Tiltott helyekre kalauzolnak el a nemzeti parkok idén télen

Ha sem a síelés, sem a korcsolyázás nem szimpatikus, esetleg unja ezeket a téli sportokat, akkor sem kell a négy fal között ücsörögnie. Inkább nézze meg, milyen programokat kínálnak a nemzeti parkjaink a hidegebb hónapokra, és elő a túrabakanccsal! Részletekért kattintson a továbbra vagy görgessen lejjebb!

A Téli túrák nemzeti parkjainkban programsorozat részeként a nemzeti parkok több mint húsz ajánlattal várják a lelkes túrázókat a január 25. és február 8. közötti hétvégéken. Ezeken a napokon olyan fokozottan védett területekre is eljuthatnak a programok résztvevői, ahova más időszakban – az élővilág nyugalmának megőrzése érdekében – nem lenne lehetőségük – olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium hivatalos sajtóközleményében. 

Naplemente Tar kővel kiv
Dr. Kiss Gábor

A február 1-jére és 8-ára szervezett szársomlyói Kikerics túrán kivételes élményben lehet részük a természetbarátoknak. Az esemény fő érdekessége, hogy hazánkban egyedül itt él a fokozottan védett magyar kikerics. A terület csak engedéllyel látogatható, így a túra kivételes lehetőséget nyújt a látogatóknak arra, hogy megismerkedhessenek a vidék értékes növény- és állatvilágával.

A Tél a Tisza-tavon nevet viselő programon a Tisza-tó tiszafüredi oldalán, a Tiszavirág ártéri sétaúton haladhatnak a túrázók, régi morotvákat, kubikgödröket, télen is hangulatos ártéri erdőket, legelőket érintve. A kiinduló- és végpontot jelentő Szabics Kikötőben forró teával, forralt borral és pogácsával várják a résztvevőket.

Déli Bükk felhőben 061216
Dr. Kiss Gábor

A tatai vadlúdlesre látogatók a lenyugvó nap fényében hazatérő madarakban gyönyörködhetnek, míg a szalafői túrát választók azt is megtudhatják, hogyan készül a tökmagolaj. Az Aggteleki-karszton és a Tőserdőn pedig erdei állatok életjelei után nyomozhatnak a programok résztvevői.

Ha kíváncsi arra, hogy milyen lehetőségek közül választhat még, kattintson ide!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek