Jöhet egy adag pofonegyszerű májas-barna rizses egytálétel?

Egy kis rozmaring és fehérbor dobja fel ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, tartalmas fogást. Nem kell megijedned a barna rizs elkészítésétől, egy kicsit ugyan tovább fő, mint a hagyományos fehér rizs, de cserébe lassabban szívódik fel a szervezetedben, és jobban eltelít.

Egy kis friss snidlinget és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez a fogáshoz, amit ha még egészségesebbé tennél, friss paradicsomkockákkal, apróra vágott szárzellerrel és kaliforniai paprikával dobj fel, miután elkészült. 

„Az finom lesz!”
„Az finom lesz!”Julio Ricco

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre barna rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 30 deka felkockázott csirkemáj
  • 15 deka zöldborsó
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 0.5 csokor snidling
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 szál felkockázott, főtt fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg egy evőkanál forró vajon a rizst, majd főzd puhára 50 perc alatt az alaplé és a bor keverékében. Ha elkészült, keverj el benne még egy kanál vajat.

Közben forrósíts fel egy kevés olajat, dobd rá a hagymákat és a felkockázott májat, adj neki 5 percet, majd ízesítsd sóval, borssal és rozmaringgal. Ha a máj elkészült, add hozzá a rizst, a fehérrépát és a borsót, melegítsd össze őket, és keverd el jól az egészet az apróra vágott zöldfűszerekkel. 

Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk! Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!

Szerettük volna megtudni élelmiszervegyésztől és szakácstól. Mivel senki sem tudta, inkább kipróbáltuk. A főzés legnagyobb városi legendája.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

2022. február9., 06:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek