A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod. Rántott és grillezett padlizsánt is használhatsz hozzá attól függően, mennyire igyekszel lecsípni a fogás kalóriatartalmából.

A padlizsán nem csak egy alacsony kalóriás húshelyettesítő: összetevőinek köszönhetően segít csökkenteni a koleszterinszintet, és a vérnyomás stabilizálásában is hatékony szerepe van, amivel hozzájárul a szívproblémák kockázatának csökkentéséhez. Teljesen korrekt kis vega fogás lesz belőle, ami nálunk friss, olasz fűszerekkel és kétféle sajttal készült. 

Klassz vega fogás.
Klassz vega fogás.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 csokor friss bazsalikom és oregánó
  • 4 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
  • 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
  • 15 dkg felszeletelt mozzarella sajt
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál szárított, olasz fűszer
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg a padizsánokat, sózd be egy kissé a szeleteket, és tedd félre negyedórára. Ezek után panírozd a hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süsd ki a padlizsántallérokat.

A legjobb, ha a paradicsomszószt frissen készíted hámozott paradicsomokból egy kevés fokhagymával, sóval és olasz fűszerekkel, ha pedig bolti konzervparadicsomot használsz, azt vágd össze kissé, hevítsd fel és fűszerezd ugyanezenekkel. Adj hozzá egy kevés barna cukrot és frissen őrölt borsot is, majd kanalazd a kivajazott jénaiba helyezett padlizsánszeletekre a szószt. Erre mehetnek a mozarellaszeletek, majd adj neki annyi időt, amíg a sajt kissé megolvad, megpirul a sütőben.

A parmezánt és az olasz fűszereket elég tálalás előtt hozzáadnod.

kapcsolódó Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Egyszerű mogyorós csirke barna rizzsel – laktató és percek alatt elkészülő egzotikus vacsora

Az újhagyma friss zöldje és egy adag Cayenne-bors teszi még érdekesebbé ezt az egyszerű csirkés fogást, amiből alig fél óra lesz egy lassan felszívódó, tartalmas és egzotikus főétel.

2020. január24., 10:44

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Szereted az olasz konyhát? Adj a tésztához csirkemellet, olívát és citromhéjat!

Csirkével, hallal és tenger gyümölcseivel is működik ez a klassz és gyors vacsora, amihez néhány jó minőségű alapanyagon kívül nem is kell más. Egyszerű minimálfogás olasz hangulatban.

2020. március21., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Feldobtuk az ismerős fogást: zöldborsós-szójababos sertésszűzragu

Ha nem jutsz szójababhoz, akkor készítsd borsóval és zöldbabbal, de akár fehérrépát is keverhetsz a raguba. Minél több ress, fűszeres zöldség jut bele, annál jobban jársz.

2020. január31., 10:40

Mustra