Medvehagymás krumplipüré vajjal és tejszínnel – fokhagymás csirkemell mellett a legfinomabb

Nálunk tejszínnel és vajjal készült ez a medvehagymás változat, amit akár tavaszi grillhúsok és raguk mellett is tálalhatsz. Ha maradnál a húsmentes fogásoknál, tejszínes erdeigomba-ragut készíts mellé.

Gombás és csirkés raguval is remek lesz.
Gombás és csirkés raguval is remek lesz.Dziggyfoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. puha vaj
  • 1 deci főzőtejszín
  • 5 nagyobb darab burgonya
  • 1 kis csokor apróra vágott medvehagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 ek. pesto (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát, majd nyomd össze, és amikor már krémes, egyszerűen dolgozd össze a többi alapanyaggal. Ízesítsd sóval és frissen tört zöld borssal.

Tormateszt: nincsen húsvét torma nélkül! Tormateszt: nincsen húsvét torma nélkül!

14 torma, zokogó szerkesztőség. Olvassa el, milyen üveges tormát érdemes venni, és melyiket kerülje messzire!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a medvehagymás burgonyasaláta igazi tavaszi ízekkel dobja fel az ebédet

A majonézes burgonyasalátánál nincs is jobb alap a konyhai kreativitás kibontakoztatásához: ahogy egy nagy adag gránátalma, úgy egy csokor friss, apróra vágott medvehagyma is jól áll neki.

2020. április6., 06:00

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

2022. február9., 06:24

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Egy igazi tavaszi öntet: tormás-mézes salátaszósz medvehagymával

Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.

2020. április14., 06:00

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.

2021. április8., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek