Szép vagy, szép vagy, de az orosz nők még szebbek

Bár a magyar nők szépsége is híres a világon, az oroszokat nehéz e téren kenderbe verni, az óriási országból rendre előkerülnek különleges szépségű hölgyek, legyenek azok sportolók, színészek, vagy topmodellek. A folytatásban mutatunk pár orosz világsztárt, akik nemcsak eredményeikkel, hanem szédítő külsejükkel is felhívták magukra a közvélemény figyelmét.

Anna Pavlova - A balerinák etalonja  

Nem kell mondanunk, hogy Oroszország nemcsak a szépségeket, de az elképesztő tehetséges és elhivatott balerinákat is ontja magából. Egyik volt közülük a legendás Anna Pavlova, aki törékeny szépségével és bámulatos táncával az egész világot elvarázsolta. Anna egyszerű, középosztálybeli lány volt, akinek mosónő édesanyja a katonatiszt férjét egy gazdag zsidó úrral csalta, aki a találgatások szerint Anna vérszerinti édesapja volt. Már nyolcévesen elhatározta, hogy balerina lesz, de terve eleinte csak akadályokba ütközött, mivel nagyon beteges volt, többször is elutasították a balettintézet felvételijén. Nagykorúságára mindez a múlté lett és 1910-re a Pavlova név egyet jelentett a tündöklő orosz balettel. A Hattyú halála című darabot azóta is az ő nevéhez kötik. Később saját társulatot alapított és végül Angilába költözött, ahonnan sosem tért vissza Oroszországba, de egész életében támogatta szülőhazáját. 1931 január 23.-án halt meg tüdőgyulladásban.
Tánc közben az ikon:

Alla Nazimova - a bevállalós színésznő

A világ egyik legnagyobb filmsztárjának még a története is olyan, mintha egy forgatókönyvíró agyából pattant volna ki. Egészen kicsi volt, amikor a szülei elváltak és nevelőotthonba küldték. A kislány szeretet híján a művészetekben élte ki magát, hétévesen csodálatosan játszott hegedűn, és alig volt tizenkettő, amikor felvételt nyert a Moszkvai Színiakadémiára. Kiemelkedő tehetsége korán megmutatkozott, húszévesen már ünnepelt színésznőként ismerték.

Volt neki egy villámházassága is Szergej Golovinnal, de gyorsan faképnél hagyta Pavel Orlenev miatt, akivel európai turnéra mentek együtt. Mire visszaértek Oroszországba Alla már láthatóan terhes volt, csak nem a hivatalos férjétől, aki meglátva a domborodó pocakot, be is adta a válókeresetet. A színésznő új szerelmével közösen megnyitotta a Nagy Alma első orosz nyelvű színházát New Yorkban, aminek kudarcos vége lett és Orlenev végül visszatért Moszkvába. Nazimova viszont egyre nagyobb szerepeket kapott a Broadway híres színházaiban, és lassan, de biztosan médiabirodalmat épített maga köré. Közben nyilvánvalóvá vált, hogy inkább a nőket preferálja, azok közül is főleg a fiatal szépségek. Jean Acker és Natacha Rambova vagy Dolly Wilde, Oscar Wilde unokahúga is a szeretője volt. Élete utolsó évtizedeiben együtt élt.
Egy kis képes, videós biográfia a színésznőről: Glesca Marshall színésznővel.

