Lilu ügyesen megtalálta a középutat, a könyvével segít kezdőknek és haladóknak is

BP-7495

Az már az első pár oldal után nyilvánvaló válik, hogy a műsorvezetőként híressé vált Lilu, azaz Kovalcsik Ildikó nem egy celebkönyvvel jelentkezett idén ősszel. A profi fotókkal és konkrét termékekkel teleszőtt, rózsaszín borítójú alkotás láttán az ember csak sóhajtana egyet, hogy „már megint…”. Ám most más a helyzet.

Celebkönyvet nagyon könnyű összehozni – szándékosan nem használtam a megírni szót. Fogunk egy hírességet, akinek a nevével nagyjából bármit el lehet adni, teszünk mellé néhány írástudót, jó sokszor lefényképezzük, teleszőjük az egészet reklámokkal, hiszen abból dől a pénz, majd a híresség nevével megjelenik egy könyv, aminek valójában az ő képességeihez, tapasztalataihoz vajmi köze van. A szépségápolás területe pedig szinte kínálja magát: ki ne szeretné megtudni, milyen termékeket, kezeléseket, praktikákat alkalmaz a gyönyörű színésznő, műsorvezető, influenszer vagy celeb, mitől ilyen szép a bőre?

Lilu portréja
Lilu portréjaGregus Máté / 21. Század Kiadó

Lilu és szerzőtársa, Gróf Anita azonban nem ebben az irányban indult el Rutin című könyvével. Komoly szakértők segítették őket írás közben, akik pótolták azt a tudást, ami a sztárnak csak akkor lenne meg, ha bőrgyógyász vagy kozmetológus végzettséggel bírna. De nemhogy nem bír, nem is állít ilyet. Ügyesen megtalálta a középutat a tanácsadásban: mesél saját élményeiről, napozós balfogásairól, kedvenc és jól bevált termékeiről, de nem állítja, hogy megtalálta a szépség Szent Grálját. Az olvasóra bízza, mennyit fogad meg a tanácsaiból, nem tukmál semmit – annak ellenére, hogy az általa használt termékek névvel, árral, fotóval szerepelnek a könyv lapjain. Ettől azonban inkább megközelíthetőbbnek tűnik, hiszen egyik szépségápolási rutinjához sem alkalmaz csakis külföldön kapható, aranyáron mért kencéket vagy kezeléseket.

Nem csak szépségkirálynők, átlagemberek is jó tippeket kapnak

A Rutin a magyar nőknek szól, közülük is meglepően széles réteghez. Könnyű lett volna elcsúszni a profi sminkelés és bőrápolás irányába, hiszen Lilu azon túl, hogy régóta szerepel a képernyőn, magazint, webshopot üzemeltet, YouTube-on járja körül minden aspektusát, és láthatóan jól kiismeri magát a magas színvonalú bőrápolás útvesztőiben. Mégsem éreztem azt olvasás közben, hogy csakis a felső tízezerhez szól: olyan praktikákat oszt meg az olvasóval, amikkel tényleg bárki azonosulni tud. Lehet, hogy a profiknak picit unalmas a bőrtisztítás vagy a fényvédelem fontosságáról és lépcsőfokairól olvasni, ám azoknak az elfoglalt nőknek, akiknek vagy anyagi lehetőségeik vagy idejük nincs arra, hogy órákig a bőrükkel foglalkozzanak, bizony megváltást jelenthet egy mindent összefoglaló szépségbiblia.

Lilu Rutin című könyve
Lilu Rutin című könyvesaját / 21.Század Kiadó

Nem önéletrajzi könyv, hanem hasznos olvasmány

Lilu személyes hangvétele nagyban emeli az élményt. Itt sem esik túlzásokba, nem pufogtat magánéleti titkokat, ez a könyv nem botrányszagú, hanem pontosan azt adja, amit a borítón ígér: egy tapasztalt és felkészült nő tanácsairól olvashatunk. Aki megosztja, hogyan tanulta el édesanyjától az arcápolási rutint, hogyan harcol a pigmentfoltok és az öregedés ellen, sőt nem fél részletezni azokat a kezeléseket, amelyek a profik eszköztárában szerepelnek (mindenki eldöntheti maga, Lilu igénybe veszi-e őket, vagy sem). Közben azonban végig az olvasóra figyel, és arra, minél hasznosabb tippekkel segítse a bőrápolását. Elismeri a nők sokféleségét és meghagyja a döntés szabadságát is: akinek hozzá hasonlóan valóban van rá hetente többször, reggel és este egy-egy órája, hogy többféle tonikkal, lemosóval, hámlasztóval, krémmel, szérummal, maszkkal kezelje a bőrét, tegye meg, mert hasznára válik, ám akinek reggel csak egy gyors arcmosásra és pár perces sminkelésre telik, az is megtanulhatja, melyek az ő bőrtípusának megfelelő termékek, eljárások. 

Egy könyv, amit bármikor fellapozhatunk

A könyv persze nem csak termékek és kezelések arzenálja: képet kaphatunk a leggyakoribb bőrbetegségekről, magáról a bőr működéséről, rétegeiről, Lilu vesszőparipájáról, a fényvédelemről, a különböző életkorokban szükséges ápolásról, és még a tinédzsereknek ajánlott kezelési tippekről is. Érthetően ír a sokunk számára érthetetlen kozmetikai összetevőkről is, melyiket érdemes elkerülni és melyiket keresni egy-egy termékben. Szépen csoportosítva, magyarázattal ellátva tálalja őket, így máris kevésbé érezzük majd elveszettnek magunkat legközelebb a drogériában. Megtudhatjuk, hogy az őszi-téli időszakban miért fontosabb a hidratálás, amihez a legjobb arcolajokat használni, s hogy a hámlasztásnak viszont épp most jöhet el az ideje. Hogy a különféle eljárásokat hogyan kombinálhatjuk bőrtípusunknak megfelelően, és mégis milyen termékeket érdemes hozzá beszerezni, azt keressük ki a jól megszerkesztett, könnyen lapozható, tárgymutatóval ellátott és hatékonyan használható kézikönyvből. Érdemes.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra