Gyömbérrel és mézzel grillezett lazac – néhány perc alatt elkészül ez az egészséges különlegesség

Egy nagy adag friss spenót, narancsszeletek és egy kis mézes-fehérborecetes öntet elég ahhoz, hogy egy tökéletes köretet kapjon ez a néhány perces fogás. Ha már unod fokhagymával és vajjal, kóstold meg ebben a különleges, fűszeres változatban a lazacot.

Mostanra számos vizsgálat igazolta, hogy a halak húsa véd a koszorúér-betegség kialakulása ellen, és jelentősen késleltetheti az érelmeszesedés kifejlődését is a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően. És ez még nem minden: a lazac húsa kiváló forrása a minőségi fehérjéknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, beleértve a káliumot, szelént és a B12-vitamint is.

Mindenféle tengeri halhoz illik ez a máz.
Mindenféle tengeri halhoz illik ez a máz.Tatiana Atamaniuk

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab bőr nélküli lazacszelet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb darab friss gyömbér
  • 1 fél citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Reszelj le a gyömbérből egy fél mokkáskanálnyit, keverd össze a mézzel, olajjal, sóval, fehér borssal és citromlével. Kend meg vele a halszeleteket, majd pihentesd legalább 20 percen át. Ezek után tedd a grillre, vagy forró vajban süsd néhány percig mindkét oldalát – vastagságtól függően 6-9, majd fordítás után 1-2 percet kapjanak. 

Narancsszeletekkel és párolt, sáfrányos rizzsel tálald.

Mennyire ártalmas a halakban található higany? Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

2021. szeptember20., 12:52

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

2021. szeptember23., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gyömbéres, fehér csokis sütemény – egy adag limoncellóval elkevert mascarponéval a tetején lesz a legfinomabb

Ne csak téli fűszerként gondolj a gyömbérre: egy adag frissen reszelt változat klasszul működik a citrommal, és naná, hogy a fehér csoki sem rontja el az isteni végeredményt.

2021. május19., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek