Társadalmi felelősségvállalás a korszerűbb egészségügyi ellátásért

Mutatunk egy jó példát!

shutterstock 1544899535

Miért fontos a CSR és hogyan lehet hasznos a társadalomnak? Jó példa erre a Lidl kórházi ágy vásárlása, amelynek keretében a Semmelweis Egyetem Alapítvány javára a vásárlókkal közösen közel 38 millió forintot gyűjtöttek.

Az elmúlt időszakban különösen nagy teher hárult az egészségügyre, ezért még fontosabbá vált, mint valaha, hogy az ellátáshoz szükséges eszközök maximálisan hozzájáruljanak a betegek ellátásához, gyógyításához. A Lidl ennek ismeretében és abból a megfontolásból indította adománygyűjtő kampányát, hogy támogassa a hatalmas nyomás alatt álló hazai egészségügyet.

Másfél milliós kórházi ágyak dobozos tejért cserébe

A Lidl Magyarország a társadalmi felelősségvállalás jegyében a hazai vásárlókat is megszólítva ezért döntött úgy, hogy az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményét, a Semmelweis Egyetemet támogatja.

A vállalat adománygyűjtő kampányának keretében a Lidl minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot a Semmelweis Egyetem Alapítványnak ajánlott fel. Impozáns összeg gyűlt össze, amit az akció végén a Lidl meg is duplázott, így közel 38 millió forintnyi (37 787 820 forint) összeget fordíthat az egyetemi alapítvány elektromos kórházi ágyak vásárlására.

elektromos kórházi ágy

Vásárlók és a vállalat együttműködése: közös érdem.

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy adománygyűjtő kampányunkhoz ilyen sokan csatlakoztak és köszönjük vásárlóinknak, hogy hozzájárultak kezdeményezésünk sikerességéhez. Büszkeség számunkra, hogy ezzel a közel 38 millió forinttal segíthetjük a hazai egészségügyi ellátást.”

– mondta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.

A fekvőbetegek sokszor heteket vagy akár hónapokat is betegágyban fekve töltenek el, ezért számukra különösen fontos, hogy a kórházi ágy korszerű, kényelmes és személyre szabható legyen. Nem egyszerű kórházi ágyakról van szó; a darabonként 1-1,5 millió forint értékű, speciálisan kialakított fekvőhelyek magassága, háttámlája és lábvége külön-külön is állítható a beteg testmagasságához, ezek kényelmesebbé teszik a hosszas fekvést. Az ágyakban olyan többrétegű matracokat helyeztek el, amik csökkentik a felfekvés kialakulásának veszélyét. Ezek a korszerű ágyak nemcsak a páciensek komfort- és biztonságérzetét növelik, hanem az ápolási feladatokat is könnyebbé teszik, például a leereszthető védőkorlátok és a fékekkel ellátott kerekek meggyorsítják a betegek mozgatását vagy a kórtermek átrendezését.

A befolyt összegért megvásárolt ágyak részben a Belgyógyászati Klinika betegellátását segítik majd, valamint a koronavírusban szenvedők kezelésében és rehabilitációjukban is használni fogják.

Lidl oriascsekk pilos-adomanygyujtes-semmelweis 1000x600mm 2021

Miért a Semmelweis?

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetét fejezte ki a több mint két hónapig zajló adománygyűjtő kampány ötletéért és megvalósításáért a Lidl Magyarországnak és a magyar vásárlóknak is. A Semmelweis Egyetem Alapítvány az ország egyik legnagyobb egészségügyi- és a régió vezető orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézménye. Hangsúlyozta, hogy a Semmelweis Egyetem küldetése nem kevesebb, mint hogy a betegellátás terén a legmagasabb színvonalat képviselje. Mivel speciális ágyakat a koronavírusban szenvedők kezelésében, valamint rehabilitációjuk során is használni fogják, az adományozók az egyetem járvány elleni küzdelmét is támogatják.

A Lidl Magyarország évek óta elkötelezett az egészséges táplálkozás és az egészségtudatos életmód támogatása mellett. Ennek jegyében immár harmadik éve havi szinten nagy értékű élelmiszer-adománnyal támogatja a kórházi ápolásra szoruló beteg gyermekek étkeztetését, közvetve pedig gyorsabb felépülésüket. Mindemellett magas minőségű termékkínálatával, a vásárlókat megszólító edukációs kampányaival, és különféle szponzorációs tevékenységeivel is folyamatosan az egészségtudatos életmód előmozdításán dolgozik.

A cikket a Lidl Magyarország támogatásával a Brand & Content készítette, nem a Dívány szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek