#VILÁGOM

59 évesen elhunyt Pap Vera színművésznő

Edicsek 2015. április 9., csütörtök 15:17

„59 évesen, méltósággal és türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt Pap Vera, a Vígszínház vezető színésznője, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész" – áll a Vígszínház közleményében

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvannak az Úton filmfesztivál nyertesei

Edicsek 2015. április 9., csütörtök 11:52

Március 31-ig várták a szavazatokat a 25. Mediawave fesztivál tematikus online versenyére, az Úton Online Filmfesztiválra, mostanra pedig ki is derült, kiket szerettek leginkább a nézők. A közönségdíjasok már biztosan bekerültek az április 28. és május 2. között zajló "nagy" Mediawave filmes mezőnyébe, aztán már csak a zsűrin múlik, hogy további díjakat is kapnak-e. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fesztiválok és a piknik hétvégéje jön

Edicsek 2015. április 9., csütörtök 08:35

Ezen a héten startol a Titanic Filmfesztivál és a Budapesti Tavaszi Fesztivál is. De elkezdődnek az első igazán szabadtéri programok is, úgyhogy mehet piknikezni, biciklizni, régi autókat vagy elfelejtett mesterségeket nézni. Arról nem is beszélve, hogy lesznek koncertek, és kiállítások is nyílnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bicskey Lukács: bérgyilkosként profi volt

Divany.hu 2015. április 8., szerda 15:33

Bicskey Lukács színművész alig egy hónappal az 54. születésnapja előtt, április nyolcadikán, súlyos betegségben hunyt el, már nem élhette meg legújabb filmje, az Argo 2 áprilisi bemutatóját. Az Újszínház színészét sokan a magyar Danny Trejóként is emlegették, mivel karakteres arca erőteljesen behatárolta alakításait, nem csoda hát, hogy főként gonosz szerepekben brillírozott.  

Bicskey sokáig elsősorban színpadi színészként dolgozott, és lehetősége nyílt a világirodalom legnagyobb szerepeit eljátszani, kezdve Rómeótól Macbethig. Bár 1998-ban már a Szomszédokban is, majd később a Kisvárosban is feltűnt, a hazai közönség csak 2004-ben ismerte meg jobban az arcát, amikor bemutatták Árpa Attila Argo című filmjét. Nem túl meglepő módon ebben rögtön profi bérgyilkost játszott; Psychó szerepében a folytatásban is visszatér, hogy (feltehetően) ész nélkül öldösse az embereket. Bicskey több interjúban is beszélt arról: egyáltalán nem bánja, amiért mindig a sötét szerepek találják meg. Ez amúgy érthető is, mennyivel izgalmasabb intrikusokat játszani, mint jófiúkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zsömlék nélkül ez a Vermeer-festmény mennyivel egészségesebb!

etelka 2015. április 8., szerda 11:11

A Gluten Free Museum néven futó Tumblr-oldal vicces kedvű alkotója azt mutatja meg, milyenek lennének híres műalkotások, ha a korszerű táplálkozási elveknek megfelelően készültek volna. Például, ha egyszerűen eltűnnének róluk azok az élelmiszerek, melyek glutént tartalmaznak.

tumblr nlk6sk275T1unnd3po1 1280

A művész komoly munkát végzett, Caravaggiótól Andy Warholig egy rakás híres festményről sikerült eltüntetni az egyesek számára veszélyes élelmiszercsoportot, melyet a paleó hívei és a fogyókúrázók is előszeretettel likvidálnak az életükből. Nem lőjük le előre a poénoket, de szegény Lucky Luke például cigit kapott a szájába a mérgező gabona helyett. Kattintson ide a művész többi munkájáért!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Cigányokkal lesznek tele a Nagykörút villamosmegállói

mzd 2015. április 7., kedd 13:48

Aki a napokban Budapesten utazott a 4-es vagy 6-os villamosok egyikével (vagy valamelyik megállóban volt találkozója), az biztos észrevette már a Nemzetközi Roma Napot hirdető plakátokat a Nagykörúton. A rajtuk látható alakok között van festőművész, '56-os forradalmár és építőmunkás is, két dolog azonban közös bennük: mindannyian roma származásúak és sokat tettek az országért. Az installációk április 8-án, szerdán, a hangszórók révén meg is elevenednek, áll az erről szóló sajtóközleményben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szemétkupac, vagy művészet? Attól függ honnan nézi.

Edicsek 2015. április 7., kedd 12:52

A francia művész, Bernard Pras úgy épít 3D képeket hulladékból, hogy a néző eleinte nem biztos, hogy rájön: amit lát, az nem egy szemétdomb. A megfelelő szögből nézve azonban az addig szemétnek tűnő kupacból portré, tájkép vagy éppen ismert poszter elevenedik meg. Az alábbi videóban Ferdinand Cheval postásnak állít emléket egy régi fényképe alapján, aki annak idején szintén hasonló szemétszobrokat épített, csak az ő művészetét senki sem ismerte el. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felismeri ezeket a festményeket csak a pantone-színmintáikból?

mzd 2015. április 6., hétfő 19:51

A skót születésű, de Londonban élő és alkotó festő, Nick Smith gondolt egy merészet és úgy döntött, hogy a Pantone-skála jól ismert színmintáit felhasználva újraalkot festményeket. Mivel a részletgazdag kidolgozás ily módon rengeteg mintába és időbe kerülne, így a brit művész némileg egyszerűsített a felbontáson, és nem zavartatta magát a pixeles végeredmény miatt. Hogy mi az egészben a jópofa? Az, hogy a híres festmények még így is felismerhetőek. Hiába áll a Mona Lisa, 26*26, azaz kevesebb mint 700 "pixelből", a színek és az alakzat miatt tökéletesen kivehető a híressé vált alany - ahogy Warhol Monroe-ja, Van Gogh önarcképe, René Magritte almaorrú férfija, vagy Vermeer gyöngyfülbevalós lánya is azonnal felismerhetőek.

ajanlo
Fotó: Nick Smith

A kiállításról már sajnos lecsúszott (február közepéig nézhették meg az érdeklődők Londonban), viszont az Art Republic webshopjában lecsaphat a művekre – azokra, amik még megmaradtak. A többi festményt egy helyenide, vagy a képünkre kattintva nézheti meg.

Döntse el, jó fotós-e Jeff Bridges!

etelka 2015. április 5., vasárnap 10:48

Jeff Bridges jó fotós?

  • 95
    Persze, vakok vagytok, vagy mi?
  • 48
    Dehogy, csak jól cseng a neve!
  • 33
    Kit érdekel?

Azt mindenki tudja, hogy Jeff Bridges Oscar-díjas színész, de azt már kevesebben, hogy emellett komolyan fotóz is. Képeit persze nagyrészt a forgatásokon készíti, szóval mondható akár standfotósnak is, első fotóalbuma 2003-ban jelent meg, 2013-ban az International Center of Photography Infitity-díját is megkapta. Bridges személyes ismertségének és izgalmas látásmódjának következtében fotói egészen sajátos bepillantást adnak a színészek és a filmkészítők munkájába. 

Sajátos stílusához hozzátartozik, hogy egy Wide-Lux fényképezőgépet használ, amely nem digitális gép, viszont panorámaképeket lehet vele készíteni.

A színész még az iskolában kezdett érdeklődni a fotózás iránt, de ahogy a színészi karrireje elindult, a fotózás háttérbe szorult, egészen 1976-ig, amikor elkezdték forgatni a King Kong remake változatát. Bridges ebben egy paleontológust játszott, aki egy Nikon gépet hurcolt magával bárhová is ment. 

"A Wide-Lux gép az esküvőm napján került vissza az életembe. Mark Hanauer készített néhány képet róluk és a buliról. Nagyon csodáltam őket, ahogy megmutatták a mozgást és az összefolyó időt. Annyi információ volt egy képen, és ezeket meg lehetett látni. A gép perifériás látószögének köszönhetően több történetet mesélt el, egyetlen képben" -mesélete el az Agonostica-nak. 

Gép ide vagy oda, nézze meg Bridges képeit, és döntse el, jó fotós-e a színész!

07
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Visszatér Winnetou a mozikba!

maze 2015. április 4., szombat 11:21

Méghogy nem pozitív nép a magyar! A német Die Presse például úgy vezeti fel a hírt, hogy lesz új Winnetou film, hogy "feltehetően nem minden Karl May fan fog örülni, amiért megfilmesítik minden idők leghíresebb indián történetét a Winnetou-t". Pedig miért ne higgyük el, hogy a németek jó filmet fognak forgatni belőle, ráadásul nem is olyan sokára, hiszen a felvételek már idén nyáron elkezdődnek. Lehet, hogy közrejátszik a nemtetszésben az is, hogy Old Shatterhand szerepét a Tetthely főszereplőjének Wilke Möhringnek szánják, mindenesetre az biztos, hogy a címszereplő személye egyelőre kérdéses. 

revolte-des-apaches-winnetou-i-1964-02-g

A tervek szerint újra három Winnetou készül, Karl May jogutódja, Michael Petzel pedig azt nyilatkozta, hogy egy teljesen új, ismeretlen arcot kíván megtenni az apacs törzsfőnöknek. A film készítőinek továbbá az is nagyon fontos, hogy az új Winnetou semmiben se emlékeztessen a régi, 1960-ban készült verzióra. Pedig szerintünk nincs is Winnetou, ahogy indiános film se Gojko Mitic nélkül, de az is lehet, hogy erre már kevesen emlékeznek... 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kazahsztán már a kapukban van, Európának pedig a konyhában a helye

Hermann Veronika 2015. április 3., péntek 10:59

Apa mosdik, anya főz, legalábbis a Kaposvári Egyetem vezetőségének atyáskodó és álszent húsvéti levele szerint.

Szávai Ferenc, a Kaposvár Egyetem rektora és Borbás Zoltán, az egyetem kancellárja körlevélben rendelkeztek arról, hogy a női munkavállalók mentesüljenek pénteken a munkavégzés alól, hogy minél többet tudjanak sütni, főzni és takarítani a húsvéti hétvégére. Bár ez nem szó szerint így szerepelt benne, a lényege mégis ez volt, idézem:

„Készülve a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, Jézus feltámadásának megünneplésére, arra az elhatározásra jutottunk és azt a döntést hoztuk, hogy a Kaposvári Egyetemen a rektor és a kancellár munkáltatói jogkörébe tartozó, általános munkarendben foglalkoztatott női munkavállalókat mentesítjük 2015. április 3-án a munkavégzési kötelezettség alól, annak érdekében, hogy méltóképpen fel tudjanak készülni az ünnepre, családjaik számára biztosítani tudják a meghitt, békés együttlétet.”

Történik mindez 2015-ben, egy felsőoktatási intézményben, az Európai Unióban, amelynek mindenkori tagállamaiban a nőkkel szembeni megkülönböztetés minden formájának felszámolásáról szóló, 1979. december 18-i egyezmény alapján tilos nem alapján diszkriminálni. Ennek betartása nálunk finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, igaz, hogy a miniszterelnök is megmondta, hogy Kazahsztánban jobban érzi magát, mint Brüsszelben. A Kaposvári Egyetem rektora már tavaly is bizonyította, hogy jól elkapja a korszellemet, a dresszkódra vonatkozó utasítása ellen a színészhallgatók alig felöltözve tiltakoztak.

DSC 4132 ok
Fotó: Kaposvári Egyetem

Kiskezit csókolom

Hogy egy alapvetően szekuláris országban miért kell folyton egyházi ünnepekre és szokásokra hivatkozva mindenki által kötelezően betartandó rendeleteket hozni, nem rejtélyes, hiszen mindezt egy támogatottság nélküli, kizárólag a koalícióban létező törpepárt bőven legitimálta már egy ideje. Ez a levél a kenetteljes álszentséget nettó szexizmussal párosítja, hiszen biológiai nemük alapján rájuk erőltetett sztereotípiák alapján ment fel munkavállalókat a pénteki munkavégzés alól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megjelent az Amy Winehouse-film előzetese

LS 2015. április 3., péntek 09:59

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy leforgatták az Amy Winehouse angol énekesnő életéről szóló filmet, de most megérkezett a trailer is. A 2011-ben tragikusan korán, mindössze 27 évesen elhunyt énekesnőről az az Asif Kapadia készített filmet, aki a 34 éves korában elhunyt Ayrton Senna életéről forgatott dokumentumfilmet rendezte. A filmből – amit június 3-án mutatnak be az angol és ír mozikban – kiderül majd, hogy hogyan változik meg az énekesnő élete a sikernek köszönhetően. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

De-Phazz, Tiga, feminista punk és ketrecfoci várja húsvét alatt

Edicsek 2015. április 2., csütörtök 14:03

Bár mindenki a húsvétra készül ezen a héten, de előtte még elmehet egy csomó koncertre és előadásra, az ünnepek alatt is tud bulizni, utána pedig mozizzon, menjen fotókiállításra vagy ketrecfocira. 

Utcai művészeket gyűjt a Google

aa 2015. április 1., szerda 09:05

Megduplázta online archívumát a Google Art Project, ahol ötezerről tízezerre nőtt azoknak a graffitiknak és egyéb falfestményeknek a száma, melyekhez hajszálpontos koordináták is rendelkezésre állnak – számolt be az Openculture.com a világ öt kontinensére kiterjedő kezdeményezésről. Ez azt jelenti, hogy bármikor egy kattintással elénk tárulnak Buenos Aires, New York, London, Portugália vagy Kalifornia legmenőbb utcai rajzai.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most ingyen olvashatja a Met félezer könyvét

mzd 2015. március 31., kedd 14:04

Elképesztően menő ötlettel állt elő a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum (Met): 422 kiadványát ingyenesen elérhetővé tette PDF formátumban, amelyek közül bármelyiket egyetlen kattintással (valóban nem kell hozzá még regisztráció sem, teszteltük!) le is mentheti. Az alábbi albumért például 118 dollárt (körülbelül 33 ezer forintot) kell fizetni az Amazonon, de ha önnek jó a PDF formátum is, akkor ingyen megúszta, írja az openculture.com.

ajanlo
Fotó: metmuseum.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég 12 hét hét a felemelkedésre?

LS 2015. március 30., hétfő 16:53

Almási Tamás a Puskás Hungary című filmje után merőben más témához nyúlt, nevezetesen egy cigányfiú életének 6 hetét mutatja be. A történet viszonylag egyszerű: adott egy mélyszegénységben élő edelényi fiú, Anti, aki anyjával egy ágyban alszik, és több rokonával egy szobakonyhás viskóban él a falu szélén. Ám valahogy megtudja, hogy a Snétberger Zenei Tehetség Központ meghallgatást tart. Anti bekerül 59 másik fiatallal a képzésbe, és Felsőörsre utazik, hogy elkezdjen egy 12 hetes képzést. A csoda helyett azonban rájön: rajta kívül mindössze 4 olyan diák van, aki nem tud kottát olvasni, a többiek szinte mind képzett zenészek, egy részük zeneművészeti iskolába is jár. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki a cenzúrázott Facebook

mzd 2015. március 29., vasárnap 18:42

El tudja képzelni egy napját Facebook nélkül? És az egész életét? A világ számos pontján sokaknak kell az utóbbival szembesülniük, köszönhetően az erős állami cenzúrának. Nem is kell nagyon messzire menni: egy évvel ezelőtt például Törökország blokkolta a Twittert, de a közelmúltbeli egyiptomi zavargásoknál is hamar lekapcsolták a gyors reakcióidejű közösségi oldalt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne erőlködjünk a dugóhúzóval, mert meghalunk

hv 2015. március 29., vasárnap 11:40

A címben megfogalmazott mondat éppen olyan bizarr, mint Roy Andersson legújabb filmje, az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről.

