Az ősz egyik legkeresettebb gyümölcsének idei termésével komoly gondok vannak.
Hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt a gyümölcsöt, pedig segíti a szív, a bélrendszer egészségét, és véd a cukorbetegség ellen.
Alma és körte is kaphat a permetből.
Egyre többet fizetünk érte.
Télálló, mindenütt megtermő, olcsó és méltatlanul mellőzött őshonos növényünk a téli lakomák kiváló kiegészítője lehet.
Kutatások szerint ennek a népszerű gyümölcsnek az egészségvédő szerepe kiterjedhet más krónikus betegségekre is.
A legjobb, ha sikerül egy adag biováltozatot beszerezned valamelyik ismerős kertjéből.
Annyi előnye van, hogy érdemes megenned belőle naponta legalább egyet. Még jobb, ha a kertbe ültetsz egy facsemetét.
Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.
Ha alig fél órád van egy remek sütire, készíts egy fiom blondie-t. A brownie világos színű változatát nálunk néhány kocka karamellben puhult körte dobta fel. Naná, hogy almával is finom, ha pedig a különlegességeket kedveled, helyettesíts az őszi gyümölcsöket kockára vágott, narancsos-fahéjas sütőtökkel.
Te is alig vártad a körteszezont? Jól tetted, mert ez a szupergyümölcs nemcsak finom, hanem tele van minden jóval, ami az egészségednek szuper.
Pancetta helyett akár bacont is használhatsz ebben a gazdag salátában, ami akkor a legfinomabb, ha egy-két marék frissen pirított dió is kerül a tetejére.
Egy nagyobb körte is elég két adaghoz ebből a salátából, amihez az ünnepekről megmaradt datolya is remekül illik. Vörös és fehér húsok kísérőjeként is remek, édeskés köret lesz a végeredmény – nálunk kacsa mellett a legnagyobb kedvenc.
Osztrák hangulatú az egyik legnagyobb téli kedvencünk, és ha te sem ijedsz meg a különleges ízek kombinációjától, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Nálunk csilis majonézzel a nyerő.
A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.
A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.
Ha már éppen terem, ne feledkezzünk meg a körtéről, amely frissen is nagyon finom, de ha egy sütiben kap helyet, visszafogott, kissé édes ízével klasszul feldobja a desszerteket. Mi egy kis presszókávét is adtunk a tésztához, ahogy általában minden csokis édességhez. Ettől az íze sokkal gazdagabb és izgalmasabb.
Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.
Változott az uniós szabályozás, így bizonyos esetekben akkor is bírságot kaphatsz, ha a gumid korábban megfelelt az előírásoknak.
Mutatjuk, hogy az ajánlások szerint hány fok lenne valójában az ideális.