5 környezetbarát, olcsó műhó a hajtógázas, csomósodó helyett

A fehér karácsony lehetősége viszonylag kicsi, főleg ha odakint +10°C van. De nem kell keseregni, hiszen a boltok polcain töménytelen mennyiségű műhó található. Igaz, nem éppen környezetbarát, és nem is egészséges, sőt. Tulajdonképpen, ha belegondol, egy kisgyerekes házban még akár veszélyes is lehet, ezért ha szeretne környezetbarátabb, olcsóbb és biztonságosabb megoldásokat, akkor válogasson ezekből az ötletekből.

Egyszerű

Ha gyerek is van a családban, ráadásul, ha hajlamos is elfogyasztani a dekorációt, akkor a műhó szóba se jöhet. Ebben az esetben valami olyasmit kell beszereznie a dekoráláshoz, ami teljesen veszélytelen a kicsikre nézve, de azért nem csábítja őket majszolásra. Erre a nagy szemű tengeri só lehet ideális megoldás. Ha túl nagy a felület, amit hóval szeretne borítani, akkor nem igazán kifizetődő, ráadásul annyira nem is lesz megtévesztő a hasonlóság az eredeti hóval. Kisebb felületeknél azonban jól mutat, és garantáltan nem eszik belőle a gyerek egynél több szemet.

149456195
By Marion C. Haãold Www.marionhassold.com / Europress / Getty

Aprólékos

Ha van egy kis ideje, és szereti is a pepecselős feladatokat, akkor némi papírtörlő segítségével is előállíthat meglepően mutatós műhavat. Ehhez nincs is más dolga, mint tépkedni a papírt. Ez persze csak elsőre tűnik ilyen egyszerűnek. Ha ugyanis nem elég kicsik a darabok, akkor sajnos csak szemétnek fog látszani a kupac, hó helyett. Vagdosni sem lehet, mert az egyenletes szélek megint csak elrontják a látványt. És ha valaki tüsszent a dekoráció környékén, akkor bizony seperheti a havat a lakás összes zugából. Az azonban igaz, hogy ha a gyerekeke le is nyelik, akkor sincsen gond, illetve a szemükbe se megy bele olyan könnyen.

182907713
Emel Yenigelen / Europress / Getty

Kutyult

A se nem finom, se nem időigényes műhóhoz szüksége lesz egy csésze szódabikarbónára és nagyjából két evőkanál vízre a pureella.com szerint. A fehér port lassan keverje össze egy evőkanál vízzel egy villa segítségével, és adhat hozzá gey második adag vizet, de nem biztos, hogy az egészre szüksége lesz. A cél, hogy darabos, széteső, hó állagú elegyet kapjon. Ha a karácsonyi időszak után a műhó még használható, és nem vette fel a levegő összes nedvességét, akkor néhány csepp citrom illóolajjal illatosítóvá is alakíthatja, ami a kukákhoz is ideális lehet.

185329704
Skhoward / Europress / Getty

A hagyományos

Nagyanyáink, ha műhavat akartak, akkor vattát használtak. Bár tény, hogy akkoriban nem volt ritka a volt fehér karácsony, ha viszont mégsem esett hatalmas hó, akkor ez is bevált. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy azért a vatta messze nem ad olyan látványt, mint szeretné, ezért csak akkor használja, ha tényleg nincs más ötlete.

Kép: save-on-crafts.com
Kép: save-on-crafts.com

Rendelve

Ha nem szeretne azzal szórakozni, hogy villával kutyulja a hozzávalókat vagy napestig fecniket tépked a papírtörlőből, akkor akár egy konfettiszerű műhavat is rendelhet. Igaz, ez eredetileg egy esküvői kelléket, de ez senkit nem fog érdekelni. Az a fontos, hogy tökéletesen környezetbarát, sem az állatokra, sem a gyerekekre nem jelent veszélyt, víz hatására lebomlik, így a nedvességet kerülni kell vele, de ezen kívül tökéletesen használható. Az ára akciósan 3,99 dollár, azaz nagyjából 1000 forint, itt meg is rendelheti.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra