Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Ha maradt egy kevés pörkölted, de már semmire nem elég, készítsd belőle klassz tésztaételt, amit mi hármféle sajttal és egy kis extra paradicsommal tettünk még izgalmasabbá. 

Hát ezt eléggé ennénk reggel hattól éjfélig bármikor.
Hát ezt eléggé ennénk reggel hattól éjfélig bármikor.ribeirorocha

Hozzávalók 3 személyre

A raguhoz és a rétegezéshez

  • 8 deka kecskesajt elmorzsolva (füstölt sajttal is helyettesítheted)
  • 15 deka mozzarella felkarikázva
  • 2 nagy bögre maradék pörkölt
  • 1 bögre maradék pörköltszaft
  • 9 darab lasagnelap
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 deka koktélparadicsom felkockázva
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 deci tejszín
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apóra a pörköltben a húsokat, majd keverd el a ragut a paradicsomkockákkal, és add hozzá a vörösbort is. 

A szafthoz adj egy evőkanál lisztet és a reszelt trappistát, majd a tejszínt és a tejfölt. Ízesítsd sóval és borssal, ha szükséges.

Kezdd el rétegezni a lapokat és a húst (egy kis ragu kerüljön az aljára), majd a tetejére menjen a szaftos-sajtos keverék, a legvégén pedig a kecskesajtot és a mozzarellakarikákat tedd a tetejére. Süsd 35-40 percen át, amíg a tészta megpuhul. Ha nagyon pirulna a sajt, alufóliával takard le. 

kapcsolódó Pörkölt gyümölcsből - de tényleg!
Pörkölt gyümölcsből - de tényleg!

Számtalan érvem van emellett a Srí Lanka-i fogás mellett, de a legfőbb, hogy elképesztően finom. Steiner Kristóf és a gyümölcspörkölt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Lasagne magyarosan: kolbásszal, pirospaprikával és egy kis baconnel

Egy klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

2020. március11., 06:00

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Két kedvencünk egyben: édesburgonya-lasagne rengeteg olvadt sajttal

Egy adag lasagne bármikor jöhet, ha pedig egy kicsit egészségesebb verziójával találkozunk, még jobban szeretjük. Már mutatjuk is, milyen könnyen elkészíthető édesburgonyából.

2021. március26., 10:24

Gombapörkölt baconnel, a legegyszerűbben – friss, kovászos kenyérrel tunkold ki!

Ha húsmentes napot tartanál, vagy épp egy nagy adag gombához jutottál hozzá akciósan, dobd össze ezt a gyors zöldségpörköltet, nem fogod megbánni. Baconnel és anélkül is finom, maximum előző változatban nem vegetáriánus. Galuskával, gnoccival, tésztával is remek, főleg, ha egy nagy kanál hideg tejföl is kerül a tetejére.

2021. november16., 09:24

Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

2021. szeptember28., 10:24

Mustra