Még egy egészséges és gyors mexikói: spenótos quesadilla cheddarral

Amióta durum- és teljes kiőrlésű liszttel készült tortillalapok is beszerezhetők, nincs akadálya annak, hogy egy gyors és viszonylag egészséges mexikói melegszendvicset összedobjon az ember egy nagy adag fokhagymás spenóttal és egy aprócska falat (= gigaadag) érett, reszelt cheddarral.

Ha épp igyekszel odafigyelni a kalóriákra, kevés sajttal készítsd, és a spenót mellé kockázz bele még több zöldséget. Jól illenek hozzá a paradicsomkockák, vagy akár néhány szelet fahéjas, grillezett padlizsán. Ha utóbbival készíted, a sajtot akár hummuszra is cserélheted, így klassz keleti hangulatú ebédet dobhatsz össze maximum 10 perc alatt. 

Friss spenót is mehet bele.
Friss spenót is mehet bele.Geolee

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 1 bögre reszelt vörös cheddar
  • 15 deka fagyasztott spenótpüré
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál vaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 kisebb darab felkockázott, meghámozott paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz (hummusszal is helyettesítheted)
  • 2 evőkanál olaj (a sütéshez)
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd fel a vajat, és add hozzá a fokhagymát és a spenótot, majd önts alá fél-egy deci tejszínt. Hagyd egy keveset puhulni, közben sózd és borsozd, majd tedd félre a tölteléket. 

A tortillalapok közül kettőt kenj meg egy-egy kanál majonézzel, majd mehet rá a spenót, a sózott és borsozott paradicsomkockák, majd a sajt. Fedd le a másik lappal, és kevés olajon süsd addig, míg a lapok megpirulnak és a sajt is elolvad. (Egy tányér segítségével a legegyszerűbb megfordítani a quesadillákat a serpenyőben.)

Ha elkészült, friss paprikás tejföllel és jalapenokarikákkal tálalva teheted még mexikóibb hangulatúvá ezt a fogást. 

Mexikó a város szívében? Irány a Tereza! Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mexikói hangulatban: nachos sok olvadt cheddarral és darált húsos raguval

A jalapenóval, sajttal és hússal megpakolt tortillalapok vagy csipszfalatok tökéletes vacsorává állnak a sütőben össze egy-egy pohár vörösbor mellé. Darált hús és olvadt sajt is van benne – tényleg már csak egy sajttortaréteg kéne a tetejére ahhoz, hogy ez legyen A Tökéletes Fogás.

2020. június6., 06:00

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

2021. október22., 09:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Babos, kukoricás quesadilla – így nem lesz bűntudatod a mexikói után

Ha egy kevés friss petrezselymet is szórsz a tetejére, és jól megtöltöd friss zöldségekkel, finom és tartalmas fogás lesz belőle.

2020. január29., 12:00

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

2020. szeptember25., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek