Ez a lime-os-levendulás fehércsoki-fagylalt pont jó lesz, ha valami izgalmasat készítenél

A levendulának épp szezonja van, és ha te is minél többféle édességbe belecsempésznéd, már mutatjuk is, melyik fagyiban érdemes kipróbálnod belőle egy keveset.

Nem kell a levendulából sok – nem az a cél, hogy egy erős, markáns ízt adjon a desszertnek, annyi épp elég belőle, amitől klassz virágos, nyári hangulata lesz.

Meleg, szilvalekváros-levendulás szósszal a legfinomabb.
Meleg, szilvalekváros-levendulás szósszal a legfinomabb.Fotó: Anantaradhika

Hozzávalók:

  • 1 darab biolime héja és leve
  • 1 nagy evőkanál levendulavirág kissé összetörve
  • 4 deci zsíros habtejszín
  • 1 tubus sűrített tej (legalább 17 deka)
  • 5 deka fehér csoki apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel a habtejszínt, majd a sűrített tejet dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval. Végül forgasd össze a két keveréket, és ha nincs fagyigéped, tedd egy olyan tálba, amiben hűlés közben 1-2 óránként (legalább háromszor) keverni tudsz rajta egyet egy kézi mixerrel. Ezzel az alappal máskor akár citromos-bodzás ízben is készíhetsz fagyit. 

Mire jó levendula azon kívül, hogy illatos és mostanában nagyon menő?
Mire jó levendula azon kívül, hogy illatos és mostanában nagyon menő?

Ismerd meg alaposan a levendulát, amíg még tart a szezonja.

Tovább »

Még több recept

Te cukorral eszed, vagy sósan? Itt egy gyors recept, ha te is imádod a káposztás tésztát

Nem szükséges bejelentkezned egy menzára azért, hogy jóllakj egy adag retró káposztás tésztával. Akár cukrosan, akár sósan szereted, mindenképpen gyorsan elkészítheted, és tökéletes maradékmentő fogás lesz belőle a valamikor megvágott, hűtőben árválkodó káposzta felhasználásához.

április17., 10:24

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

április21., 10:24

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Karfiolrizs pestóval és grillezett paradicsomokkal – egy nagy adag sajtot olvasztottunk a tetejére

Ha te is spórolnál a kalóriákkal, mégsem mondanál le a finom falatokról, ez a remek zöldséges fogás biztosan tetszeni fog. Ha éppen nem zavarnak a zsírosabb hozzávalók, egy nagy kanál tejfölt és egy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére.

április18., 12:52

Ehhez a levendulás gofrihoz már szinte kötelező a fehér csokis sajtkrém

A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd, és ha hedonista napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a tetejére.

2020. július12., 06:04

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.