Tíz randiprogram- te melyiket választanád?

A virtuális társkeresők és randiappok világában viszonylag könnyű eljutni a komolyabb témákat is érintő csetelésig, a „hagyományos” udvarlás háttérbe szorulásával azonban egyre gyakrabban fordul elő, hogy a fogalmunk sincs, hogy is kellene viselkedni, amikor 3D-ben találkozunk. Tíz olyan tipikus randi szituációt mutatunk, ahol a hibalehetőségek száma nagy, de ha odafigyelünk, szuper lehet az első közös program. Ön hova menne szívesen Valentin-napon? Szavazás a cikk végén!

SCS 8837

Mozi

Az egyik legtipikusabb randihelyszín, és egyben a legveszélyesebb terep, ahol érdemes előre egyeztetni néhány dolgot. Már a filmválasztásnál óriási a bukta veszélye, nem árt előre meghatározni egy közös nevezőt, hogy ne a legújabb gyilkolós horrorfilmet, vagy a giccsesen romantikus filmdrámát kelljen végignéznünk egy vadidegennel. Ha viszont tetszik a film, és tudunk beszélgetni róla, sok minden kiderül a másikról, ezenkívül a kínoson elnyúló csendet is megúszhatjuk, amikor kétségbeesetten pörög a felvethető témákon mindkét fél agya. Vegyük azt is számításba, hogy másfél liter pattogatott kukorica és egy liter kóla elfogyasztása után elég nehéz szexinek érezni magunkat!

Étterem

Azért érdekes első randis helyszín, mert nem lehet egyszerre beszélgetni és enni is, főleg, ha jól végzi a séf a munkáját. Ráadásul nincs kellemetlenebb, mint végigenni és beszélgetni egy sokfogásos degusztációs menüt, ha már az első 5 percben tudjuk, hogy ennek a történetnek nem lesz folytatása. Sokadik találkozásra viszont tökéletes, de nem érdemes salátát rendelni, ha valójában a csülökkel szemezünk. Ennyi őszinteség belefér!

shutterstock 226567399

Wellness

Közösen relaxálni a jakuzziban, gyógyteát kortyolgatni a félhomályban, vagy egymásra önteni a jéghideg vizet a dézsából – általában ezek a képek ugranak be, ha egy romantikus wellnessprogramot tervezünk. Gondoljuk azonban át, megérett-e a helyzet egy közös szaunázásra, és hogy szeretnénk-e, hogy a lovagunk lásson minket kivörösödött, izzadtságtól gyöngyöző testtel. A köntös ugyan ápol és eltakar, de néha többet árt az imidzsünknek, mint amennyire praktikus.

Buli és koncert

Ez sem feltétlenül ideális program, ha először találkozunk, mert nem lehet beszélgetni (ha mégis megpróbáljuk, másnap garantált a torokfájás), és nem tudunk igazán egymásra koncentrálni. Ha mégis egy koncertre esik a választás, tisztázzuk, hogy mindketten rajongunk-e az adott szubkultúráért – egy metálzenekar-tehetségkutató, vagy egy táncház nem biztos, hogy a legjobb választás, ha az egyikünk „kívülálló”. Ha pedig azt látjuk, hogy leendő partnerünk letépi magáról a pólót és pogózni kezd, haladéktalanul hagyjuk el a helyszínt!

shutterstock 253719727

Bár

Összefutni egy italra – sokkal lazább program, mint egy vacsorameghívás (és akár fél óra után is leléphetünk, ha mégsem váltja be a választottunk a reményeinket). Tudnunk kell azonban, mikor kell megállni, ha csak eggyel több ital csúszik le a kelleténél, a vicces, frappáns sztorik átcsaphatnak lelkizésbe, a múltbéli sérelmek és kudarcok boncolgatásába, az exek istenítésébe/ócsárolásába. Nem ez a megfelelő alkalom, hogy megosszuk a másikkal, mi volt a legutóbb a pszichológusnál, és nekünk sem kell átvenni az alkalmi pszichológus szerepét sem. Ha még mindig az előző kapcsolat a téma, jogosan gondolják rólunk, hogy még nem állunk készen egy újra, az pedig a lehető legkínosabb, ha olyan állapotba kerülünk, hogy a randipartnerünknek kell betennie minket egy taxiba. Kivéve persze, ha úgysem tervezünk folytatást.

Néhány tanács randizó nőknek

A külföldi randioldalak férfitanácsait azért érdemes fenntartásokkal kezelni!

  • Moss fogat!
  • Gondolkozz úgy, mint egy férfi!
  • Ha egy pasi azt mondja, túl kevés neked, hidd el.
  • Legyél érdekes! Unalmas, hogy ma már mindenki világutazó és jógamester.
  • Ne Tinderezz, miközben randizol valakivel!
  • A férfiak nem mind egyformák, adj nekik esélyt! A férfiak titokban azt remélik, hogy nem mész fel a lakásukra az első randi után.
  • A túl sok smink azt jelenti, hogy kétségbe vagy esve.

Piknik

Szuper és romantikus program, de mindig legyen B tervünk a helyszínre. Az időjárásjelentés hasznos dolog, segítségével elkerülhető, hogy viharos szélben tollasozzunk, szakadó esőben sétáljunk, vagy vizes fűben vacogjunk a pikniktakarón.

Közös sportolás

Csak akkor mondjunk igent, ha tényleg űzzük, szeretjük, vagy nagyon szívesen kipróbálnánk az adott mozgásformát. Ha nem a mi ötletünk volt a közös bringázás, korcsolyázás, falmászás, stb., megvan annak a veszélye, hogy a másik csupán egy 21. századi násztáncot akar lejteni, és meg kívánja mutatni, mennyire jó valamiben. Nincs ezzel semmi gond, ha mi is élvezzük a dolgot, de tudnunk kell, hol vannak a határaink, és fel kell vállalnunk ezeket.

shutterstock 330268469

Kirándulás

Ne legyen teljesítménytúra, inkább andalgós, sétálós. Nagyon diplomatikusan érdemes tisztázni, ha esetleg tériszonyosok vagyunk, és hogy milyen terep az, amit őszinte mosollyal be tudunk vállalni. Ha nem szívesen cseréljük túracipőre a femme fatale outfitet, bedobhatjuk a városi séta ötletét.

Főzőiskola

Jó hír, hogy a másik szeret időt tölteni a konyhában (együtt is főzhettek, vagy neked is főz, ha te nem tudsz), a fortyogó leves fölött pedig sok romantikus pillantást lehet váltani. Csak azért viszont, mert felvesz egy kötényt és elmosogat a végén, nem kell nekiállni a leendő gyerekeitek nevén gondolkodni, ez csak egy közös program, amire elhívott.

shutterstock 454744354

Szabadulószoba

Trendi az extrém helyszínválasztás, de legalább az első néhány randit jobb nyugodtan, lazán végigcsinálni. Az extra körülmények és a stressz nem mindenkiből hozzák ki a legjobbat – csak akkor mondjunk igent, ha hajlandók vagyunk szembesülni a saját és a másik „sötét oldalával.”

Ön milyen programokat csinálna szívesen Valentin-napon?

A cikket a Brand & Content készítette a Cinema City megbízásából, nem a Dívány szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek