Ördög Nórit, Opitz Barbit és Wolfie-t jótékony célú mekizésükről kérdeztük

ronald-haz-cover

Éppen most zajlik az Adománygyűjtő Hét a McDonald’s éttermeiben. Ilyenkor hírességek is csatlakoznak az étteremlánc jótékony programjához, mellyel a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt támogatják. Az idei év ismert közreműködői közül Ördög Nórit, Wolfie-t és Opitz Barbit kérdeztük a kezdeményezésről.

Az ország minden McDonald's éttermében egyszerre zajló adománygyűjtő kampány támogatásához a Ronald Házak korábbi és jelenlegi lakói kedvenc sztárjaikat hívták segítségül. A 4 éves Dorottyát neurofibromatózissal kezelik az otthonától 5 órányi utazásra, a fővárosban. Édesanyjával ezért sok időt töltenek a budapesti Házban, a kórházi kezelések idején. Nagyon szeretik a Punnany Massif zenéjét, ezért kérték meg a csapat frontemberét, Wolfie-t, hogy csatlakozzon hozzájuk a kampányban.

A 11 éves Zolika 8 éve küzd veseelégtelenséggel, azóta rendszeresen tölt hosszabb időszakokat a Ronald Házban. Neki Ördög Nóri rajongójaként sokat jelentett, hogy a műsorvezetővel együtt segíthet az akcióban.

Katrin 14 éves, először halláscsökkenése miatt, majd veseelégtelenségével kellett rendszeres kórházba járnia a fővárosba. Kedvence a tavalyi X-Faktor győztese, Opitz Barbi.

Barbi, Nóri és Wolfie négy társukkal együtt készítettek videókat, hogy a lehető legtöbb támogatóhoz jusson el az Adománygyűjtő Hét híre és minél több beteg gyermeknek legyen lehetősége arra, hogy a családja körében gyógyuljon az elhúzódó kórházi kezelések alatt.

A Ronald Házak Budapesten és Miskolcon, a Ronald Szobák pedig Pécsett biztosítanak otthonos körülményeket a beköltöző gyermekeknek és szüleiknek térítésmentesen. Bár a kicsik kórházban töltik napjaik nagy részét, családtagjaik közelsége hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait.

A november 17-én induló Adománygyűjtő Héten az étteremlánc vendégei kézmelegítő párnák, valamint sült krumplik vásárlásával segíthetnek, hogy a Ronald Házakban és Szobákban minél több gyermek gyógyulhasson a családja körében, otthonos körülmények között. Az akcióról részletek a mcdonalds.hu oldalon találhatók.

A cikket a Brand & Content készítette a Ronald McDonald Alapítvány  megbízásából, nem a Dívány szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek