#VILÁGOM

Ne erőlködjünk a dugóhúzóval, mert meghalunk

hv 2015. március 29., vasárnap 11:40

A címben megfogalmazott mondat éppen olyan bizarr, mint Roy Andersson legújabb filmje, az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről.

A mostanában nagyon menő skandináv filmek rajongóinak valószínűleg nem kell bemutatni Roy Anderssont, aki eddig leginkább a Dalok a második emeletről és a Te, aki élsz című mozikkal ért el nemzetközi sikereket. Az abszurd, groteszk, egzisztencialista képek nagymesterének új, egyébként magyar operatőrökkel forgatott filmje az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről, amit még megjegyezni is hosszú, nemhogy végiggondolni az értelmét. A rendező saját bevallása szerint a film címét idősebb Peter Bruegel Vadászok a hóban című, ismert festménye ihlette, amelynek különböző minőségű reprói – Vladimir Nabokov szellemes kifejezését kölcsönvéve – a középosztály banális tartozékaként számos közintézményben és háztartásban megtalálhatók. Jobban belegondolva, az ágon tűnődő madár valóban szánakozva nézheti a képen látható emberek rovarlétét, kisszerű nyomorát, és ez a szál az, amiben Andersson filmje is nagyon erős.

Rémségek kicsiny boltja

Nem tudok jobb hasonlattal élni, az egész olyan, mintha Matthew Barney Cremaster-sorozatában Örkény István egyperceseit a Godot-ra várva két szereplője, Vladimir és Estragon adná elő. A műfaja szerint mondjuk, hogy egymáshoz lazán kapcsolódó történeteket mozgató egzisztencialista abszurd fekete komédia, amelyben a kispolgári létezés üres, tompa, groteszk és kiüresedett jelenetei dominálnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utcai művészet, amit az eső kelt életre

Divany.hu 2015. március 28., szombat 19:47

Egy Peregrine Church nevű seattle-i művésznek igen furcsa kedvtelése támadt; olyan aszfaltfestményeket készít, amik eső hatására nemhogy eltűnnének, de épp akkor lesznek láthatóak. Ez pontosan olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, ahogy víz éri a látszólag teljesen hétköznapi utca felületét, máris közvetíteni kezdi a férfi által kitalált titkos üzeneteket. A fiatal férfi az egész várost elárasztotta láthatatlan (illetve csak rossz idő esetén látható) felirataival, mert elmondása szerint szereti, ha izgalmasabbá teheti mások életét, és mivel Seattle-ben meglehetősen sokat esik az eső, ő ilyen úton próbálja bearanyozni az ott élők esős napjait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szaratov hűtővel és camping kávéfőzővel repültünk vissza a szocializmusba

etelka 2015. március 28., szombat 14:33

Vallja be, vajon eszébe jutna elmenni egy kiállításra, mely a Mirelite nevű cég (egész pontosan a Mirelite-Mirsa) történetét mutatja be? Nyilván szűk az a réteg, aki a fagyasztott bélszínroló történetére gerjed, mi mégis arra biztatunk mindenkit, hogy nézze meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumot.

Kedden délután háromkor kong az ürességtől a múzeum, ember nem kíváncsi arra (legalábbis ebben az időpontban), hogyan volt megterítve egy nagypolgári asztal a háború előtt, vagy hogy milyen volt a gulyáskommunizmus magyarjának strandfelszerelése. Pedig ilyen izgalmakkal találkozhat az, aki megveszi a 800 forintos jegyet (diák/nyugdíjas féláron kapható). Mi kaptunk magunk mellé egy kísérőt is, aki vagy magánszorgalomból vagy felsőbb utasításra járta velünk végig a három kiállítást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Nagyon szeretek gyarló geciket játszani"

maze 2015. március 27., péntek 14:01

Bánki Gergely volt Krétakörös, TÁP-os színész, mostanában leginkább a Jurányi Inkubátorházban tűnik fel, mi meg úgy gondoltuk, hogy a Színházi Világnap alkalmából stílszerű pont vele beszélgetni függetlenekről, depresszióról, és arról, hogy Vinnai András legújabb művében szerepel, ami nem mellesleg egy sorozat harmadik része is egyben. Nem ismeretlen számára a stand up világa sem, ráadásul éppen egy menő, netes kultregényt készül színre vinni, mert szereti a kihívásokat.

Friss bemutatótok, a Szóvirágok édes nyelvédesanyánk paradicsomi édenkertjéből a Jurányi Inkubátorházban a Férfiak szexuális világa és a 40! avagy véges élet (kritikánk az előadásról itt) után egy újabb vicces előadásnak ígérkezik. Miért nézzék meg milliók, egyáltalán miről szól?

Sipos Verával és Elek Ferivel játsszuk március közepétől ezt a darabot, amit Vinnai András írt. Ez már eleve egy olyan csapat, amiért érdemes megnézni. Komolyra fordítva, ez is, akárcsak a testvérei eredetileg szkeccskabarénak indult, de mára lett sztorija is, ami nagyjából annyi, hogy nyelvédesanyánknak meg kell mentenie a magyar nyelvet, és ahhoz, hogy ez sikerüljön, meg kell tanítania hibátlanul beszélni egy mély szellemi sötétségben élő házaspárt. 

A Férfiszex és a 40! után ez most kivételesen egy kész, írott anyag, amivel dolgoztok. Milyen? 

Igen, de azért ez is sokat alakul közben. Ha nem szeretjük, visszadobjuk simán, de nem mi rakjuk össze az elejétől a végéig, hanem Andris. Pont ez a lényeg, hogy a másik két előadás, azaz a Férfiszex és a 40! is szkeccs, aminél nem kell arra figyelni, hogyan fejlődik a sztori vagy arra, hogy komoly dramaturgiája legyen. Azoknál inkább arról van szó, hogy vannak ötleteink egy témára, abból elkezdjük összerakni a jeleneteket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Senki nem hord lila alsóneműt, Kelvin"

maze 2015. március 27., péntek 09:03

Ha ön nem készülne külön 2015. október huszonegyedikére, semmi baj, a Vissza a jövőbe igazi rajongói nemcsak visszaszámlálnak, de bulikat is szerveznek annak örömére, hogy Marty McFly ez év októberében érkezik a még mindig nem létező jövőbe. Geoff Bloom grafikust is megihlette a film, így Cinema Obscura című plakátsorozatának első darabját is a három részes kultfilmből készítette, a bostoni Design Múzeumban meg is lehet tekinteni, sőt 19.55 dollárért (értik, 1955) meg is lehet vásárolni a replikát.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Friss hús, testébresztés, Balaton Method és hülye járások lesznek a héten

Edicsek 2015. március 26., csütörtök 10:29

Megint lesz egy csomó program a héten, például nézhet magyar rövidfilmeket a Toldiban, mehet sportolni a Symába, de akár hegyifilmek fesztiváljára is mehet, vagy éppen hülyén járhat. És persze lesznek koncertek és új filmek is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Péntektől Amerikában is játsszák a Fehér istent

mzd 2015. március 25., szerda 11:16

Kanada és az Egyesült Államok hat mozijában nézheti meg péntektől a nagyközönség Mundruczó Kornél Fehér isten című filmjét – adta hírül az MTI. A thrillert, amit 2014-ben az idegennyelvű filmek kategóriában indított az Oscar-díjért Magyarország, Calgaryban, Montrealban, Torontóban és Vancouverben egy-egy, New Yorkban pedig két filmszínház tűzte műsorára. Május közepéig a két ország több mint félszáz városában válthatnak jegyet a flmre a nézők legalább egy héten át.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nick Cave hányózacskókra írta új regényét

Edicsek 2015. március 24., kedd 10:22

Nick Cave a filmje után most egy  új könyvvel jelentkezik, amit a zenekara, a Nick Cave & The Bad Seeds 2014-es turnéja közben írt. A 22 állomásos Észak-Amerikai turné alatt többnyire a repülőn szállta meg Cave-et az ihlet, és a jelek szerint nem az a laptopon dolgozós típus, mert állítása szerint a gépeken található hányózacskókra kezdte el felírni a gondolatait. Aztán folytatta az egészet, így a The Sick Bag Song (igen, ez a címe is: Hányózacskó-dal) kézirata egy rakás hányószacskóból áll. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy tökéletesen elénekelt, ám tét nélküli Koldusopera

cukorka 2015. március 23., hétfő 15:18

Nagy túlzás-e Bodó Viktor legújabb vígszínházas rendezését színháztörténelmi jelentőségű eseménynek nevezni pusztán azért, mert a rendező éppen a közelmúltban oszlatta fel társulatát, a Szputnyik Hajózási Társaságot, akik a Vígszínház színészeivel karöltve most részesei az új előadásnak? Még nem találtuk meg erre a kérdésre a pontos választ, de azért megnéztük ezt a közös Koldusoperát és egyáltalán nem lett tőle olyan érzésünk, hogy ezeknek a srácoknak abba kéne hagyniuk a (közös) színházcsinálást. 

Miért ilyen igazságtalan az élet, amikor Brecht Koldusoperája például egyáltalán nem az? A Szputnyik színészeinek persze szép búcsú, de nem az van, hogy a nagy hal minden nyelven megeszi a kis halat? Vagy hogy pont az van?  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem túl távol Afrikától

hv 2015. március 23., hétfő 11:59

Hulej Emese Teleki Gézáról szóló könyve egy kalandos élettörténeten keresztül mesél háborúról, hazátlanságról, és rengeteg csimpánzról. Egy Teleki gróf Afrikában.

Az utóbbi időben roppant népszerűek azok a könyvek, amelyek arisztokratákkal, Erdéllyel, vagy egykori történelmi szereplők magánéletével foglalkoznak. A legutóbbi ilyen siker Marianne Szegedy-Maszák Csókolom a kezét című regényes családtörténete volt, amely apja, a háborúból való kiugrást előkészítő egykori diplomata, Szegedy-Maszák Aladár, és anyja Kornfeld Hanna bárónő történetét dolgozza fel. Hulej Emese Egy Teleki gróf Afrikában című könyve egyszerre szól erdélyi arisztokratákról és ismert, vagy éppen árnyékban maradó történelmi figurákról is, az antropológus és etológus ifjabb Teleki Géza életén keresztül, aki a könyv elkészültében még segített a szerzőnek, megjelenését azonban már nem érhette meg.

Rejtett szobák

Ifjabb Teleki Gézát elsősorban Afrika-kutatóként ismerik. A Teleki-családnak volt már köze az emberiség bölcsőjének is nevezett kontinenshez, a felfedező Teleki Samuról egy vulkánt is elneveztek. A könyv tele van anekdotikus, a Távol Afrikától vagy a Gorillák a ködben című filmekből ismerős, elképesztő jelenetekkel: banános poszterre rárontó majmok, csúszkáló elefántok a Ngorongoro-kráterben, oroszlánok és antilopok olykor kéretlen társasága.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre szelfizhet Mona Lisával! És ha akarja, meg is csöcsörészheti.

Dívány 2015. március 23., hétfő 09:25

Nehéz dolga van annak, aki múzeumban szelfizne a kiállított tárgyakkal: egyrészt sokszor alig lehet hozzájuk férni, másrészt a legtöbb helyen tiltják is a fotózást, harmadrészt pedig az új dilit, a szelfibotokat eleve csak a ruhatárig engedik be. A Fülöp-szigetek fővárosában erre a piaci résre mozdultak rá, így jött létre Manilán a világ első szelfimúzeuma, az Art In Island. Ami pedig a legjobb: nem egyszerűen reprókat szereztek be (hisz lássuk be, az azért unalmas volna), hanem teljesen újraértelmezték a szelfizés kereteit. Itt a látogatók akár be is léphetnek a képekbe - vagy azok lépnek ki közéjük, hajtás után kiderül, hogyan!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lesz a Facebookból graffiti?

