Szilveszteri lakkmustra: a repedezős körömlakktól mi is Kardashianek lehetünk

Mostanra már szinte minden illetékes cég piacra dobta a saját repedezős körömlakkját, ezekből kentünk magunkra ötöt, és kipróbáltunk egy mágneses terméket is, amihez Gyurcsok-gyűszű is jár. Van, aki körömbetegséget vizionált a teszt során, de ügyes színkombinációkkal szilveszterkor is tehetünk egy próbát.

Gondoltunk egy merészet, és úgy döntöttünk, hogy a gyorsan száradó és a tartós körömlakkok után kipróbálunk pár olyan terméket, amelyet a hétköznapokon talán nem lenne érdemes felkenni, de szilveszterkor lehet adni egy esélyt nekik. Összesen egy mágneses és öt repedezős körömlakknak kellett megmérettetnie magát. Igen, egy kicsit előítéletesek voltunk az annyira nem új, de talán csak a merészebbek által favorizált trendekkel szemben, mert oké, képeket és videókat láttunk már, de ez kevés.  A repedezős körömlakkokat tesztelőknek előre ki kellett festeniük a körmüket a saját lakkjukkal, ugyanis önmagukban nem működnek ezek a termékek, kell alájuk egy alapréteg. Aki pedig akarja, a kész, kellően bizarr lakkhalmazra felvihet egy fedőlakkot is, ettől idő hiányában eltekintettünk. Szerencsére nem kell minden alkalommal két lakkot is venni, ugyanis nem márkaazonos rétegre kenve is működik a dolog.

Mága Zoltán fürdőszobája

A legolcsóbb termék a Lovely 379 forintos lakkja volt, amiről a következőket írta tesztelőnk. „Kétféle alapon próbáltam: egy élénk rózsaszín és egy halványkék színűn. Jól repedezik, csak ügyelni kell arra, hogy gyorsan, egy rétegben vigyük fel az alapra, ugyanakkor, ha elég ügyesek vagyunk, az elrontott foltokat is tudjuk javítani. A lakk állaga, ecsete kiváló, egy tízéves kislány számára is könnyedén megugorható feladat a felvitele. A rózsaszín alapon egész jól néz ki, a halványkék alapon repedező sötétkék dizájn láttán egyszerre villant be az agyamba Mága Zoltán fürdőszobájának és egy egyiptomi nyaralást is csak óriási felhajtással lebonyolítani képes újgazdag orosz nőnek a képe. A rózsaszín alapon tényleg nem mutat rosszul, ugyanakkor én csak nyári estékre ajánlanám, szépen lesült vállakhoz, fekete csőtophoz és maximum egy kiegészítőhöz. A köröm viheti a murit, ha minden más visszafogott rajtunk. Sajnos kénytelen voltam belátni, hogy ez azért alapvetően a tinédzserek műfaja, bár ezt mindenki sejtette. Kicsit úgy éreztem magam, mint egy nem túl eszes, tavaszkodó anyuka, aki a nyaraláson komolyan azt hiszi, hogy jó ötlet  a tini lányával együtt menni diszkóba.”

Közel a Kardashian-klánhoz

Közel háromszáz forinttal drágább a Miss Sporty Crack Me Up lakkja, amiről ezt írta kolléganőnk: „Egy piros Chanel lakkon és sötétszürke noname terméken próbáltam ki. Utóbbin nem mutatott sehogy se, viszont mattosította azt, úgyhogy arra legalább jó. A piros lakkon jól megmutatta magát a töredezett lakk, amikor egy réteget kentem fel,  kicsit szolidabb lett, de több réteggel igazi miami buzibarokk. Próbáltam azt is, hogy csak az utolsó kettőre tettem rá a töredezett réteget, hátha elegánsabb, de nem. A helyzet az, hogy azoknak ajánlom, akik közel érzik magukat a Kardashian-klánhoz.”

Itt most egy nagy ugrás következik, az IsaDora nagyon sárga töredezős lakkja ugyanis 2290 forint. „Nagyon meg kell válogatni, hogy milyen színű lakkra kenjük fel: az élénk narancs és élénk rózsaszín alappal meg lehet idézni a nyarat, amikor talán mindenki fogékonyabb a vadabb külsőre, de a halvány rózsaszín, fémes lakkra kenve úgy nézett ki, mintha nagyon gyorsan el kellene rohannunk a gyógyszertárba Canestent venni. Bár az alapot két órával korábban kentem fel, a márkaazonos rózsaszín körömlakkot kicsit feloldotta, és fura átmenetek születtek. Egyébként jól és gyorsan repedezik, ahány köröm annyi minta, de ez ennél a stílusnál egyáltalán nem zavaró. Egyelőre elteszem a fiókba azért, de nyáron újra látjuk egymást.”

Negyedik tesztelőnk úgy döntött, hogy mindkét ezüst lakkot kipróbálja. „Mindkettőt vékonyan kell felkenni, mert ha túl sok van a körmön, nem tud megrepedezni. Ugyanez igaz akkor is, ha túl vékony a réteg, mert így azonnal, még repedezés előtt megszárad. Egyébként ugyanannyi idő alatt száradnak, mint a normál lakkok, esetleg kicsit gyorsabban. Ha megfelelő mennyiségű lakkot kenek fel, semmi különbség nincs a 2800 forintos és a 499 forintos lakk között, viszont ez a repedezett lakkstílus nem annyira tetszik, nagyon igénytelennek néz ki. Ja, piros alaplakkra soha ne dolgozz, mert úgy fogsz kinézni, mintha a körömágy borzasztóan begyulladt volna”.

A csodagyűszű

Kicsit kilóg a sorból az Essence mágneses csodája, egyrészt mert nem kell hozzá másik réteg, másrészt mert más mintázatot ad. Persze azért, mert csak egy lakkot kell vennünk, nem ússzuk meg annyira olcsón, meg kell hozzá venni az azonos árban kapható mágnesezőt, amit egyik kollégánk egyszerűen csak Gyurcsok-gyűszűnek keresztelt el. A terméket ketten próbáltuk ki, ugyanis egyikünk hiába követte a mellékelt tájékoztatóban leírtakat, nem járt sikerrel. Később rájöttünk, az a titok nyitja, hogy mágnest tényleg nagyon közel kell tartani a lakkozott körömhöz, igaz, egy apró rossz mozdulat elég ahhoz, hogy hozzá is érjen a körömhöz, kicsit leszedje a festéket, és mindent kezdhessünk újból. Igen, a 20 másodperc ilyenkor nagyon hosszú időnek tűnik. „Győzelem, megjelentek a vízszintes csíkok, bár ezek csak nagyon közelről vehetőek észre, és sokakban kelt olyan érzést, mintha valami nem stimmelne a köröm struktúrájával.”

Végkövetkeztetés: Mint már korábban is írtuk, nagyon okosan kell összeválogatni a színeket, de szerencsére minden gyártó több árnyalatot is piacra dobott a repedezős lakkokból. Az ár nem igazán jelent semmit, az olcsóbb termékek is ugyanolyan jól pattogzanak fel, mint a drágábbak. Jó, a tartósságot nem teszteltük, hiszen abból indultunk ki, hogy egy bulira, egy napnál tovább kevesen hagyják fenn. Hogy ki mennyire tartja igényesnek, bevállalhatónak ezeket a körmöket, az nagyon különböző lehet, ezért mindenkinek azt ajánljuk, hogy mielőtt vásárolna egy ilyen lakkot, valahogy, valahol próbálja ki.

A tesztalanyok

IsaDora Graffiti Nail (sárga) - 2290 forint (Douglas)

Miss Sporty Crack Me Up (fekete) – 649 forint (DM)

OPI Shatter (ezüst) – 2800 forint (Nail-Box by OPI – MOM Park)

Lovely Cracking (kék) - 379 forint (Rossmann)

Essence Nail Art - Cracking (ezüst) – 499 forint  (Rossmann)

Essence Nail Art Magnet – 599 forint (Rossmann)

Essence Nail Art mágneses gyűszű – 499 forint (Rossmann)


Oszd meg másokkal is!
Érdekességek