A mostanában nagyon menő skandináv filmek rajongóinak valószínűleg nem kell bemutatni Roy Anderssont, aki eddig leginkább a Dalok a második emeletről és a Te, aki élsz című mozikkal ért el nemzetközi sikereket. Az abszurd, groteszk, egzisztencialista képek nagymesterének új, egyébként magyar operatőrökkel forgatott filmje az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről, amit még megjegyezni is hosszú, nemhogy végiggondolni az értelmét. A rendező saját bevallása szerint a film címét idősebb Peter Bruegel Vadászok a hóban című, ismert festménye ihlette, amelynek különböző minőségű reprói – Vladimir Nabokov szellemes kifejezését kölcsönvéve – a középosztály banális tartozékaként számos közintézményben és háztartásban megtalálhatók. Jobban belegondolva, az ágon tűnődő madár valóban szánakozva nézheti a képen látható emberek rovarlétét, kisszerű nyomorát, és ez a szál az, amiben Andersson filmje is nagyon erős.

Rémségek kicsiny boltja

Nem tudok jobb hasonlattal élni, az egész olyan, mintha Matthew Barney Cremaster-sorozatában Örkény István egyperceseit a Godot-ra várva két szereplője, Vladimir és Estragon adná elő. A műfaja szerint mondjuk, hogy egymáshoz lazán kapcsolódó történeteket mozgató egzisztencialista abszurd fekete komédia, amelyben a kispolgári létezés üres, tompa, groteszk és kiüresedett jelenetei dominálnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utcai művészet, amit az eső kelt életre

Divany.hu 2015. március 28., szombat 19:47

Egy Peregrine Church nevű seattle-i művésznek igen furcsa kedvtelése támadt; olyan aszfaltfestményeket készít, amik eső hatására nemhogy eltűnnének, de épp akkor lesznek láthatóak. Ez pontosan olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, ahogy víz éri a látszólag teljesen hétköznapi utca felületét, máris közvetíteni kezdi a férfi által kitalált titkos üzeneteket. A fiatal férfi az egész várost elárasztotta láthatatlan (illetve csak rossz idő esetén látható) felirataival, mert elmondása szerint szereti, ha izgalmasabbá teheti mások életét, és mivel Seattle-ben meglehetősen sokat esik az eső, ő ilyen úton próbálja bearanyozni az ott élők esős napjait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szaratov hűtővel és camping kávéfőzővel repültünk vissza a szocializmusba

etelka 2015. március 28., szombat 14:33

Vallja be, vajon eszébe jutna elmenni egy kiállításra, mely a Mirelite nevű cég (egész pontosan a Mirelite-Mirsa) történetét mutatja be? Nyilván szűk az a réteg, aki a fagyasztott bélszínroló történetére gerjed, mi mégis arra biztatunk mindenkit, hogy nézze meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumot.

Kedden délután háromkor kong az ürességtől a múzeum, ember nem kíváncsi arra (legalábbis ebben az időpontban), hogyan volt megterítve egy nagypolgári asztal a háború előtt, vagy hogy milyen volt a gulyáskommunizmus magyarjának strandfelszerelése. Pedig ilyen izgalmakkal találkozhat az, aki megveszi a 800 forintos jegyet (diák/nyugdíjas féláron kapható). Mi kaptunk magunk mellé egy kísérőt is, aki vagy magánszorgalomból vagy felsőbb utasításra járta velünk végig a három kiállítást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Nagyon szeretek gyarló geciket játszani"

maze 2015. március 27., péntek 14:01

Bánki Gergely volt Krétakörös, TÁP-os színész, mostanában leginkább a Jurányi Inkubátorházban tűnik fel, mi meg úgy gondoltuk, hogy a Színházi Világnap alkalmából stílszerű pont vele beszélgetni függetlenekről, depresszióról, és arról, hogy Vinnai András legújabb művében szerepel, ami nem mellesleg egy sorozat harmadik része is egyben. Nem ismeretlen számára a stand up világa sem, ráadásul éppen egy menő, netes kultregényt készül színre vinni, mert szereti a kihívásokat.