Edicsek 2015. március 22., vasárnap 14:07

A közösségi média világa már a graffiti világába is betört, persze az is csoda, hogy eddig kimaradt belőle. A Facebook-fal és a valóságos, testet öltött falak közti határvonal mosódik el iHeart falfirkáiban. A vancouveri graffitis munkái a virtuális világra és kapcsolatainkra reflektálnak, leginkább azt járják körbe, hogy a mai fiatalság hogyan alkalmazkodhat ehhez az új kommunikációs kultúrához. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghívó Salvador Dalí agyába

Steiner Kristóf 2015. március 21., szombat 15:50

Kétség sem férhet hozzá, hogy Salvador Dalí a huszadik század egyik legnagyobb művésze – emellett persze az egyik legnépszerűbb is. Álomszerű, szürreális képei, gyermeki fantáziát érett szexualitással ötvöző művei milliókat bűvölnek el – és nem csak a műgyűjtők, vagy a fanatikus múzeumbajárók között. Víziói bögréken, pólókon, noteszeken ékeskednek, olcsó poszterekként köszönnek vissza a legkülönfélébb lakásokban – ennek ellenére, vagy talán éppen ezért Dalí kiállításra látogatni korántsem jelent ismerős élményt. Húsz évvel a festő halála (és a berlini fal elbontása) után Berlin mintegy 1500 négyzetméteren adott otthont Dalí munkáinak egy olyan gyűjteménnyel, amely művészetének sokszínűségét is bemutatja, hiszen a rajzok és festmények mellett magazin címlapok, kollázsok és nyomatok is felsorakoznak. A berlini "Dalí - Die Ausstellung am Potsdamer Platz" kiállításon jártunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ünneplik a víz világnapját a Magyar Színház művészei

bb 2015. március 21., szombat 15:13

A hetedik kerületi Pesti Magyar Színház művészei is rendkívül fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy mi mindent köszönhetünk a víznek, ezért a március 22.-én megrendezésre kerülő Víz Világnapja alkalmából egy privát fotómontázzsal készülnek az eseményre, melyen a színház elismert művészei mutatják be vízimádatukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rövid a szoknyád? Kurva vagy.

aa 2015. március 20., péntek 19:07

Bár már 2014 nyári kampány futott a kampány, valahogy csak most kapták fel jobban a családon belüli erőszak hatásait kegyetlen őszinteséggel kiemelő női jogi nonprofit szervezet, a Terre des Femmes figyelemfelkeltő hirdetését. A képeken nincsenek összevert arcok, mindössze a legkevésbé sem kihívó női lábat, bokát és lábfejet, valamint mellkast láthatunk rajtuk, mégis nagyon hatásosak: azt szemléltetkik, hogy általában hogyan és miről ítélik meg a nőket, illetve hogy milyen címkékkel ruházzák fel őket csupán a stílusuk és az öltözködésük alapján. A fotókat a hamburgi székhelyű Miami Ad School Europe készítette az 1981 óta működő svájci csapatnak - írja a designtaxi.com a Theresa Wlokka által kitalált és fotózott plakátokról.

Öltözködésünk által ítélnek meg mások.
Öltözködésünk által ítélnek meg mások.
Fotó: adsoftheworld.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lenne a Star Wars, ha Quentin Tarantino rendezné

Edicsek 2015. március 20., péntek 16:49

Idén év végén tervezik bemutatni a Star Wars hetedik részét, The Force Awakens, azaz Az ébredő erő címmel. A Disney filmjét az a J.J. Abrams rendezte, aki a Lost és az Alias sorozatokat is, valamint az ő nevéhez kötődik a Misson Impossibe 5. folytatása. De milyen lenne az új Star Wars, ha mondjuk a Quentin Tarantino - Roberto Rodriguez rendezőpárost kérték volna fel rá?

Shahab Zargari a Youtube-on megmutatta milyen lenne egy ilyen film trailerje, mondjuk a Grindhouse szellemiségében. Ilyen:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szavaljon kávéért a Költészet Világnapján!

maze 2015. március 20., péntek 15:39

Magyarország idén először csatlakozott a Julius Meinl nemzetközi kezdeményezéséhez, így március 21-én szombaton, a Költészet Világnapján bárki verssel vagy idézettel fizethet kávéjáért, ha az akcióhoz csatlakozott éttermekben és kávézókban rendel.

„Harminckét éves lettem én – meglepetés e költemény csecse becse: ajándék, mellyel meglepem e kávéházi szegleten magam magam” – írta József Attila: Születésnapomra című versében, és nem olyan meglepő módon éppen ez az idézet lett az egyik hívószava a Költészet Világnapja alkalmából indított, rendhagyó kezdeményezésének is. József Attila ugyan április 11-én született (a Magyar Költészet Napját ezért ekkor tartják), most szombaton azonban, a nemzetközileg ünnepelt Költészet Világnapján egy teljes napig minden idézet kávéházi fizetőeszközzé válik, és az sem kell, hogy közismert idézet legyen: akár saját verset is elfogadnak.

shutterstock 178893008

A felhíváshoz Magyarországon kívül a világ 23 másik országa is csatlakozott, így világszerte több mint 1100 kávézó, bár és étterem vesz részt benne, ahol ezen a napon a vendégek kávéjukat egy idézettel vagy verssel is kifizethetik. Annyira azért ne örüljünk ennek a nagy számnak, hiszen Budapesten például csak 10 kávéház csatlakozott egyelőre az akcióhoz (azaz 9, mert az egyik valójában már pilisszentiváni), de bízzunk benne, hogy ez a szám évről évre nőni fog. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Virágként kibomló selyemszobor-csillárt minden mennyezetre!

mzd 2015. március 19., csütörtök 18:15

Akadnak olyan virágok, amelyek (legtöbbször védekezésként, és hogy spóroljanak az erőforrásaikkal) éjszakára összezárják a szirmaikat. Ezt a folyamatot hívják niktinasztiának, és ez inspirálta a holland Studio Driftet is a Shylight névre hallgató világítótesteik megalkotása során. Amik tulajdonképp csak másodsorban világítótestek, valójában kinetikus szobrok, és elképesztően gyönyörűek lett, aki arra jár, a Rijksmuseumban meg is csodálhatja őket. Akiknek meg nem esik útba Amszterdam mostanság, azoknak hajtás után itt van róluk egy videó, amire érdemes kattintani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A sajtófotó nem műalkotás, hanem az életed

mzd 2015. március 19., csütörtök 14:58

Péntektől látogatható a 2014-es év legemlékezetesebb pillanatait bemutató 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás. Mivel kollégákról van szó, így a szokásosnál is nagyobb kedvvel mentem el a sajtótájékoztatóra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öltözködj európaiként, különben kiszúrnak

Glavanov Roxi 2015. március 19., csütörtök 11:40

Az Életrevalók rendezőpárosa, Olivier Nakache és Eric Toledano ismét egy nagyon aktuális társadalmi problémára összpontosító vígjáték/drámát rendeztek, ami közönségfilmként is legalább annyira jó, mint népszerű elődje. Mik az esélyei a szülőföldjét elhagyó bevándorlónak egy teljesen vadidegen országban? Miféle munkalehetőségekre számíthat és milyen egzisztenciális problémákba ütközhet? - ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget a Samba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gardenexpo, fürdők, skandináv- és animációs filmek jönnek a héten

Edicsek 2015. március 19., csütörtök 09:00

Ez a hét a moziban ülésről fog szólni, ugyanis jó kis heti premierek mellett animációs filmfesztivál, észt filmhét és skandináv filmnapok is jönnek. De berendezheti a kertjét, lesz megint Macaron Nap, nézhet tuningolt autókat, vagy elmehet fürdőbe. mármint ha épp nem sajtófotó kiállításon, vodkashow-n és Szent Patrik napi fesztiválon mulat épp. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Töpörödött öregasszony lett Nagy-Kálózy Eszter

etelka 2015. március 18., szerda 11:28

Két napja már Fehér Béla Kossuthkiflijétől hangos a sajtó, de ha még sem tudná miről van szó, ez az a filmsorozat, melyet Rudolf Péter rendezett, és igen sokat költött rá a közmédia. Szerepel benne egy rakat jó színész, köztük Nagy-Kálózy Eszter, akinek egy 70 éves hölgyet, Őzbői Thalvizer Karolát kell alakítania. A színésznőt persze maszkmester vette kezelésbe, hogy jó 20 évet öregítsen rajta, ami szerintünk igen jól sikerült.

 „Az operatőr, Kapitány Iván ötlete volt, hogy én alakítsam az idős grófnőt. Bár imádtam a karaktert, és egyes vonásaiban a púpossága dacára is rokonnak éreztem, de amikor a sorozat alapját adó Fehér Béla-művet olvastam, nem láttam magam a történetben. Először maszkpróbát csináltunk, aztán próbálni kezdtünk, s ez sokat segített. A sminkem két és fél óra alatt készült el, így a forgatás alatt minden nap reggel 4-kor keltünk. Az első alkalommal sem a férjem, Rudolf Péter, sem a stábtagok nem ismertek fel. Volt olyan nap, hogy 17 órán keresztül a maszkban kellett lennem, a sok alapozó és a műorr a nyári kánikulában bizony különösen kellemetlen volt, a legnehezebb számomra mégis a látványos műfogsor viselése volt” – meséli Nagy-Kálózy Eszter.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

"A Ráckertben is sok ilyen nyomta a sódert"

maze 2015. március 17., kedd 19:03

A Katona új bemutatója, az Oszlopos Simeon premierje betegség miatt csúszik. Ritkán történik ilyen, hogy félbe kell szakítani a próbát és eltolják a bemutató időpontját. Előfordult már hasonló az életedben?

Ilyen talán még soha nem volt, hogy csúszott vagy elmaradt volna egy bemutató, ezért ez most egy igen fura érzés. Olyan már történt, hogy beugrott valaki az egyik szerepre, akkor meg lehetett oldani, de ez most nem egy ilyen helyzet.

Mire használod a hirtelen jött szabadidőt?

Olyan jól adagolja az élet! Végre tudok a hétköznapi elmaradt dolgokkal foglalkozni. Sok energiát ad, hogy most jön a tavasz lehet, hogy ha télen jön egy ilyen leállás az nem tett volna jót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg a fából faragott dadaizmust!

bb 2015. március 17., kedd 16:56

Feltételezhetően a klasszikus felhúzhatós szerkezetek vagy éppen a gépipar egyik legkorábbi példája, a kakukkos óra ihlették meg a kortárs japán művészt, Kazuaki Haradát, akinek műveiben a fogaskerekeken kívül nemcsak a mechanika, de a hidraulika és a pneumatika témája is egyaránt felfedezhető. Bár mi nem keresnénk ilyen mélyértelmű dolgokat a háttérben, megelégszünk azzal is, hogy a játékos, de teljesen értelmetlen szerkezeten bármikor elmosolyodunk, ha ránézünk.

kazuaki-harada-hamlet.gif
Fotó: automaton.jugemcart.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Norvég családapa vicces vívódásait szeretnék látni a magyarok a moziban

Edicsek 2015. március 16., hétfő 17:08

Egy fanyar humorú norvég komédiát szavaztak be a magyar mozikba a Magyarhangya filmes közösség rendhagyó filmfesztiváljáról. Az elmúlt hónapokban zajlott Scope50 projekt egyszerre közönségszavazás, filmfesztivál és verseny is volt, amelyben idén a Berlinálén is díjazott norvég Ole Giæver filmje nyert, így tavasztól a magyar mozikba is érkezik az Out Of Nature című film - derült ki a Magyarhangya híréből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés