Nyári csirkeragu cukkinivel, parmezánnal és citromfűvel

Egyszerű és nagyon nyári fogás készült a fokhagymás csirkefalatokból, ami akkor a legfinomabb, ha a cukkini még ropogós, a zöldfűszerek pedig csak a legutolsó percekben kerülnek a keverékbe.

Ha megadnád a módját, gyúrj házi tésztát mellé, és dobd fel egy kevés szarvasgombás olajjal – erre halmozd a csirkés ragut.

Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.
Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.Joff Lee

Hozzávalók

  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 2 kisebb darab cukkini felkockázva
  • 35 deka csirkecomb felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 csokor friss citromfű felaprítva
  • só és frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vaj és olaj keverékére a húst és a fokhagymát, és kifehéredésig süsd. Ezek után vedd kisebbre a lángot, add hozzá a cukkinit és fűszerezd. Fedő alatt adj így is a keveréknek még 5-10 percet. 

Friss házi tészta tetején, a parmezánnal és citromfűvel megszórva tálald. 

kapcsolódó Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát
Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

2021. október2., 10:44

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

2021. szeptember3., 10:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

2021. szeptember12., 12:52

Mustra