Anna Kurnyikova - a szexi és tehetséges teniszezőnő

Balett, színészet, most pedig egy kis kitérő a sportok világába, ahol szintén szép számmal találunk olyan orosz sportolónőt, akik nemcsak eredményeikkel, hanem külsejükkel is felhívták a közvélemény figyelmét. Gondoljunk csak Anna Kurnyikovára , a loboncos, szőke teniszezőnőre, akit 1998-ban a világ 50 legszebb embere közé választott a a People Magazine, 2000 júniusában pedig a Sports Illustrated címlapjára is felkerült. majd a Maxim magazina világ 100 legszexisebb listáján a 66. helyet adta neki. Sokat lendített népszerűségén, hogy az akkoriban nagyon felkapott Enrique Iglesias spanyol énekessel járt, akivel az Escape videóklip forgatásán ismerkedett meg. Teniszezni amolyan egészségmegőrzés címén íratták be a szülei, de gyorsan kiderült, hogy nem is tehetségtelen. Hamarosan a legjobb teniszklubok érdeklődtek iránta, 13 évesen bejutott az Orange Bowl döntőjébe, 14 éves korában megnyerte a Fed Cup versenyt, ahol ő lett minden idők legfiatalabb bajnoka. 2003-ban sajnos fel kellett adnia a sportot sérülései miatt, azóta jóval kevesebbet hallani a szexi sportolónőről.
Az ominózus klip, amelynek forgatásán egymásba szerettek a spanyol énekessel:

Mila Jovovich – aki nemcsak szép, de sokoldalú is

Megint egy kis kitérő a színészek világába, ezúttal a félig orosz, félig szerb származású Mila Jovovich miatt, akinek a reklámkampányain kívül kijutott a színészkedésből is. Gyerekkorában, 1981-ben szüleivel elhagyják Szovjetuniót és Londonba költöznek, később pedig Amerikába mennek tovább. Mila alig nyolc, amikor elkezd színészkedni és 11, amikor belevág a modellkedésbe. Az első évben 15 címlapon szerepel, és hihetetlen gyorsasággal felkapja a modellszakma, ami nem tántorítja el a lányt attól, hogy párhuzamosan az iskoláit is elvégezze. A filmes szerepek is gyorsan megtalálják, először 1988-ban Two Moon Junction-ban tűnik fel, ezt a The Night Train to Kathmandu követi, majd láthatjuk a Visszatérés a kék lagúnában (1991) és a Chaplinben(1992). Azóta számtalan filmben szerepelt, de az egyik legemlékezetesebb alakítása az Ötödik elemben alakított vörös Leeloo szerepe volt. Utolsó filmje 2012-ben a Kaptár volt, azóta egyelőre nem szerepelt új produkcióban. Mindeközben megházasodott és gyermeket szült Paul W. S. Andersonnak. A modellkedés, színészet és az anyaság mellett még arra is volt energiája, hogy kipróbálja magát énekesnőként, eddig négy kislemezt és két stúdióalbumot tudhat a háta mögött. Amikor épp énekesnő:

Natalia Vodianova – a gyümölcsárusból lett topmodell

A bájos arcú topmodell története tényleg egészen meseszerű, ugyanis a most 33 éves Natalia édesanyjával és betegen született testvérével nagy nyomorban élt az orosz kisvárosban, Gorkijban. Gyakran jártak ki a piacra gyümölcsöt árulni, ahol egyre többen noszogatták, hogy próbálja meg a modellkedést. 17 évesen így is tett és jelentkezett egy ügynökséghez, akik azzal a feltétellel vették fel, ha három hónap alatt megtanul angolul. A modelltanfolyam után Párizsba utazott, ahol aláírta a VIVA modellügynökséggel a szerződést és egyúttal elindult a siker útján.

2003-ban szerepelt először a Vogue címlapján, ezután pedig sorra jöttek a felkérések, összesen 200 divatbemutatón lépett kifutóra. Olyan világmárkáknak dolgozott mint Givenchy, Calvin Gucci, Klein, Louis Vuitton, Yves Saint-Laurent, L'Oréal, David Yurman, Marc Jacobs, Stella McCartney, Versace, Diane von Fürstenberg, Chanel, Guerlain, Etam és mások. 2007-ben egyedül szerepelhetett az amerikai Vogue címlapján, ami óriási elismerés egy modell életében. Vodionava pár év alatt szédületes karriert futott be, az egykori szegény lány 2008 és 2009 között 5,5 millió dollárt keresett. Időközben férjhez ment a milliárdos Justin Portmanhez, akitől 2011-ben elvált. Jelenleg három gyermekével és Antoine Arnault-val él kapcsolatban, Párizsban.
Natalia Vodianova a kifutón:

Oszd meg másokkal is!
Mustra