Nyári csirkeragu cukkinivel, parmezánnal és citromfűvel

Egyszerű és nagyon nyári fogás készült a fokhagymás csirkefalatokból, ami akkor a legfinomabb, ha a cukkini még ropogós, a zöldfűszerek pedig csak a legutolsó percekben kerülnek a keverékbe.

Ha megadnád a módját, gyúrj házi tésztát mellé, és dobd fel egy kevés szarvasgombás olajjal – erre halmozd a csirkés ragut.

Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.
Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.Joff Lee

Hozzávalók

  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 2 kisebb darab cukkini felkockázva
  • 35 deka csirkecomb felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 csokor friss citromfű felaprítva
  • só és frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vaj és olaj keverékére a húst és a fokhagymát, és kifehéredésig süsd. Ezek után vedd kisebbre a lángot, add hozzá a cukkinit és fűszerezd. Fedő alatt adj így is a keveréknek még 5-10 percet. 

Friss házi tészta tetején, a parmezánnal és citromfűvel megszórva tálald. 

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

2021. szeptember24., 10:24

Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

2021. október2., 10:44

Töltött őszibarack csirkével és dióval – ha szereted a kéksajtot, abból is adj hozzá!

A csirkemell az egyik legjobban kombinálható húsféle. Ugyanolyan finom csípősen, mint rántva, de gyümölcsraguval és salátában is tökéletes. Próbáltad már barackba tölteni?

2021. november3., 09:20

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Vargányás csirkeragu pirított mogyoróval – a köreten nem kell sokat gondolkodnod

Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.

2021. szeptember5., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek