Nyári csirkeragu cukkinivel, parmezánnal és citromfűvel

Egyszerű és nagyon nyári fogás készült a fokhagymás csirkefalatokból, ami akkor a legfinomabb, ha a cukkini még ropogós, a zöldfűszerek pedig csak a legutolsó percekben kerülnek a keverékbe.

Ha megadnád a módját, gyúrj házi tésztát mellé, és dobd fel egy kevés szarvasgombás olajjal – erre halmozd a csirkés ragut.

Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.
Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.Joff Lee

Hozzávalók

  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 2 kisebb darab cukkini felkockázva
  • 35 deka csirkecomb felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 csokor friss citromfű felaprítva
  • só és frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vaj és olaj keverékére a húst és a fokhagymát, és kifehéredésig süsd. Ezek után vedd kisebbre a lángot, add hozzá a cukkinit és fűszerezd. Fedő alatt adj így is a keveréknek még 5-10 percet. 

Friss házi tészta tetején, a parmezánnal és citromfűvel megszórva tálald. 

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

2021. október2., 10:44

A rántott cukkini olaszosan lesz a legtökéletesebb

A rántott cukkini hagyományos változatban is remek, de ha csak egy kis darab zöldséged van, turbózd fel sajttal és marinara szósszal, és tálald pirítós tetején, vagy egy nagy adag parmezános-vajas gnocchi közepén.

2021. november26., 09:20

Vargányás csirkeragu pirított mogyoróval – a köreten nem kell sokat gondolkodnod

Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.

2021. szeptember5., 10:24

Mediterrán hangulatban: beledobálós csirke olivával, sajttal és fehér babbal

Egy remek mediterrán fogás, ami az összes elképzelhető köret mellett finom a tört burgonyától egészen a tésztáig.

2021. november27., 10:24

Még egy remek tejfölös-sajtos: csirkemell fokhagymásan, őszi fűszerekkel

A csirkemellről tudjuk, hogy a húsok között az egyik legjobb választás, de egymás között azért bevallhatjuk, hogy könnyen lesz belőle száraz, unalmas fogás. De nem ezzel a recepttel: ebben a sajtos-tejfölös változatban még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a csirkemell rajongói.

2021. október29., 09:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek