtam a lakásban, mivel betörött az ajtóm.”

„A kutyám megette a cipőmet.”

„Elszakadt a nadrágom munkába menet.”

„Befestettetem magamnak a hajam és szörnyű lett.”

„Felállványozták a házat, ahol lakom, és nem tudok kimenni”

Azt hittem, délutános vagyok (és aztán délután se megy be)

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek