Öltöztesse kutyáját hülyének: napszemüveget, köntöst, babakocsit és bikinit az ebnek!

Ha az ember kutyát tart, legtöbbször nem csak házi kedvencként kezeli, hanem családtagként. Éppen ezért sokaknál könnyen elszalad az a bizonyos ló, és ők azok, akik luxus gyerekcuccokkal felérő holmikkal kényeztetik az állatot. Persze a kutyás üzletek se hülyék, rárepültek az ilyen gazdikra, és igyekszenek kielégíteni minden igényüket. Ha pedig az elfogult kutyatartónak nem volna elég gazdag a fantáziája, helyette is elrugaszkodnak.

Luludog

Első körben a Luludog nevű üzlet került az utunkba, ahol viszonylag kis helyen elképesztő mennyiségű kutyaholmival szembesültünk: fekhelyekkel, ruhákkal, ékszerekkel, pórázokkal, samponokkal. Ezek nem mondhatók igazán meglepőnek, annál inkább az az úszószemüvegre emlékeztető termék, ami az eladó szerint a kerékpáron vagy motoron utaztatott kutyusok szemét hivatott megvédeni a huzattól. Emellett sorakoztak a ruhák, amelyek közül ma már tényleg kevés olyan akad, amire felkapja fel az ember a fejét, de a menyasszonyi ruhára azért még igen. A darabhoz természetesen fátyol is járt, és persze a kanos vőlegényről sem feledkeztek meg a tervezők: számára kockás nyakkendőt kínáltak, így ő is alkalomhoz illően jelenhetett meg a nagy eseményen.

Amikor valami apró, kétrészes izékre bukkantuk, feltételezni sem mertük azt, amiről kiderült, igaz: igen, ezek kutyáknak való bikinik. Ezekről csak annyit, hogy fotóinkat látva a kutyaimádatáról híres kolleganőnk is a fejét fogta az ötlettől. Nem úgy, mint a  következő, számunkra meghökkenésre okot adó darabtól: a kutya babakocsi szerinte igazán ötletes és praktikus, főleg akkor, ha a kutyus elfáradt egy hosszú séta után. Akinek ez túl negédes volna, beszerezhet hátizsákszerű hordozót is állatának, ennek veszélye azonban, hogy a kisebb testűeket könnyen kikaphatják belőle.

Ami még szokatlan termék volt, az a mentőmellény, amit a nyeletlen fejszeként úszó kutyáknak találtak ki, ha egy hajókázás alkalmával esetleg beleesnének a vízbe. Alapból ez persze nem rossz ötlet, annak ellenére, hogy a legtöbb fajta azért tud úszni, de ezzel még a legrémültebb állat is a felszínen marad.

Dogloveshop.hu

Ők a ruhák mellett leginkább az ékszerekre, kiegészítőkre mennek rá, úgyhogy eleve könnyű poénra venni az árukészletet, de azért itt is találni elrugaszkodott darabokat. Ilyen például a kutyazokni, amit 990-2290 Ft-ért kínálnak, és nem igazán látjuk se a funkcóját, se a célcsoportot. Kutyacipőről már hallottunk, láttunk is, nem is rossz, mert télen a só nem csípi ki az állat lábát (bár ugyanerre némi körömvirágkrém is megfelel), de a zokni újdonság volt. A kérdés, minek? Kintre a cipőt nem helyettesíti, hiszen ez beázik, így ugyanúgy csíp, mintha nem lenne a tappancsán semmi, fűtött lakásban fázós lábú kutyáról meg nem hallottunk még. A leírás szerint amellett, hogy melegen tart, az alján lévő csúszásgátlók miatt hasznos, mert így nem fog kedvencünk állandóan elhasalni a padlón, illetve zoknival kevésbé tudja tönkretenni a kanapét. Ezek közül maximum az utolsóval értünk egyet, a többi általában nem szokott óriási gondokat okozni.

kuty2
Fotó: Dogloveshop.hu

A weboldalon kínálnak még kutyasapkákat is 1730 Ft-ért, azonban ha valamelyik gazdi úgy érzi, barátja sál nélkül képtelen meglenni a téli mínuszokban, akkor választhat olyan cseles darabot is 4845 Ft-ért, ami sapka és sál is egyben.

Persze számtalan pórázt és nyakörvet is lehet itt találni, csakúgy, mint az összes többi kutyaboltban, azonban egyvalami mellett nem tudunk elmenni. Ez pedig a 18050 Ft-os milánói nyakörv, rajta Swarovski kristályokkal. Csak nehogy egy nagy játék közben egy másik kutya jóízűen megcsócsálja!

Kotidogfashion.hu

Ebben a webshopban a legbővebb a kínálat, a hagyományos felszereléseken túl rengeteg alkalmi/esküvői ruha, kiegészítő közt lehet válogatni. Az 1500-2000 Ft körüli nyakdíszek és mandzsetták mellett találhatóak csokornyakkendők, szatén kendők, frakkra és elegáns öltönyre emlékeztető ruhák, valamint csipkés szoknyák, mindezek 2000-4000 Ft értékben. Persze itt is volt azért, ami a biztosítékot kiverte: a közel 4000 Ft-os fekete szatén cilinder, amit egy gumis pánt rögzít az ünneplőbe vágott szerencsétlen állat fejére.

kuty1
Fotó: Kotidogfashion.hu

Az oldalon kínálnak még tüzelőbugyikat is, amik tulajdonképp hasznosak is, azonban némelyik modell egy luxus fehérneműboltban is megállná a helyét.

Sweetpuppy.hu

Még mielőtt azt hittük volna, több meglepetés már nem érhet bennünket kutyafelszerelések terén, rá kellett jönnünk, hogy tévedtünk, rátaláltunk ugyanis a kutya-fürdőköpenyre. Ha azt gondolta volna, hogy fürdetés után állatát majd szárazra törli és kész, akkor szégyellje el magát, és szerezze be neki a puha és nedvszívó kutyaköntöst, amibe fürdetés után bebugyolálhatja kis kedvencét. Természetesen kapucnival ellátva. Hiszen a haja is vizes. Bár nem vagyunk szakértők, szerintünk vizes bundával a lakás melegében nem fázhat meg, a szabadban meg valószínű, hogy nem egy köntösben fog rohangálni, így nem sok haszna van, ám kétségtelenül cuki.

Mustra