Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat!

Ha szereted a gombát és az olasz ételeket, imádni fogod ezt a fogást. Az alapokat mindenfélével megpakolhatod, amit egyébként a pizzára tennél: mehet rá szalámi, tonhal, sonka, sajt és paradicsomszósz is, a lényeg a sok olasz fűszer és a még több sajt.

Ebben a receptben portobello gombát használunk, ami a mérete miatt praktikus, de végül is minden gombafajta jó, amiről úgy látod, hogy meg tudod tölteni. A porobellóról úgy tartják, hogy a vegetáriánusok és a húskedvelők számára is egy remek, ízletes helyettesítője lehet a húsoknak. Ez a fajta egyébként nem egy különlegesség: a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata. Népszerűségét részben menő nevének köszönheti, amit a nyolcvanas évek lején kezdtek használni kicsit marketingfogásként annak érdekében, hogy a hatalmas, szokatlan külsejű gombát népszerűbbé tegyék.

Parmezánnal és bazsalikommal tálald.
Parmezánnal és bazsalikommal tálald.Zolotaosen

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab portobello gombafej
  • 3 evőkanál oílvaolaj
  • 4 darab felkarikázott koktélparadicsom
  • 15 deka felkarikázott mozzarella
  • 6 teáskanál finomra reszelt parmezán sajt
  • a tálaláshoz friss bazsalikon
  • 6 nagy evőkanál paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem kész pizzaszószt használsz, futtasd meg egy evőkanál olajon a fokhagymákat és egy kisebb vöröshagyma felét. Add hozzá a paradicsomszószt, sózd és borsozd, majd ha néhány perc alatt összefőtt, ezt kanalazd a kissé beolajozott, sózott és borsozott gombafejekre.

Erre jöhet a sajt, a szalámi, a paradicsomkarikák, majd ha úgy 15 perc alatt megsült, tálalás előtt mehet a tetejére a friss bazsalikom és a parmezán is. 

Minden a tökéletes vegán burgerbulihoz Minden a tökéletes vegán burgerbulihoz

Háromféle szaftos vegán "hús"-pogácsa, mogyoróvajas mustár, házi kecsap, fokhagymás ceruzabab, avokádósaláta... Steiner Kristóf bevadult a konyhában.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors gombás-spenótos lasagne – kétféle sajttal egy kevés kevés baconnel lesz még finomabb

Ha szereted a hagyományos változatot, érdemes kipróbálnod ezt a valamivel egészségesebb verziót is. Ha épp van időd rá, egy hatalmas adag besamelt is készíts az olvadt sajtos réteg alá, ha pedig sietsz, mascarpone és ricotta fokhagymás keverékét kanalazd a helyére.

2021. május29., 12:52

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

2021. július26., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Kéksajttal töltött portobello gombák – köretként és főételként is szeretni fogod

Ha nem minden fogáshoz ennél húst, készítsd el egyszer ezt a klassz töltött gombát, amihez egy egyszerű vajjal, fehérborral készült rizottó lesz a tökéletes köret.

2021. július15., 10:44

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

2021. október24., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek