A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod. Rántott és grillezett padlizsánt is használhatsz hozzá attól függően, mennyire igyekszel lecsípni a fogás kalóriatartalmából.

A padlizsán nem csak egy alacsony kalóriás húshelyettesítő: összetevőinek köszönhetően segít csökkenteni a koleszterinszintet, és a vérnyomás stabilizálásában is hatékony szerepe van, amivel hozzájárul a szívproblémák kockázatának csökkentéséhez. Teljesen korrekt kis vega fogás lesz belőle, ami nálunk friss, olasz fűszerekkel és kétféle sajttal készült. 

Klassz vega fogás.
Klassz vega fogás.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 csokor friss bazsalikom és oregánó
  • 4 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
  • 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
  • 15 dkg felszeletelt mozzarella sajt
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál szárított, olasz fűszer
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg a padizsánokat, sózd be egy kissé a szeleteket, és tedd félre negyedórára. Ezek után panírozd a hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süsd ki a padlizsántallérokat.

A legjobb, ha a paradicsomszószt frissen készíted hámozott paradicsomokból egy kevés fokhagymával, sóval és olasz fűszerekkel, ha pedig bolti konzervparadicsomot használsz, azt vágd össze kissé, hevítsd fel és fűszerezd ugyanezenekkel. Adj hozzá egy kevés barna cukrot és frissen őrölt borsot is, majd kanalazd a kivajazott jénaiba helyezett padlizsánszeletekre a szószt. Erre mehetnek a mozarellaszeletek, majd adj neki annyi időt, amíg a sajt kissé megolvad, megpirul a sütőben.

A parmezánt és az olasz fűszereket elég tálalás előtt hozzáadnod.

Szezonja van: rakott padlizsán Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Így hagyd ki a burgonyát belőle! Pásztorpite gombával és szerecsendiós karfiollal a tetején

A pásztorpite a hús-krumpli kombó egyik egyszerű, de látványos változata, ami karfiollal készítve és a hús mellett egy kis gombával feldobva még finomabb lesz, mint az eredeti.

2020. február16., 11:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

2020. január29., 11:20

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

2021. február25., 06:00

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek