Amerikában a sárgadinnye öl

Coloradóból származnak azok a sárgadinnyék, amik az utóbbi tíz év legsúlyosabb ételmérgezési hullámát idézték elő.

Lisztéribaktriumokkal fertőzött sárgadinnyéktől halt meg tizenhat ember, és további hetvenkét megbetegedést regisztráltak Amerikában, eddig tizennyolc állam érintett - adta hírül a Healtland. Az egészségügyi hivatalnokok szerint tíz éve nem volt ilyen súlyos ételmérgezési ügy az államokban. (A három évvel ezelőtti szalmonellafertőzés kilenc halottnál megállt.) A lisztériabaktérium nagyságrendekkel durvább a szalmonellánál, és az ételmérgezések másik sztárjánál, az E. Colinál - mivel általában az idősebbeket, terhes nőket és legyengült immunrendszerrel rendelkezőket tudja megbetegíteni, sokkal nagyobb a halálozási arány. A legutóbbi lisztéria eset, 1998-ban 21 életet követelt. Mivel a lappangási idő több hét is lehet, a szakértők további megbetegedésekre számítanak.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.