Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.
Mutatjuk az idei kedvenc levendulás receptjeinket.
Ha a lekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálinkával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.
A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd, és ha hedonista napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a tetejére.
Rendszeres gondozás mellett egy levendulabokor akár 20-25 évig is élhet, és különösebben nagy odafigyelést sem igényel, így ha van egy kis kerted, nagyon érdemes adni neki egy esélyt.
Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hangulata legyen, dobd össze ezt a levendulás sütit valamikor a hétvégén. Nem lesz nagyon nehéz, egy-két keverés és egy rövid sütés után már el is készült. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.
Nem kell a levendulából sok – nem az a cél, hogy egy erős, markáns ízt adjon a desszertnek, annyi épp elég belőle, amitől klassz virágos, nyári hangulata lesz.
Ismerd meg alaposan a levendulát, amíg még tart a szezonja.
A tihanyi őslevenduláson kívül az ország más tájai is lilába borulnak. Mutatjuk, hova érdemes menni az illatos csokrokért.