A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod. Rántott és grillezett padlizsánt is használhatsz hozzá attól függően, mennyire igyekszel lecsípni a fogás kalóriatartalmából.

A padlizsán nem csak egy alacsony kalóriás húshelyettesítő: összetevőinek köszönhetően segít csökkenteni a koleszterinszintet, és a vérnyomás stabilizálásában is hatékony szerepe van, amivel hozzájárul a szívproblémák kockázatának csökkentéséhez. Teljesen korrekt kis vega fogás lesz belőle, ami nálunk friss, olasz fűszerekkel és kétféle sajttal készült. 

Klassz vega fogás.
Klassz vega fogás.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 csokor friss bazsalikom és oregánó
  • 4 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
  • 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
  • 15 dkg felszeletelt mozzarella sajt
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál szárított, olasz fűszer
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg a padizsánokat, sózd be egy kissé a szeleteket, és tedd félre negyedórára. Ezek után panírozd a hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süsd ki a padlizsántallérokat.

A legjobb, ha a paradicsomszószt frissen készíted hámozott paradicsomokból egy kevés fokhagymával, sóval és olasz fűszerekkel, ha pedig bolti konzervparadicsomot használsz, azt vágd össze kissé, hevítsd fel és fűszerezd ugyanezenekkel. Adj hozzá egy kevés barna cukrot és frissen őrölt borsot is, majd kanalazd a kivajazott jénaiba helyezett padlizsánszeletekre a szószt. Erre mehetnek a mozarellaszeletek, majd adj neki annyi időt, amíg a sajt kissé megolvad, megpirul a sütőben.

A parmezánt és az olasz fűszereket elég tálalás előtt hozzáadnod.

Szezonja van: rakott padlizsán Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Hidegen is finom: rizssaláta pestóval, brokkolival és csirkefalatokkal

Az a jó ebben a salátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen egy utazás közben, vagy az irodában is tökéletes.

2020. február12., 10:44

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Póréhagymaleves gnocchival vagy anélkül – hedonisták és diétázók is szeretni fogják

Finomat esznek majd azok is, akik valami nagyon tartalmasra vágynak, és az év eleji diétát még mindig tartó, hősies életmódváltók is.

2020. január31., 09:20

Na ez a saláta azért elég menő: tonhalsaláta bébispenóttal, körtével és málnaecetes dresszinggel

A tetején még akár egy kevéske parmezán vagy grana padano is elfér.

2020. február1., 10:40

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek