Itt a szezon: csokoládés-körtés torta egyszerűen

Ha már éppen terem, ne feledkezzünk meg a körtéről, amely frissen is nagyon finom, de ha egy sütiben kap helyet, visszafogott, kissé édes ízével klasszul feldobja a desszerteket. Mi egy kis presszókávét is adtunk a tésztához, ahogy általában minden csokis édességhez. Ettől az íze sokkal gazdagabb és izgalmasabb.

Almával és akár tökkel is készülhet.
Almával és akár tökkel is készülhet.Fotó: danilovi

Hozzávalók:

  • 1 adag ristretto
  • 3 nagyobb darab felkockázott körte kissé megpárolva
  • 0.5 bögre kakaópor
  • 8 deka csokoládé felkockázva
  • 1 darab tojás enyhén felverve
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 bögre liszt
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 nagy evőkanál puha vaj
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • 1 tábla csokoládé felolvasztva (a tetejére)
  • tejszín
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A recept egyszerűbb nem is lehetne: keverd el alaposan egymással a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a többi alapanyagot és annyi tejszínt, hogy sűrű tésztát kapj. Keverd el a tésztában a körtét, tedd kerek szilikontepsibe, és süsd 180 fokon legalább fél órán át, tűpróbáig. A tetejére, ha szeretnél, olvassz csokit, keverd el 3-4 evőkanál tejszínnel, és ezzel locsold meg, miután kihűlt. Friss, házilag felevert tejszínhabbal tálald. 

Így készül Katalin hercegné kedvenc süteménye
Így készül Katalin hercegné kedvenc süteménye

Megtanítunk sticky toffee puddingot készíteni.

Tovább »

Még több recept

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

szeptember20., 06:04

Spenótos palacsintatorta fokhagymásan, füstölt sajttal

Ha jobban szereted a juhtúrót vagy a hagyományos változatot, azzal is készítheted a krémet, de akkor egy kevés tejfölt vagy mascarponét is adj a töltelékhez.

július29., 06:04

Az előételek új dimenziója: körte borban, áfonyás raguval

Egy kis crème fraîche teszi igazán felejthetetlenné.

2019. október11., 10:40

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.