Barackkal, édesburgonyával és répával sült rozmaringos csirkecombok

Tökéletes mellé egy adag friss házi kenyér, életmódváltó verzióban pedig egy kis csilivel, ecetes lében savanyított zellerszárak.

Az aszalt barackot (vagy akár a frisset) semmiképpen ne hagyd ki belőle: A- és C-vitamin-tartalma (10 mg) igen magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin-igényünket, ami nem mellékesen késlelteti az időskori látásromlást, rákellenes hatású, és kedvezően hat a zsíranyagcserére is. 
 

Tálald rizzsel vagy salátával.
Tálald rizzsel vagy salátával.Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz:

  • 4 darab csirkecomb
  • 2 kisebb darab édesburgonya
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 bögre aszalt sárgabarack
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma

A páchoz:

  • 1 kisebb csésze szójaszósz
  • 2 nagy evőkanál sárgabaracklekvár
  • ízlés szerint só, rozmaring és frissen őrölt bors
  • 1 kisebb csésze napraforgóolaj
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 4 darab lereszelt fokhagymagerezd
Recept idők

Elkészítés:

Álljon a jól elkevert pácban a hús legalább két órán át, de egy éjszaka sem árt neki. Ezek után tisztítsd meg és szeleteld fel a zöldségeket, majd forgasd meg őket is a kissé a fűszeres lében a barackokkal együtt. Sütőzacskóban és serpenyőben is készülhet, de a legjobb talán a római tálban lesz, amiben együtt sülhetnek a zöldségek a combokkal. Tepsiben is sütheted, ebben az esetben is öntsd alá a pácot, és ha szükséges, még egy kevés olajat, majd alufóliával jól lefedve süsd puhára. Ezek után anélkül is süsd még legalább negyedórán át.

180 fokon úgy 50 perc kell neki, majd fólia nélkül még 15 perc. A barackokat elég a sütés második felében hozzáadnod. 

kapcsolódó Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás
Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás

Joghurttal, nyárson, levesben? Vajon hogyan készítik el a csirkét az oroszok? És milyen formában fogyasztják Puerto Ricóban?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

október27., 10:24

Egyszerű nyári, vajas-póréhagymás csirkecurry

Gyors és finom ragu, ami tökéletes egy adag vajas pirítóssal éppen úgy, mint egy sűrű, édesburgonya-püré mellett.

augusztus11., 10:44

Ez az olaszos-paradicsomos csirke cukkinitészta tetején is tökéletes

Annyira tele van gazdag aromákkal, hogy akár diétás cukkinitészta, akár karfiolrizs mellett tálalod, akkor sem érzed majd kompromisszumosnak ezt a gyors vacsorát.

szeptember12., 10:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Napi kedvencünk: őszi hangulatú hummusz sütőtökkel és fahéjjal

Ha épp egészséges reggelire vagy nassolnivalóra vágysz, csak fogd a tegnapi sült tök maradékát, majd készíts belőle egy egészséges hummuszt. Finom lesz grissinivel, pirított kenyéren, de akár zellerszárral és kaliforninai paprikával is.

október26., 09:24

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

október26., 11:24

Mustra