„Angyalok lencsevégen” – Vodafone közösségi fotópályázata

Fotópályázatot indít a Vodafone Felelősségvállalás Facebook-oldalon a mobilszolgáltató. A megmérettetésre olyanok jelentkezését várják, akik elsősorban valamely civil szervezet vagy alapítvány munkáját szeretnék támogatni.

A pályázók feladata olyan képek elkészítése és beküldése, amelyek a lehető legjobban illusztrálják a támogatni kívánt, felelős társadalmi szerepet betöltő szervezet munkáját. A fotók közül szakmai zsűri választja ki az 50 legjobbat, amelyekből a Vodafone Felelősségvállalás Facebook-csoport tagjai szerint az 5 legjobb, azaz a legtöbb „lájk”-ot [1] begyűjtő kép készítője nyer egy-egy általa választott okostelefont [2].

De nemcsak a fotográfusok részesülnek jutalomban, hanem a fotóik témájául szolgáló szervezetek is, amelyek egy éves mobiltelefon-előfizetést kapnak ajándékba, egyenként 180 ezer forint értékben [3].

A pályázatra érkező képeket a zsűri a fotográfus és a fotón szereplő szervezet nevével és elérhetőségével a foto.hu@vodafone.com email-címre várja augusztus 30. és szeptember 25. között. A zsűrizés után a legjobb fotókat szeptember 28. és október 6-a között lehet „lájkolni”, az eredményhirdetés időpontja pedig október 7-e.

A képek minimális szélessége 520 pixel, maximális fájlmérete pedig 3 MB. A pályázaton a Vodafone kizárólag 14 év feletti, bejelentett magyarországi lakcímmel rendelkező személyek jelentkezését fogadja el.

Természetesen nemcsak az adott szervezetek munkatársai jelentkezhetnek a versenyre, hanem bárki, aki ily módon is szeretne hozzájárulni az általa fontosnak tartott alapítvány munkájához, vagy egyszerűen csak felelősséget érez például a kidobott állatokért, a koraszülött gyermekekért vagy a fogyatékosokért.

A zsűri három tagja a szociofotóival is nagy sikert arató Vancsó Zoltán, az elismert kisebbségszociológus, Örkény Antal, és Mészáros Márta, aki a Vodafone idei Főállású Angyal pályázatán indult. Vancsó Zoltán a pályázattal kapcsolatban elmondta: „Örömmel veszek részt a pályázaton, hiszen az indulók most valamely általuk választott jó ügy szolgálatába állíthatják a kreativitásukat. Kíváncsian várom, hogy a személyes véleményem mennyiben passzol a tömegek, a Facebook-csoport tizennégyezer tagjának ízléséhez, azaz hogy fognak szerepelni az általam művészileg legjobbnak ítélt fotók a megmérettetésen.

Intődy Gábor, a Vodafone társadalmi felelősségvállalásért felelős vezetője hozzátette: „Tavasszal indítottuk Főállású Angyal programunkat, amelyben négy pályázó számára tettük lehetővé, hogy egy éven át az általa választott civil szervezetnél dolgozzon, miközben foglalkoztatása teljes költségét a Vodafone Magyarország állja. A hatalmas érdeklődés és a rengeteg kiváló pályázat – 151-en indultak és közel tizennégyezren lettek tagjai a Facebookon indított csoportnak – hatására úgy döntöttünk, hogy további lehetőségeket biztosítunk a társadalmi feladatok iránt elkötelezett közösség tagjainak.”

A Vodafone Felelősségvállalás Facebook-csoport ITT érhető el.

[1] „Lájkolni” a Vodafone Felelősségvállalás Facebook-csoport tagjai tudnak. A csoporthoz való csatlakozás ingyenes és nyitott mindhárom mobilszolgáltató ügyfelei számára, továbbá nem jár semmilyen kötelezettséggel.

[2] A nyertesek az alábbi típusok közül választhatnak: HTC Legend, HTC Desire, Nokia X6, Nokia E52, LG Optimus GT 540

[3] A tarifacsomagban foglalt kedvezmények: nincs havidíj, havonta 6000 perc ingyenes hálózaton belüli beszélgetés, havonta 1000db ingyenes belföldi SMS, havonta 5120MB belföldi adatforgalom. Ezen keret túllépése esetén a nyertes köteles állni az előfizetéshez kapcsolódó további költségeket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek