Hasmenés a munkahelyen: tragédia?

Nincs mese, néha lehetetlen elkerülni, hogy a munkahelyi vécén kelljen elintézni nagydolgunkat. Hiába természetes dolog, és hiába csinálja mindenki jó esetben naponta, azért mégiscsak szégyenkezünk, ha a kollégák közelében kell a mosdóba mennünk. Főként a nőket érinti kellemetlenül a közös vécében kakálás témája, pedig néha nekik is meg kell könnyebbülniük a munkahelyükön. A theblush.com szerint a nők annyira szégyenlősek, hogy egyáltalán nem mernek a munkahelyükön könnyíteni magukon, ezért tippeket ad nekik, hogyan kell dolgukat végezni egy több fülkés mellékhelységben – ezt osztjuk most meg.

tk3s isopix 00018757-004

Az oldal szerint fontos, hogy telefonunkat hagyjuk az asztalon, ne vigyük magunkkal a vécére, mert akkor nem tudunk rendesen koncentrálni. Ez szerintünk hülyeség, ha épp akkor keresnének rajta, míg mi a vécén vagyunk, csak felhívja a figyelmet diszkrétnek szánt távollétünkre. Az meg még jól is jöhet, ha velünk van, végre lesz időnk nyugodtan Facebookozni, vagy elindíthatunk rajta valami jó kis álcázós zenét, hogy leplezze a csobbanást.

A második tipp se igazán egetrengető: ne menjünk túl gyorsan a vécé felé, de lassan se, viselkedjünk természetesen. Na, de ki bír természetesen viselkedni, mikor épp a romlott kínaitól kell megszabadulnia? Ha megállít egy kollégánk, hogy beszélgessünk, a theblush.com szerint nevetgéljünk vele udvariasan egy kicsit (ha még tudjuk tartani, ugye), majd haladjunk tovább.

stockfresh 1614626 man-sitting-on-toilet-bowl sizeM

Ha ilyen egyszerű lenne...Főleg, ha az illető is a mellékhelység felé jön. Ilyenkor szerintünk már udvariasan meg is lehet kérni, hogy hagyjon egyedül, de ha neki épp pisilnie kell, nem ússzuk meg, be fog jönni velünk, sőt, akár a mellettünk lévő fülkébe is beveheti magát. Ilyenkor nincs megoldás, égni fogunk, vagy visszatartjuk, amíg nem végez a másik. Ha több vécéfülke van, a leghátsóba menjünk, akkor – szerencsésebb esetben – talán kevésbé lesz nyilvánvaló, pontosan honnan jönnek a hangok. Ha a leghátsó fülke foglalt, olyanba menjünk, ami körül többen vannak, akkor tényleg nem lehet majd tudni, ki a kínos hangok forrása.

Az oldal azt ajánlja, mindenképp üljünk le az ülőkére, tehát vagy ágyazzunk meg vécépapírral, vagy valamivel töröljük le rendesen a deszkát (amúgy nem annyira fontos leülni, a belek optimális ürülését síugró pózzal is épp úgy segíthetjük, ha nagyon sietős). Tegyük hozzá, ha az összes eddigi tanácsot megfogadtuk volna, már rég be kellett volna, hogy csináljunk. Ha nagyon szégyenkezünk amiatt, amit csinálunk – a theblush.com szerint a nők többsége ezt igazi tragédiaként kezeli –, kezdjük pisiléssel, ha azt nem kell, akkor zörögjünk a vécépapírral. Így a többiek azt hihetik, már végeztünk, pedig még el se kezdtük a dolgokat. A papír gyűrögetése ráadásul arra is jó, hogy a kész galacsinokat a vécébe dobjuk: így a beeső végtermék nem fog csobbanni.

Ön tud a munkahelyén kakálni?

Természetesen a lehető leghalkabban kell kakálni, gyorsan feneket törölni, majd azonnal lehúzni a végterméket. Ez utóbbira a theblus.com külön felhívja a figyelmet, merthogy a nők sose kakálnak, mint tudjuk. Kézmosás közben illik köszönni a kollégáknak, majd inkább a szárítót használjuk kéztörlő papír helyett, mert míg a légbefúvás megy, valaki más tud nyugodtan kotlani.

Ön hogy oldja meg a vécézést munkaidőben? Inkább beteget jelent, és hazarohan, vagy vesz egy nagy levegőt és elintézi a dolgot? És mit szól hozzá, ha valaki telebüdösíti a közös mellékhelységet? Mondja el élményeit, véleményét kommentben, vagy szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra