Barackkal, édesburgonyával és répával sült rozmaringos csirkecombok

Tökéletes mellé egy adag friss házi kenyér, életmódváltó verzióban pedig egy kis csilivel, ecetes lében savanyított zellerszárak.

Az aszalt barackot (vagy akár a frisset) semmiképpen ne hagyd ki belőle: A- és C-vitamin-tartalma (10 mg) igen magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin-igényünket, ami nem mellékesen késlelteti az időskori látásromlást, rákellenes hatású, és kedvezően hat a zsíranyagcserére is. 
 

Tálald rizzsel vagy salátával.
Tálald rizzsel vagy salátával.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz:

  • 4 darab csirkecomb
  • 2 kisebb darab édesburgonya
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 bögre aszalt sárgabarack
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma

A páchoz:

  • 1 kisebb csésze szójaszósz
  • 2 nagy evőkanál sárgabaracklekvár
  • ízlés szerint só, rozmaring és frissen őrölt bors
  • 1 kisebb csésze napraforgóolaj
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 4 darab lereszelt fokhagymagerezd
Recept idők

Elkészítés:

Álljon a jól elkevert pácban a hús legalább két órán át, de egy éjszaka sem árt neki. Ezek után tisztítsd meg és szeleteld fel a zöldségeket, majd forgasd meg őket is a kissé a fűszeres lében a barackokkal együtt. Sütőzacskóban és serpenyőben is készülhet, de a legjobb talán a római tálban lesz, amiben együtt sülhetnek a zöldségek a combokkal. Tepsiben is sütheted, ebben az esetben is öntsd alá a pácot, és ha szükséges, még egy kevés olajat, majd alufóliával jól lefedve süsd puhára. Ezek után anélkül is süsd még legalább negyedórán át.

180 fokon úgy 50 perc kell neki, majd fólia nélkül még 15 perc. A barackokat elég a sütés második felében hozzáadnod. 

Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás

Joghurttal, nyárson, levesben? Vajon hogyan készítik el a csirkét az oroszok? És milyen formában fogyasztják Puerto Ricóban?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

2021. szeptember24., 12:52

Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

2021. szeptember11., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek