A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

Kókuszcsipsszel és tejszínnel érdemes díszítened.
Kókuszcsipsszel és tejszínnel érdemes díszítened.modesigns58

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 darab lila hagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 deci zsíros kókusztej
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 deci tejszín
  • 3 deci alaplé
  • 2 darab cékla felkockázva
  • 5 deka kókuszcsipsz (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékében puhítsd meg a hagymát, majd pirítsd vele néhány percig a céklát. Öntsd a keverékhez az alaplevet és főzd kis lángon, amíg a cékla megpuhul. Közben melegítsd össze a kókusztejet a tejszínnel, és ha a zöldség elkészült, add hozzá, és egy turmixban keverd krémesre a levesalapot. Ha ezzel megvagy, ízesítsd és tálald kókuszcsipsszel a tetején.

A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom

Rozmaringgal, de akár vaníliával is készülhet a savanyított cékla, mindkettő egyedi, különleges aromát ad neki. A mellé kínált húst már nem is nagyon kell fűszerezned, elég, ha sózod és borsozod, majd narancsot, rukkolát és egy egyszerű öntetet halmozol mellé a tányérra.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

2021. november17., 07:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

2021. november16., 07:04

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

2021. október10., 09:20

Ez az egyszerű avokádó-cékla saláta tökéletes őszi köret lesz

Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.

2021. szeptember26., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek