Jöhet egy klassz, tésztás fogás zöldborsópestóval és olvadt mozzarellával?

A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.

Egy kevés sajt elfér a tetején.
Egy kevés sajt elfér a tetején.Thomas Barwick

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre fussili vagy más száraztészta
  • 8 kisebb darab koktélparadicsom félbevágva
  • 1 nagy marék rukkola
  • 1 bögre párolt zöldborsó
  • 8 deka reszelt parmezán
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 nagy evőkanál fenyőmag
  • ízlés szerint só és zöld bors
  • 1 tk. puha vaj
  • néhány csepp citromlé
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben, majd keverd el a vajjal, rukkolával és paradicsommal. A többi hozzávalót dolgozd krémes pestóvá, kezdd a fenyőmag összetörésével, majd az olaj lassú adagolásával fejezd be. Ha maradt még egy kevés sajt és bazsalikom, azzal szórd meg a tetejét. Ha húst is ennél hozzá, grillezett joghurtos csirkemellel a tetején tálald. 

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

2021. augusztus15., 10:24

Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

2021. szeptember30., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

2021. október17., 11:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek