Ma minden kívánságot teljesítettünk

Elszállt a nyár, de nem nyomtalanul: a legvadabb nyári történetekre vadásztunk az utcán. Valaki háborodottakkal találkozott, valaki nyaraló katonáknak segített az utcán tízezreseket dobálni. A történetekért cserébe olvasóink a kedvenc számaikat kérhették. A búcsúzó nyár emlékére - online Önök Kérték.

A szomorú arcú emberek mindig rohannak

A Deák teret és környékét választottuk portyánk terepének, nyilvános zaklatásunk témája pedig a búcsúzó nyár és egy egyedi kívánságműsor volt. Amennyiben az általunk megállított alanyok elárulták legemlékezetesebb nyári élményüket, úgy kérhettek egy tetszőleges zeneszámot itt, nálunk. „Sajnáljuk, hogy itt az ősz” – kezdetű szektaszagú szövegünkkel nem volt könnyű dolgunk.

A pedofil kisgyerek emlékműve

Gréta (23) tourist guide, és igen mozgalmas nyara volt, talán az „Alien” becenevű pszichopatát emelné ki, aki megtalálta őket a Deákon: „Állunk-álldogálunk, egyszer csak odajön hozzánk egy egészen rendezettnek látszó fiú. Mondhatni teljesen rendben volt, ápolt kinézet, gyémánt-utánzat fülbevaló, ránézésre okésnak festett, majd megkérdi tőlünk, hogy tudjuk-e, hol van a „pedofil kisgyerek” szobra? Mivel nem hallottunk ilyen emlékműről, kérdőn tártuk szét a kezünket, mire a srác elmagyarázza, hogy ez egy szobor a Kígyó utcában, és a Vatikán emeltette azért, mert a földönkívüliek annak idején ezen a helyen kisgyerekeket áldoztak. A fura szerzet elmondta, hogy már így is veszélyben az élete, mert az imént egy bácsi lekamerázta őt és estére talán már elhallgattatják a kormányszervek. A jelenés elmagyarázta, hogy a földönkívülieknek van kloákás fajtája is, és az emberiség igazából nekik köszönheti az anális szexet. Megnevezett egy érdekes weboldalt is, és figyelmünkbe ajánlotta a Zeitgeist-videókat a Youtube-on. Mindehhez még gyorsan is beszélt, nagyon beteg volt, próbáltuk figyelni a pupilláját, mennyire van kitágulva, de olyan gyorsan kapkodta a fejét, hogy nem lehetett. Amikor nem bírtam már tovább, félre kellett vonulnom röhögni.” Gréta Lady Gaga Alejandro című dalát kérte tőlünk. Teljesítjük a kívánságát.

A csövesek álma: igazi pénzeső

Zsolt (31) riksa kapitány büszkélkedhet talán az egyik legbizarabb nyári kalanddal: „Vittem egy érdekes embert, egy Irakban szolgált katonát, aki éppen a kollégáját jött meglátogatni hazánkba. Amikor elindultunk, egy idő után látom, hogy a pasas 10-20 ezreseket szór a kocsiról. A csövesek megőrültek, egymást taposták: nekik egész hétre megvolt a lóvé. Amikor viszont a férfi beült egy étterembe, a lejmolók még odáig is követték, a kezét csókolgatták és az étterem tulajának kellett elhajtania őket. Budapest most egész nyugis. A forgalom sem vészes, ha az ember ismeri a szabályokat.”

Attila (45) a Magyar tengerre és a házi gulyásra esküszik:

„Idén a Balatonon töltöttem a szabadságomat, az idő borzasztó volt, de a tó nyugalma mindenért kárpótolt. Halat egy falatot sem ettem, viszont csináltunk remek gulyást. 24 fokos volt a víz, a sör pedig langyos. Leginkább a kertben ültem és a gulyást kezeltem. Munkám során akadnak meredek ügyfelek, így rám fért a pihenés. Mindig elcsodálkozom, milyen szép ez a Balaton, és minden évszakban képes más arcát mutatni, attól függ, melyik partról szemléljük. Akármennyire is frusztrál a főváros, ez a tó kisimítja az idegeket. Európa szerte ismert, a turisták a világ minden tájáról érkeznek ide. Színes programok, nosztalgikus büfék és csinos lányok várják őket. Annyira nem is vágyom a tengerpartra, mert itthon is elérhető a riviéra dicsősége, egy tó partján, ami a miénk. A Balaton az Balaton és kész. Kordától kérném a Reptér c. számot és küldöm a kollégáknak, mert ők sűrűn járnak arrafelé...

Mindig is menyasszony akartam lenni

(22) inkább lelki élményekkel gazdagadott, mint nyaralással vagy fesztiválozással: „A legkellemesebb nyári élményem az volt, amikor a fodrászom felkért, hogy legyek menyasszony-modell. Pár napra menyasszonyt csináltak belőlem és lefotóztak. Számomra azért volt meghatározó élmény, mert kislány korom óta erre vágyom. Teljes menyasszonyi szerelésben, megcsinált körmökkel és hajjal úgy éreztem magam, mintha valóban már csak percek kérdése lenne, hogy oltár elé vezessenek. Ezek a fotók két szakmai könyvben fognak megjelenni. Most a sulikezdést várom, irodalom és kultúratudomány szakon kezdem, és végre elkezdhetem a szóvivői képzést is mellette, mert tavaly ez a része nem sikerült. A szüleimnek küldenék egy számot a Heaven Street Seventől."


Hőálló anyagból készültem

Vivien (körülbelül 2007-ben készült) egész nyáron egy kirakatban dolgozott, majd utcára került. Csupán egy élmény jutott eszébe a nyárról. „Amikor az aszfalt olvad, én kitartok, mert viszonylag hőálló anyagból készültem. A nyáron, valamelyik nap, pontosan már nem is tudom, odajött hozzám egy pasas - igazi öregedő bonviván - és a fülembe súgta, hogy 'kisanyám, de szívesen letépném rólad a kombinét', de az ilyeneket én szóra se méltatom. Egyszerűbb, ha nem válaszolok neki, mert akkor azt hiszi, van esélye és tovább nyomul. Csak álltam itt és néztem. Örülök, hogy a nyáron csak kétszer tépték le rólam a ruhát, de egyszer sem a Szőke herceg, mindig csak a szél.”

A folytatásban újabb öt ember kívánságát teljesítjük, hogy szebbé tegyük a hirtelen bejött őszt.

Fotó: Katona Boglárka

Oszd meg másokkal is!
Mustra