Friss bemutatótok, a Szóvirágok édes nyelvédesanyánk paradicsomi édenkertjéből a Jurányi Inkubátorházban a Férfiak szexuális világa és a 40! avagy véges élet (kritikánk az előadásról itt) után egy újabb vicces előadásnak ígérkezik. Miért nézzék meg milliók, egyáltalán miről szól?

Sipos Verával és Elek Ferivel játsszuk március közepétől ezt a darabot, amit Vinnai András írt. Ez már eleve egy olyan csapat, amiért érdemes megnézni. Komolyra fordítva, ez is, akárcsak a testvérei eredetileg szkeccskabarénak indult, de mára lett sztorija is, ami nagyjából annyi, hogy nyelvédesanyánknak meg kell mentenie a magyar nyelvet, és ahhoz, hogy ez sikerüljön, meg kell tanítania hibátlanul beszélni egy mély szellemi sötétségben élő házaspárt. 

A Férfiszex és a 40! után ez most kivételesen egy kész, írott anyag, amivel dolgoztok. Milyen? 

Igen, de azért ez is sokat alakul közben. Ha nem szeretjük, visszadobjuk simán, de nem mi rakjuk össze az elejétől a végéig, hanem Andris. Pont ez a lényeg, hogy a másik két előadás, azaz a Férfiszex és a 40! is szkeccs, aminél nem kell arra figyelni, hogyan fejlődik a sztori vagy arra, hogy komoly dramaturgiája legyen. Azoknál inkább arról van szó, hogy vannak ötleteink egy témára, abból elkezdjük összerakni a jeleneteket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Senki nem hord lila alsóneműt, Kelvin"

maze 2015. március 27., péntek 09:03

Ha ön nem készülne külön 2015. október huszonegyedikére, semmi baj, a Vissza a jövőbe igazi rajongói nemcsak visszaszámlálnak, de bulikat is szerveznek annak örömére, hogy Marty McFly ez év októberében érkezik a még mindig nem létező jövőbe. Geoff Bloom grafikust is megihlette a film, így Cinema Obscura című plakátsorozatának első darabját is a három részes kultfilmből készítette, a bostoni Design Múzeumban meg is lehet tekinteni, sőt 19.55 dollárért (értik, 1955) meg is lehet vásárolni a replikát.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Friss hús, testébresztés, Balaton Method és hülye járások lesznek a héten

Edicsek 2015. március 26., csütörtök 10:29

Megint lesz egy csomó program a héten, például nézhet magyar rövidfilmeket a Toldiban, mehet sportolni a Symába, de akár hegyifilmek fesztiváljára is mehet, vagy éppen hülyén járhat. És persze lesznek koncertek és új filmek is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Péntektől Amerikában is játsszák a Fehér istent

mzd 2015. március 25., szerda 11:16

Kanada és az Egyesült Államok hat mozijában nézheti meg péntektől a nagyközönség Mundruczó Kornél Fehér isten című filmjét – adta hírül az MTI. A thrillert, amit 2014-ben az idegennyelvű filmek kategóriában indított az Oscar-díjért Magyarország, Calgaryban, Montrealban, Torontóban és Vancouverben egy-egy, New Yorkban pedig két filmszínház tűzte műsorára. Május közepéig a két ország több mint félszáz városában válthatnak jegyet a flmre a nézők legalább egy héten át.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nick Cave hányózacskókra írta új regényét

Edicsek 2015. március 24., kedd 10:22

Nick Cave a filmje után most egy  új könyvvel jelentkezik, amit a zenekara, a Nick Cave & The Bad Seeds 2014-es turnéja közben írt. A 22 állomásos Észak-Amerikai turné alatt többnyire a repülőn szállta meg Cave-et az ihlet, és a jelek szerint nem az a laptopon dolgozós típus, mert állítása szerint a gépeken található hányózacskókra kezdte el felírni a gondolatait. Aztán folytatta az egészet, így a The Sick Bag Song (igen, ez a címe is: Hányózacskó-dal) kézirata egy rakás hányószacskóból áll. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés